Смітник у лісі на «Кореї» – справа рук місцевих мешканців?

Смітник у лісі на «Кореї» – справа рук місцевих мешканців?
В редакцію «20 хвилин» зателефонував вінничанин, що проживає в мікрорайоні «Корея». Поскаржився, що в лісі, поряд з вулицею Генерала Арабея побільшало сміття. Впевнений, у всьому винні місцеві, яким не охота платити за вивіз сміття.

Журналіст «20 хвилин» вирушив у ліс, щоб побачити на власні очі, що там відбувається.

- Місцеві виносять в ліс обрізані гілки зі свої ділянок, то вже цілі тунелі з них поробили, ми з друзями час від часу спалюємо їх, щоб ліс не захаращувався, але їх дуже багато, - розповідає місцевий житель Юрій. - Крім гілок, тут і будівельне сміття: цегла, різні мішки. Трапляється і побутове. Або цілий сміттєвий пакет, або поодинокі пляшки та кульки з пікніків. 

Previous Next

Відео дня

Проходимо далі – Юрій показує чималу купу асфальту. Пояснює, що тут поруч котеджі, і їх власники вирішили зробити собі дорогу навпростець. Через ліс. Дорога поки не заасфальтована, але вже протоптана шинами. 
Таке становище Юрій пояснює жадібністю місцевих жителів.
- Сміття у нас вивозить машина. Один мішок – три гривні. Нормальні люди платять, а решта виносить сюди сміття, економить значить, - говорить Юрій. Чоловіка турбує екологічна ситуація з лісом, бо помічає як на його очах той захаращується.
В квартальному комітеті заявили, що ліс на Арабея до них не відноситься, але за своїх жителів «поручились».

Previous Next

- На сьогодні у 94% жителів мікрорайону «Корея» підписаний договір про вивезення сміття. Територія лісу нам не належить, але ми проводимо профілактичну роботу з жителями, щоб вони там не смітили, - прокоментувала голова асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук.
В лісовому господарстві проблему визнають, і стосується вона усіх вінницьких лісів.   Проте боротись із нею закликають самих місцевих жителів.
- За всіма прослідкувати неможливо. Тож я звертаюсь до місцевих жителів, яким не байдуже. Якщо ви стали світком, як хтось викидає сміття, телефонуйте в ДП «Вінницький лісгосп» за телефоном 66-00-99. Ми тут же приїдемо, - говорить керівник прес-служби Вінницького обласного управління лісового господарства Станіслав Вовк.

Previous Next

Та в лісгоспі проблему вбачають в іншому.
- Робимо рейди, навіть іноді вдається встановити хазяїна сміття, наприклад за логотипом фірми у смітті, яка його залишила на узбіччі. Але нажаль, в Україні не діють такі великі штрафні санкції, як наприклад, в країнах Європи. Це б стало першим кроком до формування екологічної свідомості. Спочатку там люди перестали смітити через штрафи. А вже згодом стали робити це свідомо, - впевнений Станіслав Вовк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Невже мешканці не розуміють, що викидаючи в ліс сміття, вони самі ж собі шкодять.
  • Місцевий

    Для цього при міськвиконкомі існує АСАЦІАЦІЯ ОРГАНІВ САМООРГАНІЗАЦІЇ, куди і потрібно звертатись тел. 59-51-84,Заступник голови АОСН м.Вінниці Вітенко Інна Михайлівна E-mail: [email protected]

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up