Скандальне встановлення гаража учасника АТО. Місцеві погрожують його дружині

Скандальне встановлення гаража учасника АТО. Місцеві погрожують його дружині
До редакції “20 хвилин” звернулася вінничанка Юлія Мельник і повідомила, що їй перешкоджають встановити гараж. Чоловік Володимир вже три місяці перебуває у зоні АТО, за цей період жінка зібрала усі документи на ділянку під металевий бокс. Але мешканці будинку, біля якого мали звести гараж, проти. Кажуть, він заважатиме гратися дітям і повинен стояти в іншому місці. А довідки про участь у бойових діях, на їхню думку, - підробки.

Вінничанка Юлія Мельник вже втретє чекає на повернення чоловіка Володимира із зони бойових дій. Протягом трьох місяців жінка бігала по державних установах, аби одержати дозвіл на спорудження гаражного боксу. І ось 3 вересня питання, здавалося б, вирішилось. Рішенням міської ради АТОвцю Володимиру надано ділянку під гараж у дворі дев’ятиповерхового будинку №17 по вулиці Польовій.

– Я ж не сама собі це вигадала. Приїжджали люди з Департаменту архітектури, підбирали місце, дивилися, щоб там не було труб водогону і теплотраси. Все згідно з планом. Тобто це місце обирала не я. Не розумію, в чому проблема, адже там стоять інші гаражі і нікому чомусь не заважають, – розповідає Юлія.

Також жінка каже, що дозвіл дістався їй непросто. Документи та довідки збирала самотужки по всіх крайніх точках Вінниці (Водоканал, Електромережа, Щорса), і на цей час залишала своїх дітей (два і п’ять років) бабусі. І ось, коли справа дійшла до зведення боксу, почалися проблеми.

Відео дня

З будинку повибігали мешканці, які кажуть, що живуть тут вже десятки років. Вони почали обурюватися, що у їхньому дворі, неподалік від дитячого майданчика, встановлять ще один гараж. Мовляв, інші й справді нікому не шкодять, а цей заважатиме дітям грати у м’яча.

– У нашому будинку 25 дітей до п’ятирічного віку. Бачите, у якому стані зараз місце, де їм доводиться гратися. Ми б краще там, де вони гараж ставлять, зробили майданчик нормальний,  – каже Лідія.

Але у незадоволених є й інші претензії. Валентина каже, що її чоловік – інвалід, але гараж чомусь ніхто не дає.

– Що мені ті документи? Я ще перевірю, чи справді її чоловік воює. Ну то й що, що він в АТО? Понакупляли дозволів і роблять собі що хочуть. Вона взагалі в іншому будинку живе. І чого б не поставити гараж там, де їх повно продається, он, неподалік цілий кооператив?  – обурюється жінка.

Словом, перепалка між Юлею та кількома десятками місцевих тривала не одну годину, аж поки не з’явився ще один каталізатор конфлікту. Держслужбовець із Податкової інспекції, який, за словами жінки, мешкає, але не прописаний у будинку,  припаркував чорну Honda Accord на місці, де насипали щебінь під гараж АТОвця. Юля пояснила чоловіку ситуацію і попросила прибрати автівку зі словами: «Робочий час, а ви тут, їдьте на роботу», у відповідь почула відмову. А закінчив розмову податківець так: «Я останусь здесь, а денежки-то там капать будут».

Втім, цю деталь місцеві трактували по-своєму. Кажуть, чоловік просто втомився на роботі, приїхав додому пообідати і поставив машину на тому ж місці, що й завжди. До речі, авто держслужбовця на місці запланованого гаража влаштовує мешканців – воно не заважає малечі.

Загострення пристрастей призвело до того, що Юля викликала міліцію. Вона приїздила навіть двічі. Вперше правоохоронці побачили, що бійки немає, і поїхали. Вдруге припаркувалися біля будинку і довго спілкувалися з усіма учасниками конфлікту. Вони залишалися на місці події близько 40 хвилин і стежили за перебігом справи. Але ніхто не заспокоївся навіть при появі міліції.

Юля намагалася довести своє право на гараж, показувала папери, а жінки продовжували звинувачувати її в «купленій документації».

– Якщо тут буде ваш гараж, ми і свої тут поставимо!

– Ставте, хто вам заважає?

– А ваш розберемо і на металобрухт здамо!

– І сядете у в’язницю.

Зрештою, Мельник після багатогодинного з’ясування стосунків пішла додому годувати дітей. Мешканки Польової, 17 ще довго обурювалися привілеями для бійців АТО і обговорювали стратегію війни з дружиною учасника бойових дій та міською радою. Наступного дня після інциденту Юля пішла у міськвиконком і написала заяву, аби гараж дали в іншому місці. Жінка боїться, що місцеві влаштують її родині розправу, адже погрози з їх боку продовжують лунати.

Мешканець будинку виражає свій протестЩо каже влада?

На місце події приїжджали три представники Департаменту архітектури, містобудування та кадастру. Вони доводили мешканцям, що все законно і пред’явили всю документацію. Пояснювали, що немає ніяких підземних труб, і майданчик не постраждає. Але це не примирило учасників конфлікту.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (100)
  • Cherepashkin Gosha

    Страх просто все потеряли. У человека есть документы, а ему еще угрожают. Где вы все были, когда заставили все дворы с нарушением действующего законодательства металокоробками?? Не, ребята, демократия не для нас, каждый забулдыга уже либо представитель какого то сектора, либо ценный член общественной организации. И вот без их согласия теперь никак. Кто это высморкался возле третьего подъезда? Почему не доложили "членосектору"? Эх, как говорила моя покойная бабушка:"Прутика вам не хватає!"
  • Burak Roman

    Учасники АТО герої. Нехай ставлять гараж, а сусідів на передову!

    Анонім reply Burak Roman

    Ты не думал  что эи соседи вернутся с корочками АТо и начнут сносить  гараж этого АТОшника,  потому что  они тоже с АТО и им нужен гараж?  Моск  включай хоть на 3-4%.

    ЗЫ  а еще выпузирытся какой то штриш и скажет что он на майдане стоял месяц. Кто круче - АТОшник или  с Майдана?
  • Дарья

    За стільки часу не встановили дитячий майданчик, а як тільки мова пішла за встановлення гаража то уже заговорили про дитячий майданчик. Якщо вже річ пішла на протест, то взагалі знести усі гаражі, що знаходяться на території тих будинків. Як тоді заговорять власники тих гаражів, що там стоять.
  • Анонім

    Ну что скажу.

    вообще- то собрать кучу бумажек  с разных инстанций - это просто констатировать то,  что  в данном месте  комунальные службы  ставить  МАФ  не запрещают - т е  там нет  водопровода или электрокабелей. Так же  гараж не  мешает доступу   к дому и другим объектам  спецмашинам.  И не более.  Ведь территория вокруг дома - это собственность жильцов,  которые ПЛАТЯТ за  нее.  Так вот -  почему все  жильцы будут платить за то,  что кто-то ставит гараж?

    Далее - никого не смутило,  что  эта  блондинка  живет не в   доме,  возле которого   собирается ставить гараж?  Получилось выбить место - иди и ставь себе под окном.  Да и  вообще - что бы по нормальному - могла бы собрать  подписи жильцов дома что они не против установки гаража.

    Но в  данном конкретном случае гараж ставят под чужим домом.  что бы  потом  в  4 часа ночи ее муж собирался на рыбалку и  со всей дури  громыхнул   воротам гаража так,  что   все в доме это слышат.  Кому это надо?



    Умникам насчет парковки машины -  сейчас машина есть, через час уехала. гараж - это лет на 20.  

    Другим умникам насчет площадки -  практически все площадки  делаются и устанавливаются на паях. Часть за счет   города, часть за счет жильцов. Иначе  никак не поставишь на баланс. Город  как профинансирует и решит насчет площадки - так оно и будет. И никто машину там не поставит. Но если гараж - попробуй его снести. Жильцы на 100% правы - намного легче не допустить чем потом   добиваться сноса.

    Anonymous reply Анонім

    Этот гараж перед выборами специально замутили для постройки))))



    Я никогда не ходил на выборы. Но сейчас пойду и скажу свое слово НЕТ меру Моргунову!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up