Що у Вінниці так смердить?

Що у Вінниці так смердить?
Вінничани скаржаться на неприємний запах, який відчувають у різних районах Вінниці. Поки що джерело смороду не встановили, але є підозра, що смердить з очисних споруд на Сабарові. Хоча вінничани мають й інші версії, значно цікавіші)

Вінничани протягом дня повідомляли про неприємний запах у різних районах міста. Здебільшого скаржились на сморід у мікрорайоні "Поділля", в районі вулиці Київської, у центрі, на замості в районі будівельного коледжу.

- Їхала в тролейбусі, відкрились двері на зупинці Центральний автовокзал - так засмерділо, що дихати нічим було, - розповідає вінничанка Вікторія Сидорук. - Спочатку думала, що якийсь бомж у транспорті їде, але люди почали говорити, що сьогодні багато де смердить.

- Неприємний запах - це не комфортно, але ніякої загрози немає, - каже начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності міськради Олег Панфілов. - Ми вже повідомили відповідні органи,  вони будуть займатись пошуком джерела запаху.

У Держсанепідслужбі кажуть, що наразі остаточно не можуть сказати, звідки цей запах, але мають деякі припущення.
- Вчора ми отримали скарги від мешканців мікрорайону "Поділля" на очисні споруди водоканалу. Вінничани, що живуть у тому районі відчували сморід. Можливо напрямок вітру змінився і він поширився по місту. - каже головний санітарний лікар Вінниці Ірина Односталко. - Інших причин появи цього запаху не бачу. У нас зараз немає працюючих підприємтв, діяльність яких могла б спричинити подібний запах (як колись м'ясокомбінат). Крім того ніяких аварій каналізаційних систем також не було.

За словами Ірини Односталко небезпеки цей запах не несе. Щотижня у Вінниці проводиться моніторинг повітря, беруться проби на шкідливі речовини. Останній такий забір проводили у понеділок, ніяких порушень не виявили. Завтра будуть проводити аналізи ще раз.

Тим часом вінничани в соцмережах діляться версіями, що може змердіти.
Ще одну версію запропонував вінничанин Микола Пархоменко. Чоловік каже, що цьогоріч дуже знизився рівень води у річках і ставках. Рибі не вистачає кисню, вона гине і можливо таких запах іде від водоймищ.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Дарья

    У кожного своя версія, то що ж насправді сталося, від чого така вонь?
  • Анонім

    Проїжджав вчора по вул. Свердлова. На території станції підйому каналізаційних стоків, що майже на розі вулиць Козицького та Свердлова, проводяться якісь термінові земляні роботи. Підозрюю, що саме там знаходиться джерело смороду. Згадайте порив каналізаційного колектору на вул. Г. Успенського, який сморід стояв!
  • Анонім

    Смерділо також і в Жмеринці!
  • Анонім

    а мені собачим лайном смердить...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up