Що розказує людям про Мукачеве вінницький "Правий сектор"

Що розказує людям про Мукачеве вінницький "Правий сектор"
На акції „Правого сектору” нелюдно. Активісти кажуть, що вінничани мало знають про події в Мукачевому. Вони ж готові туди їхати, якщо буде команда
Там конфлікт інтересів? Держава повинна давати відсіч всім проявам збройного бандитизму. З цим не посперечаєшся. Але люди описують мукачівські події ось як: „цинічні бандери” напали на доблесних „контрабандистів” у погонах. Що розповідає зараз “Правий сектор” в центрі Вінниці на нелюдних мітингах?

На них влаштували засідку і першими відкрили вогонь. Хто? Міліція. Як аргумент такої версії – троє загиблих активістів “Правого сектору”, що нібито йшли зі зброєю розігнати мукачівських контрабандистів, а по них відкрили вогонь без попередження люди в міліцейській формі та в цивільному. З іншого боку – немає таких втрат...

У соціальних мережах зараз тільки і мови, що в кожного зараз - своя пісня. Хто насправді бандити, не розбереш. Але люди описують мукачівські події ось як: „цинічні бандери” напали на доблесних „контрабандистів” у погонах.

Ціна питання, як вже написало не одне видання й прокоментував не один експерт – контрабандний канал, що приносить величезні прибутки в мільярди гривень.   

„Коли я був на Закарпатті начальником міліції в 1993-1995 роках, у мене такого не було... Зараз, місцева влада це допустила. Є шалена контрабанда на зеленому кордоні України із Закарпаттям, - цитують тепер журналісти Геннадія Москаля. - Це не лише наркотики, а й нелегали, сигарети. Все переправляється через кордон водолазами, конями, вертольотами, які використовуються в АТО, всіма доступними методами. Єдине, що не використовується – це верблюди, тому що їх в нас просто немає”.

Верховна Рада створила спеціальну комісію для розслідування збройного конфлікту в Закарпатській області. А тим часом, регіональні підрозділи „Правого сектору” отримали вказівку бути на місцях і проводити роз’яснювальну роботу. Вінницький осередок це зараз робить. Та, як сказав його очільник Ігор Гемба, в разі загострення ситуації в Мукачевому, може поїхати туди.

- Остання інформація з Мукачевого така, що двоє наших поранених хлопців за наказом Яроша після переговорів з СБУ вийшли дати свідчення. Це хлопці з тих, що пішли у відступ, - розповів Ігор Гемба. – Продовжує переховуватися невелика група людей.

Питаємо про причину подій й перестрілки. І Ігор Гемба розказує, що в Мукачевому бандити хочуть з них зробити бандитів.

- Те, що я знаю, непідтверджена поки що інформація. Даний контрабандний канал – власництво кума Медведчука і контролювався нашою владою, нашими депутатами. І поки в нас була співпраця з СБУ, йшла робота по закриттю цього каналу.



Очільник вінницького осередку каже, що „Правий сектору” збирав інформацію про контрабанду, але коли змінився голова СБУ, співпраця з відомством зупинилась.

- Наші хлопи мали відкрито зупинити це, всіх, грубо кажучи, розігнати. А там знали, що має явитися „Правий сектор” для закриття схеми, - каже Ігор Гемба. - В засідці була міліція разом з цивільними людьми, які теж були зі зброєю і відкрили вогонь на враження без попередження.

Бійці „Правого сектору” теж були не з порожніми руками. В мережі є багато відеозаписів, в тому числі, озброєння. Схоже, дійсно, приїзду „Правого сектору” там чекали й фільмували все.

- Вінниця дуже відсторонене місто. Для вінничан, це не їхня війна, це бізнес і політика, - говорить Ігор Гемба. – Але нас ніхто не використовує, ми добровольці, ми за свою націю, за свій народ. Пікетом зараз показуємо, що не будемо погоджуватися з тим, що відбувається в державі. Бо коли міліція стає з бандформуваннями для контролю каналу контрабанди, це показує, що Майдан нічого не змінив. Влада тільки користується тим, що відбувається в державі. Поки в одній частині країни іде війна, в другій – беруть гроші.

На офіційному сайті „Правого сектору” зараз висить заява з вимогами. Серед яких – звільнення міністра МВС.

- Це було під його контролем, - пояснює Ігор Гема. – Після відео, як ДАІшник бере хабар, він в один день звільнив 320 співробітників, щоб показати картинку. А після подій в Мукачевому сказав, що з бандитами на переговори не піде. Він назвав всіх патріотів-добровольців бандитами. В цій ситуації - конфлікт інтересів. Чи влада признає свою вину, чи „Правий сектор” - свою слабкість й не доведе нічого. А при владі зараз багато сумнівних людей.

 

Що було в Мукачевому?


Правоохоронні органи назвали суботні події в Мукачевому спецоперацією із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт в Мукачевому з гранатометами, знищила два міліцейських авто, поранила чотирьох цивільних і трьох працівників міліції. Відкрили ряд проваджень, в тому числі - про терористичний акт, і вже провели більше 40 обшуків в Мукачевому і в Ужгороді.
А передісторія цих подій - поки що офіційно не підтверджена. Озброєні до зубів бійці "Правого сектора" приїхали до спортивного центру, який належить регіоналу з кримінальним прізвиськом "Блюк" і де нібито на гроші Медведчука тренують бойовиків для створення "Закарпатської народної республіки" та зберігають зброю. Там одних озброєних чекали інші такі самі й міліція. Це була пастка. Бойова група ПС кинула димові шашки і прорвалася з оточення. По них відкрили стрільбу з гранатомету та стрілецької зброї. Друге кільце бійці ПС прорвали з боєм. І там двоє з них загинули й четверо отримали поранення. Врешті група ПС відійшла у гори, де їх оточила чи то міліція під керівництвом бандитів, чи то бандити під керівництвом міліції. Ніхто не здавався. Потім були перемовини силовиків з лідером „Правого сектору” Дмитром Ярошем, і двоє поранених вийшли. Решта, за даними на вчора, не залишили укриття.  
 

Відео дня
blockquote>

 

Читайте також:

На Закарпатті виникла стрілянина між «ПС» і правоохоронцями. Чи поїдуть вінницькі правосєки на допомогу?
Правий сектор закликає вінничан підтримати патріотів в Мукачево
Вінницький Правий сектор ночує біля пам’ятника Шевченка


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тополя Іван

    А влада на, що дивилася, чи це вже такий закон, що кожного дня вбивають людей? Така ситуація показує нам, що потрібно посилити контроль по всіх областях аби в інших містах, які живуть в страху не допустити такого безладу.
  • Анонім

    Ще і не таке може бути, але надіємось на краще.
  • Костенко Кира

    Вінницький правий сектор багато чого може понарозказувати. Тут справа в іншому - цих подій могло б і не бути, якби нинішня "дзеркально чиста" влада ще раніше звернула увагу на даний контрабандний канал і унеможливили його використання в цілях збагачення (неважливо навіть ким).
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up