Що робити коли в багатоповерхівці прорвало каналізаційну трубу

Що робити коли в багатоповерхівці прорвало каналізаційну трубу
Жителька будинку Лариса Ярмоленко показує каналізаційну трубу, яка постійно протікає
В редакцію 20minut.ua зателефонувала вінничанка і повідомила, що мешканці одного з під’їздів багатоповерхівки на Медвєдєва, 21 не можуть вільно зайти в підвал. Кілька днів тому там прорвало каналізаційну трубу, аварію ліквідували, але все що з неї витекло залишилось на підлозі.

- Проблеми з каналізаційною трубою в підвалі почались кілька років тому, - розповідає мешканка будинку Раїса Ковалюк – Я написала заяву в ЖЕК і нам трубу замінили. З того часу вона періодично тече. ЖЕК приїжджає, пробиває засмічення і їде. В минулому році робітники привозили відсів засипати в підвалі підлогу. Стало сухіше. Потім труба знову протекла. Щебінь в підвал носив вже мій чоловік.
Жінка показує трубу в підвалі і жаліється, що вона тече майже постійно. Підлога залита тим, що повитікало з каналізації поки ремонтники не ліквідували поломку. Смердить не лише в підвалі, а й на першому поверсі під’їзду.
- Працівники ЖЕКу гроші за ремонт взяли, прийшли, залатали, а потім робіть, що хочете, - розповідає жінка. - Ми не проти заплатити, ми хочемо щоб  підвалі було чисто.
- В підвалі у мене консервація, - каже мешканка будинку Лариса Ярмоленко. – Взуваю старе взуття, обгортаю його пакетиками і так йду. Ходити ж якось потрібно.
Щоб дізнатись хто винен у цій ситуації відправився в головне управління ТОВ «ЖЕО» та вулиці Козицького, 1
- Згідно рішення виконкому від 2010 року «Про затвердження положення про взаємодію житлово - експлуатаційного підприємства та старшого по будинку»  заявку на проведення ремонту потрібно передавати через старшого по будинку, - розповідає заступник директора ЖЕО Анатолій Драчишин. – Старший по будинку в цьому випадку виступає юридичною особою. Він обирається на демократичних засадах і має чіткі повноваження. Тільки він має право подати нам замовлення. Ми самі не маємо права проводити роботи. За будинком дивляться старші, вони мають знати проблеми, які турбують мешканців.
За словами Анатолія Драчишина, коли аварійна ситуація трапляється безпосередньо в квартирі, або мешканці помітили аварію вночі і старшого по будинку немає, можна звертатись на гарячу лінію «Цілодобової варти» (тел.. 1560) або на телефон диспетчерської ЖЕО (55–03-50), яка працює щодня з 8 до 20.00

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Ремонтировать самим, так будет в 3 раза дешевле чем сделает ЖЕП

    Дарья reply Анонім

    Це точно, повністю з тобою згодна і не тільки дешевше, але й надійніше, ато кошти деруть, а толком нормально зробити не можуть, потім приходиться ще більше розхльобувати після них. Цих працівників ЖЭКу взагалі потрібно більше половини позвільняти, там  працюють або одні алкаші, або ледарі, або безрукі, які не вміють, а лізуть робити, що потім не солодко приходиться після їхньої роботи. Є дійсно нормармальні, толкові, але їх нажаль мало.
  • Місцевий

    На питання, яке поставлене в заголовку, відповідь дуже проста: - все залежить від того хто живе в данному будинку чи під'їзді.
  • Патріот Василь

    Працівникам ЖЕПів потрібно завжди збирати мешканців підїзду де прочищали каналізацію, та показувати що звідти дістають, повірте зазвичай це тряпки, памперси, прокладки, тверда їжа, а також чітко доводити скільки це коштує!!!!!!!!!!

    Анонім reply Патріот Василь

    Особисто мені це коштує 180 грн на місяць за обслуговування будинку. Або створювати ОСББ і вирішувати громаді.

    Патріот Василь reply Анонім

    А громаді можливо потрібно думати що викидати до каналізації, то буде не 180 а 150 грн. А як не думати то ОСББ не допоможе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up