Що не так з сонцезахисними окулярами за 100 гривень. 20 хвилин перевірили

Що не так з сонцезахисними окулярами за 100 гривень. 20 хвилин перевірили

Сонцезахисні окуляри у Вінниці можна купити не лише в спеціалізованих магазинах, але й на ринку. Такі прилавки заманюють перехожих величезним вибором форм і кольорів і невисокими цінами.

Журналісти 20minut.ua зібрали по знайомим недорогі сонцезахисні окуляри різного ступеня  поношеності і показали їх спеціалісту одного з вінницьких магазинів оптики. Кожен екземпляр перевірили на здатність затримувати ультрафіолет, якість лінз та оправи. 
В магазин журналіст приніс дев’ять окулярів куплених в неспеціалізованих магазинах за ціною від 60 до 200 гривень. 
- На перший погляд одразу помічаєш дешевий пластик з якого зроблені окуляри, - каже спеціаліст-консультант магазину «Оптика. Очі» Вадим Вікторович. – Він не пластичний і скоріш за все з часом потріскається. Оправу в таких окулярах важко відрегулювати, бо пластик просто не гнеться.
Перевірку лінз на здатність затримувати ультрафіолетові промені перевіряли на спеціальному пристрої. Тест пройшли всі окуляри крім одних. Куплені вони були минулого року в магазині біжутерії на Соборній за 160 гривень. Хоча і вони «лажали» не критично. Пропустили лише 2% ультрафіолетових променів.

Перевірку скла на викривлення зображення перевіряли «на око». 
- Якщо вже обирати такі окуляри, то краще брати їх не з вигнутим склом, а з прямим, - каже консультант. – Так менша вірогідність, що вони викривлятимуть картинку.
Найкраще картинку передали окуляри куплені за 160 гривень в ТЦ «Вишенька». Хоч за словами консультанта, по краям лінзи все ж давали деяке викривлення.

Окуляри з градієнтом куплені на ринку за 120 консультанту одразу не сподобались.
- Якісний градієнт з дешевого пластику зробити дуже важко, - говорить він. – В такому випадку краще не ризикувати. Така лінза викривлятиме зображення.

В підробці під «Ray Ban» купленій на ринку за 60 гривень найгіршим виявилась якість оправи, деталі якої погано тримались одна одної. За словами консультанта у випадку поломки її навряд чи можна буде відремонтувати.

Чоловічі окуляри куплені за 200 гривень на Муніципальному ринку зображення приближували. 

- Від цього навряд чи осліпнеш, - говорить консультант. – Деякі люди одразу відчувають, що щось не так коли тільки одягають такі окуляри. Інші можуть ходити в них без особливих проблем. 
За словами консультанта, з приводу кольору лінз – кожен вибирає для себе. Хоча кілька порад все ж є. Водіям, наприклад, краще користуватись сонцезахисними окулярами з коричневим склом, бо воно підвищує контрасність. Зелені – реалістичніше передають зображення. Сірі лінзи навпаки приглушують тони. Щодо чорних сонцезахисних окулярів то їх просто немає. За словами працівника магазину, це все відтінки сірого.
- Якісні сонцезахисні окуляри коштуватимуть від 500 до 900 гривень, - розповідає Вадим Вікторович. – Вони зроблені з якісного пластику, який можна підправити під індивідуальні особливості кожної людини, лінзи в них якісніші і менше затираються. Крім того, у випадку чого їх можна відремонтувати.
Щодо бюджетних окулярів, які журналіст приніс на перевірку, то всі вони придатні для використання. Все залежить від того, наскільки вам подобається їх зовнішній вигляд, як ви себе в них почуваєте і чи не плануєте ремонтувати в подальшому.
- Темні окуляри не завжди є сонцезахисними, якщо вони не якісні, - розповідає лікар-офтальмолог клініки «Альтамедика» Лариса Фурман. – Сонцезахисні окуляри можуть зменшувати яскравість та бути комфортними, але в той же час і шкодити. Це зумовлено тим, що в око з розширеною зіницею, при носінні затемнених окулярів, продовжує  потрапляти шкідливе ультрафіолетове випромінювання.
Потрібно пам’ятати:

  • 1. Якісні окуляри можуть бути зі скляними або пластиковими лінзами, але обов’язково із зазначенням ступеня захисту від УФ випромінювання. Перший ступінь – слабкий захист, який підходить для щоденного користування та не надто яскравого світла. Другий ступінь - більше підходить людям, які багато часу проводять на сонці (наприклад водії). Третій ступінь – окуляри з найвищим ступенем захисту. Такі окуляри підходять альпіністам та прихильникам літнього відпочинку в сонячних країнах. У продавців обов’язково повинен бути сертифікат на продукцію із зазначенням усіх характеристик.
  • 2. Лінзи повинні бути стійкими до механічних вражень, тобто виготовлені з якісних матеріалів. Додаткові подряпини можуть не тільки знизити гостроту зору, але й нашкодити очам, викликати зорову втому.
  • 3. Якісні сонцезахисні окуляри не повинні викликати викривлення зображення, зменшення або збільшення картинки. Користувач не має відчувати зорового дискомфорту.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Задунайский Торонтуй

    Это мусор. Сказал бы я вам, сколько стоят мои очечки Prada, так вы ж на задницу упадете... Кстати, был в Виннице когда, зашел на Ленинской в магазин-оптику (там где "Барвинок" был когда-то), заказал очки на память. 300 $US слупили. Ладно, ради памяти не жалко. Однако качество на троечку, честно говоря. Нет того что обещали.  Здесь за тридцатку можно готовые выбрать в продмаге отличного качества (просто отличного - не супер).

    Так вот вопрос. Для кого этот магазин? В Виннице есть места где по нормальным ценам можно заказать очки?

    Задунайский Торонтуй reply Задунайский Торонтуй

    Ржака). Оказывается это древний пост, еще до моего визита в Винницу 2 года назад. Добавлю, что кроме той Prada есть у меня и другие (не буду злить), а Prada в машине у меня валяется, использую когда рулю.
  • Сергій Сільченко

    https://youtu.be/Smw6BDkNU2Y

    Немає різниці в окулярах.

    Тільки дизайн, колір та ціна

    Задунайский Торонтуй reply Сергій Сільченко

    По этим деньгам - да.
  • Костя Шумейко

    Уважаемый автор, - нет такого бренда "Ray Band", есть "Ray-Ban", которые сделали Bausch & Lomb еще в 1920. Сейчас брендом владеет Luxottica. НЕплохо было бы сначала разобраться в матчасти, потом писать.

    Kazimir reply Костя Шумейко

    В Китае есть всё.
  • Анонім

    Перевірку лінз на здатність затримувати ультрафіолетові промені перевіряли на спеціальному пристрої. Тест пройшли всі окуляри крім одних.  - зачем платить 2000 гривен, когда за 100 - 200 тоже защищают глаза ???

    Дарья reply Анонім

    Це точно, навіщо витрачати 2000 гривень, якщо можна купити за 200 гривень, яка різниця в яких ходити, головне, щоб захищали очі. Нещодавно купувала собі очки дивилась від 200 гривень і до 1000 гривень, але різниці в них не бачила, майже всі однакові.

    Анонім reply Дарья

    Дешевая рыбка хуйова  юшка , Дарья. .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up