Російські ЗМІ повідомляють про затримання диверсанта-вінничанина у Слов’янську

Російські ЗМІ повідомляють про затримання диверсанта-вінничанина у Слов’янську
Сьогодні, 20 квітня, у мережі з’явилась інформація, що у Слов’янську затримали 21-річного вінничанина Віталія Ковальчука, який разом з групою вночі напав на блок-пост і був причетний до загибелі трьох людей. Журналісти RIA не знайшли підтвердження тому, що це дійсно вінничанин.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили про перестрілку так:

«Органами внутрішніх справ в ніч з 19 на 20 квітня не проводилося жодних силових операцій в Донецькій області і в місті Слов'янську зокрема.  У місті Слов'янську  близько третьої години ночі на блок-посту між двома групами громадян виникло збройне зіткнення. В результаті одна людина загинула і троє отримали вогнепальні поранення. Потерпілі госпіталізовані ", - йдеться в повідомленні.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Після перестрілки на російських новинних сайтах, зокрема на "Lifenews" з’явиться інформація, що Самооборона Слов’янська затримала одного з нападників на блок-пост, 21-річного Віталія Ковальчука. Ось фрагмент тексту:

Самооборона Слов'янська затримала за гарячими слідами одного з радикалів "Правого сектора", який брав участь у нападі на один з блокпостів, де знаходилися беззбройні учасники самооборони. Силовики виявили його в одній з машин, які слідували до Харкова"

Разом з текстом у мережі з'явиться відео, де хлопець з побитим обличчям, але у чистому і новому пальто, розповів, що він з Вінниці.

«Нас було п'ятеро. Я взагалі сам з Вінниці. А вони більшість з Києва чи західних областей. Мені подзвонили, сказали, що будемо їхати в Харків, потім може в Слов'янськ. Після стрілянини, яка була вночі, ми бігли від стрілянини,- каже хлопець, якого російські ЗМІ нарекли вінничанином Віталієм Ковальчуком. - Зранку кожен своїм займався, хтось біг одну сторону, хтось в іншу. Мене наприклад зловили на трасі, коли я збирався їхати до Харкова. Я не думав що тут  так, мені не говорили що тут війна»

А от що слідом оприлюднило Міністерство внутрішніх справ України:

«У той же час не може не насторожувати швидкість, з якою на місці перестрілки з'явилися телевізійні групи російських телеканалів, і явно замовний сюжет інформаційних повідомлень у російських ЗМІ. Першоджерелом інформації є ЗМІ, підконтрольні Дмитру Кисельову, оголошеному персоною нон-грата в ЄС, США та Канаді», - пише сайт МВД України.

Також російські ЗМІ повідомляють, що затриманий хлопець з Правого Сектору. А от у самому Правому Секторі кажуть :

"Спроби пов'язати збройний конфлікт, який стався вночі на блок-посту в Слов'янську, з Правим сектором мають тільки одну мету - викликати страх у жителів Східної України перед його активістами ",- сказано у повідомлені Правого Сектора. 

Журналісти RIA продивилися у соцмережах усі сторінки з таким прізвищем і ім’ям, як про це написали російські ЗМІ. У Вінниці немає 21-річного хлопця з прізвищем Ковальчук. Але у деяких вінницьких групах Вконтакті пишуть, що бачили цього хлопця на Майдані:

«Той хлопець дійсно з Вінниці, я його знав, був він у 15ій сотні я у 14ій, спілкувались у штабному наметі... але я ніколи не повірю у цю версію... хлопець попав..»,- написав один з вінничан на ім’я Ростислав у соцмережі.

Також на сторінці мільярдера Ігоря Коломойського написано «Кто-то знает этого Винничанина ? Если да,напишите по ссылке,что знаете. Розыск чисто для того,что бы опровергнуть информацию Русского СМИ»,- йдеться на сторінці Коломойського

Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо хлопця на відео - надсилайте листа на пошту "[email protected]" або дзвоніть за телефоном (063)7383803

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Anonymous

    яка саме інформація вам потрібна?
  • Anonymous

    і що? цей хлопець справді вінничанин, проте останній час перебував у Києві.
  • Anonymous

    та невже? я також його знаю, проте як вінничанина. або ви його з кимось переплутали, або ви просто намагаєтесь заплямувати його репутацію.
  • Anonymous

    Знайшов чим пишатися,бидло.піднів ганчірку нацистську,допоміг все розвалити,пустити Україною шалавою по світу,молися,щоб ти не дожив до того часу,коли злиденні українці витягнуть тебе за шкібару з твоєї нори і затопчуть.як гада
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up