Реконструкція площі Гагаріна: транспортники укладають тимчасову колію

Реконструкція площі Гагаріна: транспортники укладають тимчасову колію
Комунальники кажуть, що нові колії - тимчасові. А присипають їх так, щоб виконати норми безпеки

Закрито на ремонт. З другої половини травня почався капітальний ремонт площі Гагаріна. Зараз робітники з Вінницької транспортної компанії установлюють тимчасові колії для трамваю “четвірки”, а скоро почнуть укладати платформу з бетону та новий асфальт навколо колії. За планом, реконструкцію площі закінчать до вересня 2016 року.

 

Рух в обидва напрямки дороги перекритий. Водіям пропонують проїхати в об’їзд - через Магістратську (колишня Першотравнева), Гоголя та Хлібну. Але про це знають далеко не всі. Автівки зупинялись біля таблички, а потім розверталися, в сторону Барського шосе.

Єдине, що зараз їздить - це трамваї. Але з невеликими затримками. Щоб встановити нову колію, трактор ставить ковша на старі. В нього лопатами закидають землю ремонтники. Через це трамваям “треба зачекати”.

Ось так виглядає схема зміни руху. Закреслені колії на Вишеньку та Електромережу, а для маршруту на Барське шосе - влаштують тимчасовий напрямокЯк відбувається ремонт? Дивіться у відео:

Відео дня

Будівельники на вихідних під тимчасові колії вирили “котлован”, куди і були встановлені шпали вже з рельсами. А наземну частину добряче засипають щебенем.

Previous Next

- Так, це тимчасові колії, - каже один з ремонтників, який працює на площі. - Їх витягнуть після того, як встановлять нові пуття для трамваю. А чому так присипаємо? Треба виконувати всі норми, щоб було безпечно.

Нагадаємо, у рамках реконструкції заплановано:

  • демонтаж існуючих трамвайних колій;

  • влаштування тимчасових трамвайних колій на час будівництва нових;

  • влаштування нових трамвайних колій з дренажем;

  • зняття покриття проїзної частини площі для виконання будівельних робіт в деяких місцях;

  • повне розбирання дорожнього полотна в місцях улаштування нових трамвайних колій, прокладання нових ділянок дощової каналізації та в місцях захисту інженерних мереж під новими трамвайними коліями;

  • демонтаж контактної мережі тролейбусної лінії;

  • замощення трамвайного полотна дорожньою бетонною плитою;

  • влаштування підпірної стінки вздовж тротуару на куті вул. Пирогова та вул. Соборна; влаштування закритої системи водовідведення атмосферних опадів з території вулиці.

Через реконструкцію площі змінять рух маршрутки та трамваї. Тролейбуси та муніципальні автобуси продовжать рух в звичайному режимі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Романова Машуля

    а где план-проект как это всё будет выглядеть в готовом виде?
  • Оксана Писарчук

    За наши деньги спасают сою сторойку , когда уже они наедятся
  • Anonymous

    и скока стоит это ремонт для населения интересно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up