Радянською символікою та перейменуванням вулиць у Вінниці займатиметься робоча група

Радянською символікою та перейменуванням вулиць у Вінниці займатиметься робоча група
У Міській раді пройшло перше засідання робочої групи з питань заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної символіки у Вінниці.

Перше засідання робочої групи проходило сьогодні, 25 червня, і було організаційним. Учасники вирішили зібрати для розгляду список всіх вінницьких вулиць і вибрати серед них ті, які підлягають перейменуванню. Також доручили головному вінницькому архітектору Олександрові Рекуті протягом двох тижнів підготувати презентацію по всіх вінницьких пам’ятниках, які підлягають демонтажу.
За словами голови робочої групи Андрія Реви, закон про декомунізацію достатньо суровий і в ньому передбачено, що підготувати проект по перейменуванню вулиць та площ потрібно до 21 листопада. Якщо робоча група не справиться, цим змушений буде зайнятись голова обласної адміністрації.
До складу робочої групи, яка займатиметься перейменуванням вінницьких вулиць та вирішуватиме долю пам’ятників увійшли відомі вінницькі історики: доктор історичних наук, завідувач кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології ВДПУ ім.М.Коцюбинського Ольга Коляструк, доктор історичних наук, директор Державного архіву Вінницької області Юрій Легун; кандидат історичних наук, член обласної редакційної колегії «Реабілітовані історією. Вінницька область» Сергій Калитко, керівник ГО «Спільнота «Історія Вінниці» Олександр Федоришен; кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології ВДПУ ім. М.Коцюбинського Тетяна Кароєва; директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька; депутати міської ради Степан Бессолов, Наталя Космина, Антоніна Іващук; голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталія Панчук; головний архітектор міста Олександр Рекута та начальник Вінницького БТІ Діна Нагірняк. Головою робочої групи призначили заступника міського голови Андрія Реву. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр

    - - вулиця . Фрунзе - символ окупаційної влади РФії у Вінниці?                                                                                        

    Фрунзе ( Командувач окупаційної армії РФії, яка воювала проти українців в Українській Народній Республіці. Щодо національного складу інтервентів Червоної Армії Російської Федерації в Україні 1920 року, то про нього доповів на 5–му Всеукраїнському з’їзді Рад Командувач більшовицькими військами в Україні М. Фрунзе: 85% особового складу частин Червоної Армії в Україні складали великороси, 9% — українці, 6% — поляки, білоруси, євреї, німці та інші. Ось така «українська» радянська армія «визволяла» Україну від  української народної влади у 1920 році…                                                     Наприкінці 1920 - на початку 1921 рр. війська Червоної армії, що перебували на окупованій території УНР та входили до новостворених Київського та Харківського військових округів, налічували у своєму складі 1 млн. 200 тис. чоловік з Російської Федерації.
  • Злий Вареник

    Це знов перепрописуватись таміняти ці довбані книжечки! Я якось і зі старою назвою поживу - все одно мені на тих "важдєй" завжди було начхати.

     

  • Анонім

    может это шутка такая,не хочется верить в то,что взрослые ,образованные люди страдают такой ерундой.капитализм в сто раз хуже!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up