Прокуратура вбачає в діях Свитка незаконний вплив на слідство?

Прокуратура вбачає в діях Свитка незаконний вплив на слідство?
Нещодавно ми розповідали про те, що батько загиблого в АТО Юрія Коваленка вже декілька років намагається відновити справедливість стосовно звірячого побиття його та сина правоохоронцями. За допомогою він звернувся до голови обласної ради Сергія Свитка. Свитко звинувачує прокуратуру в бездіяльності. Прокуратура спростовує звинувачення голови облради та попереждає про незаконний вплив з метою перешкодити виконанню службових обов’язків.

«20 хвилин» раніше писало про те, як вже декілька років підряд батько загиблого в АТО Героя України Юрія Коваленко намагається відновити справедливість та покарати міліціонерів, які по звірячому побили його. Також тоді дісталось і сину – за те, що вступився за батька.

16 квітня з цією проблемою Віктор Коваленко вдруге звернувся до голови обласної ради Сергія Свитка. Свитко ж розповів, що подав  звернення до прокуратури, але так і не дочекався відповіді. Також Свитко пообіцяв звернутися до Головного прокурора Віктора Шокіна з цим питанням.

Як зазначають  у прес-службі прокуратури області, вони провели перевірку та з’ясували, що звинувачення Свитка є безпідставними. Оскільки скероване звернення не належить до компетенції обласної ради. Також за словами відомства, Свитко в супровідному листі до скарги Віктора Коваленка не виклав ні своєї позиції, ні бід-яких прохань чи пропозицій.

Відео дня

Зі своєї сторони, прокуратура області ретельно перевірила та вживала заходи для захисту прав Віктора Коваленка. На сьогодні триває судовий розгляд кримінального провадження за фактом побиття Віктора Коваленко.

- Прокурори і слідчі прокуратури, здійснюючи свої функції, є незалежними від будь-яких органів та інших посадових осіб і підкорюються тільки закону, - кажуть у прокуратурі області. Також пояснюють, що впливати  на прокурора чи слідчого, щоб перешкодити виконанню ними службових обов'язків заборонено законом України. «Просимо посадових осіб кожного органу державної влади та місцевого самоврядування здійснювати свою діяльність в межах наданих законодавством повноважень та виходячи з принципу пріоритету прав та свобод громадян», - звертається такими словами на своїй офіційній сторінці Прокуратура Вінницької області.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Сподіваюсь винних буде покарано і справедливість восторжествує. Закон має бути один для всіх однаковий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up