Прокуратура покарає міську раду за приховування інформації

Прокуратура покарає міську раду за приховування інформації
Керівника відділу звернень міської ради притягнуть до адміністративної відповідальності та можуть оштрафувати на суму від 425 до 1360 гривень, через те що той не надав журналісту інформацію про розмір премій чиновникам.

Наприкінці травня чиновники Вінницької міської ради виставили на офіційний сайт рішення «Про преміювання» перших осіб міськради, яке згідно чинного законодавства мало б бути в загальному доступі для вінничан, натомість на сайті розмістили лише бланк рішення, де вказали, що вінничанам не можна знати, які премії нарахували собі чиновники.

Журналіст інтернет-видання «Інформаційна Вінниччина» звернувся до міської ради з запитом про надання копії даного рішення. Проте йому відмовили, мотивуючи тим, що ця інформація підпадає під Закон "Про захист персональних даних" – повідомляє «Інформаційна Вінниччина».

Після чого журналіст  подав заяву до міської прокуратури.

Відео дня

Слідчі  провели розслідування і підтвердили, що Вінницька міська рада порушила вимоги Закону «Про доступ до публічної інформації» не надавши на офіційний журналістський запит документ, який в ідеалі має бути розміщенний на сайті міської ради.Прокуратура зобов’язала секретаря міської ради надати журналісту затребуваний документ, а керівника відділу звернень притягти до адміністративної відповідальності. Посадовця може очікувати стягнення у вигляді штрафу в розмірі від 425 до 1360 гривень.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жид

    Оце так да! Відчувається, що прокуратура працює. Вже за міськраду взялися. І не бояться. Оце сміливці та дійсно захисники права. Колись вінницькі підпільники за часів війни теж, не злякалися фашистів та провели аж дві акції за весь час свого підпілля - відпи3дили поліцая і в колодязь насpали. "Молодці" І головне, що гройс з моргуном дуже налякані. Так тримати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up