Програма ХІІІ Міжнародного фестивалю ім. П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк

  • Сік Юрій
10-15 травня 2015 року у Вінниці відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк.

10-15 травня 2015 року у Вінниці відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк. 


Цьогоріч, як і рік тому, частину коштів, виручених з продажу фестивальних квитків, буде перераховано у Фонд підтримки Збройних сил України.

До традиційного музичного форуму приєдналися відомі колективи та окремі виконавці із різних куточків Європи та наші співвітчизники.

Символічною увертюрою до фестивалю, що проходить у рік 175-річчя від дня народження Чайковського, стануть Браїлівські музичні зустрічі та Конкурс юних виконавців класичних творів “Жмеринський камертон”, в рамках яких учасники фестивалю, члени журі конкурсу та юні музиканти виконуватимуть музику великого композитора в місті, де він гостював і творив.

Відео дня
Фестиваль урочисто відкривається концертом Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України (художній керівник — полковник Ігор Биковський, диригенти: Народний артист України полковник Володимир Дашковський, майор Максим Гусак, майор Борис Школовий), присвяченим Дню Перемоги. В день відкриття фестивалю оркестр також виступить для воїнів, що знаходяться на лікуванні у Вінницькому госпіталі Військово-медичного клінічного центру.

Вечір камерної музики презентує Струнний квартет Національної філармонії України ‘Caprice Classic’.

Традиції проекту “Музика в монастирських мурах” продовжує вечір органної музики, який дарує вінничанам відомий у Європі французький органіст Жан-Марі Леруа.

Один із перших і постійний учасник фестивалю — Академічний камерний оркестр “Арката” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова — цьогоріч запросив до співпраці одного із найвідоміших сучасних віолончелістів — професора Вищої школи музики у Берні (Швейцарія) Дениса Северина, а також вокалістів із Китаю, Вірменії та Еквадору.

Продовжуючи традиції проекту “Об’єднаємо мистецтвом Україну”, програму угорської та словацької музики представляє Камерно-інструментальний ансамбль “Угорські мелодії” Закарпатської обласної філармонії (художній керівник — Анатолій Штефко).

Із Днем Європи вінничан вітатимуть Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії (художній керівник та диригент — заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль) та переможець Міжнародного конкурсу ім.Чайковського — молодий український піаніст Дмитро Онищенко.

Також серед учасників фестивалю — Квартет дерев’яних духових інструментів “Гальярда”, солісти Вінницької філармонії Заслужена артистка України Ірина Швець, Володимир Полторацький, Наталія Лановенко, київські піаністи Інна Порошина та Ілля Зуйко.

Фестиваль проходить під патронатом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Сергія Свитка та в.о. міського голови — секретаря міської Ради Сергія Моргунова.

Головний меценат фестивалю — Благодійний Фонд Володимира Продивуса. Спонсори фестивалю: Концерн “Поділля”, Ювелірне підприємство “Мальва”, Приватбанк. Партнери фестивалю: Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, Єврорегіон ‘Дністер’, Федерація профспілок області, КП ВТТУ, Польський інститут у Києві, Аграна-Фрут, ПАТ

“Володарка”, Обласні товариства Україна-Польща-Німеччина, Україна-Білорусь, ряд інформаційних партнерів.

Вінницька обласна філармонія

м. Вінниця, Хм. Шосе, 7

(0432) 66-13-50


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up