Притулок для тварин від міськради: 45 днів на господаря або смерть

Притулок для тварин від міськради: 45 днів на господаря або смерть
В 2016 році міськрада планує почати будівництво муніципального притулку для тварин. Там тваринам буде відпущено 45 діб, аби знайти собі господаря. А як ні - “голова долу”

Чи доцільно будувати на державні кошти новий притулок, чи краще підтримати той, що вже є, але бідує? У цьому питанні сьогодні на прес-конференції розбирались громадські активісти, волонтери притулку “Нова планета” та депутати Вінницької міської ради.

Алла Шевченко, голова наглядової ради благодійного фонду захисту тварин “Планета” каже: тварини-безхатченки — проблема всього міста. А вирішує її один притулок “Планета”, який лишили із проблемою один на один.

- У міської влади постало питання про створення нового притулку, на який витратять 4,5 мільйонів гривень. Порівняйте, якщо нам від міськради на рік дають 100 тисяч гривень. І ми справляємося — собаки не голодні, доглянуті, - каже Алла Шевченко.

Відео дня

Пасічник Сергій, працівник відділу утримання об'єктів благоустрою Вінницької міськради, коротко окреслив позицію міськради у цьому питанні:

- Тільки в трьох країнах Європи заборонена евтаназія. Це Італія, Греція і Німеччина. Неможливо вирішити питання самим лише будівництвом притулку. В місті втричі зросла кількість покусаних людей.

Як повідомили на прес-конференції, з усіх міст України лише Харків погодився на такий крок — вдаватися до евтаназії, якщо для тварини не знайдеться господаря за певний термін. І от тепер на черзі — Вінниця.

Ганна Давиденко, депутат Вінницької міської ради, визвалася ініціювати внесення змін до Програми про скорочення чисельності безпритульних тварин у Вінниці:

- Я вважаю, що собаки і коти — теж мешканці міста Вінниця. І якщо ми говоримо про те, що Вінниця — європейське місто, ми не можемо мати в програмі, затвердженій Вінницькою міською радою твердження про те, що ми вбиваємо тварин. Ну, яка ж це Європа, вибачте мене будь-ласка? А наступним кроком буде що? Будемо вбивати бомжів, тому що їх ніхто не забирає додому жити? Бо логіка виходить приблизно така.

У Львівській програмі, як зазначила депутат, є пункт про евтаназію. Проте це — крайня міра, яка може бути застосована виключно за висновку ветеринара, коли тварину неможливо врятувати.

Солідарна з депутатом і Тетяна Постановська, директор притулку для бездомних тварин:

- Я скажу дуже незручні речі. Чому створити новий притулок вирішили зробити саме в умовах війни? Чому в умовах війни вінничани будують велосипедні доріжки и створюють притулки-вбивці? Чому саме в умовах війни ми дозволяємо забрати пільги у дітей-інвалідів, і дозволяємо витратити собі нерозумні кошти на будування притулка-вбивці?

Наприкінці прес-конференції було вирішено створити оргкомітет, який займатиметься організацією громадських слухань щодо питань будівництва муніципального притулку. “20 хвилин” повідомить читачів, коли й де відбудуться громадські слухання. Тож далі буде.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (162)
  • Анонім

    Нафиг такие трудности? Отловили, стерилизовали, привили - отпустили. Как сейчас адекватные люди и делают. Собак этих видно по биркам на ушах. И убивать не нужно и плодиться не будут. А эти бредни про приют за 4,5млн., держать там собак по 45 дней, усыплять, это от желания воровать. Да и усыплять пачками здоровых животных - это ж каким живодером надо быть?
  • Анонім

    якщо це мої податки то я радий іх віддати на таку справу ! мені не шкода . а ще вас би полікував , бачу вам це необхідно , вкрай необхідно
  • Мальчиш Плохиш

    45 дней конечно не срок. Но вот наблюдения. Много собак гуляют с ошейниками, или бирками на ухе, т.е. идентификация. Если я все правильно понимаю, они не попадают под расстрельную статью. Второе - цуциков, особенно породистых легко определить спецу. Если потерялся, а нашелся на киче, должен быть спец по амнистии, или отсрочке, пока не найдутся хозяева.

    И самое главное - касательно не токмо собак, но и котов. Одно дело кормить животинку у кого-то под окном, и другое - взять на себя ответственность ( нет, не за воспитание) , а за элементарное выживание. Пропала собака по кличке "Дружок" - бегом в питомник , и брать все на себя. Это я ща про всясик заклинателей котов и т.п., а то как кормить объедками, так я первая, а как содержать - так у меня уже 8 своих есть. Так какого ты мне еще 16 под окнами разводишь ? Можешь содержать  - вперед. Не можешь - корми своих 8 в квартире, и не лезь ко мне в огород .

    Анонім reply Мальчиш Плохиш

    За власний кошт. панове, все, що забажаєте. За власний кошт.
  • Анонім

    притулки просто необхідні , для собак та котів , з нормальними умовами іїхнього проживання та перебування там , але лише за умови іх постійного там перебування! і ще один притулок для дикарів , які бояться , що усі чотирилапі лише і думають , як іх вкусити , а це вже фобія , а фобія - це хвороьа , а хвороби треба лікувати ...

    Анонім reply Анонім

    Пан є лікарем?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up