Притулок для собак “Планета”: дуже багато тварин і дуже мало фінансів

Притулок для собак “Планета”: дуже багато тварин і дуже мало фінансів
Жители приюта "Планета", что на Сабарове в Виннице
Бездомні собаки блукають навколо будинків, шукаючи теплого місця, просять у людей їжі. Але деякі з них налаштовані агресивно, а деякі переносять серйозні хвороби, небезпечні не тільки для них самих, а й для людей.

Проблема бездомних собак стосується всіх вінничан.  Її вирішенням займається Алла Шевченко, яка очолює притулок «Планета», що знаходиться неподалік від трамвайної зупинки Електромережа. Зараз тут тримають близько 400 собак.  

Заходимо до притулку і спостерігаємо за тим, як Алла Шевченко разом з персоналом притулку годує собак сирим м’ясом. Жінка каже до чорної собаки на ім’я Жуля: «Ти мене не впізнала, Жулечко? Чому ти не йдеш до мене? Мабуть, образилась…»

.

Відео дня

Побачивши, що у однієї з собак почало гноїтися вухо, Алла Шевченко одразу ж наказує своїм помічникам вирішити цю проблему. Загалом, ми побачили близько сотні собак різних порід, розмірів та віку. Коли заселяють нових собак, їм підбирають “сусідів”, зважаючи на характер та розмір. Більшість собак проживають в притулку все життя, оскільки люди набато частіше звертаються до притулку, щоб здати туди чотирилапого, а не забрати його звідти. Так у притулку живе великий старий пес породи алабай, якого відправили туди після того, як він уже був невзмозі бути службової собакою у міліції.

Територія “Пленети” розкинулась по обидві сторони дороги.  З одного боку - стара частина, з іншого - нова.

- На одну собаку розраховано приблизно 20 квадратних метрів, - каже про нові вольєри Алла Шевченко.

Якщо в новозбудованих воль’єрах все виглядає досить гарно і охайно, то ситуація  в старій частині значно відрізняється. Одразу кидається в очі – тіснота. Місця собакам практично немає. Багато з них бігають просто неба, поза межами воль’єрів. Чим далі проходиш, тим неприємніший запах.

За словами Алли Шевченко – притулок потребує матеріальної допомоги.

- Як тільки люди дізналися, що відкрився притулок, почали телефонувати з проханнями забрати безпритульних собак з усіх куточків міста, – розповідає нам Алла Шевченко – Але ж притулок не гумовий. Довелося власними силами збудувати другу частину, щоб хоть якось вирішити це питання, але вона досі не закінчена. Катастрофічно не вистачає будівельних матеріалів. Міська влада виділяє кошти лише на стерилізацію псів та їх перевезення. І це все.  Притулок існує повністю завдяки моїм особистим капіталовкладенням та благодійним внескам.

Допомагають “Планеті” підприємці. Так клініка «Чотири лапи» допомагає зі стерелізацією.

За словами Алли Шевченко, термінового вирішення потребують проблеми харчування й водопостачання. Каже, що в мерії обіцяли збудувати криницю, але поки що нічого не зробили.

- Зарплатню працівникам притулку теж потрібно виплачувати, - каже керівник “Планети”.

Персоналом притулку є колектив з п’яти людей. Троє жінок і двоє чоловіків. Всі вони виконують однакові обов’язки - нагляд за собаками, кормління, прибирання і т.д.

Відсутність місця та погане фінансування - це не єдині проблеми “Планети”. Алла Шевченко розповіла також про «неспокійних сусідів» – організацію ЕкоВін. За словами жінки, ця організація займається відловом та знищенням собак. В “ЕкоВіні” подібні закиди традиційно заперечують.


P.S.

Якщо ви не байдужі до того, як складеться їхня доля, ви можете допомогти! Грошима, їжею або, можливо, ви хочете завести домашнього улюбленця? Все у ваших руках.

Перераховувати гроші для підтримки “Планети” можете сюди:

Карта ПриватБанка: 5211 5374 3743 7093

Постановська Тетяна Владиславівна

Якщо виникнуть питання, телефонуйте::

(063)2944770 - Тетяна (одна з адміністраторів притулку)


Автор: Влад Линник
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Антоніна

    Можливо потрібно підстилки
  • Анонім

    Вот когда содержание этих станет последней проблемой на земле тогда может и стоит ими озадачиться.  Вроде ж не в "красной книге они", чего с ними так морочиться и средства клянчить!!?

    Анонім reply Анонім

    Аноним, ты сволочь и пример того, что самая бессердечная тварь на земле - это человек. Слава Богу, не все такие как ты. Все в жизни закономерно. И когда ты окажешься в подобной ситуации, как эти брошенные бездомные животные - вспомни, что ты тоже не в Красной книге.

    Гудима Ірина reply Анонім

    А тебе не просят ...просят людей яким не байдужа їхня доля....а таке бидло як ти ніхто не просить.!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up