Премія Руданського поїхала з Вінниці у Київ

Премія Руданського поїхала з Вінниці у Київ
Письменник-сатирик Григорій Гайовий завоював головний приз у Всеукраїнському літературно-мистецькому конкурсі. У конкурсі взяли участь ще 11 претендентів зі всієї України.

У п’ятницю, 19 грудня у Вінниці відбувся Всеукраїнський літературно-мистецький  конкурс імені Степана Руданського. Жури оцінювало 12 робіт зі всієї України. За думкою членів журі, твори мали високий рівень написання.Головний приз дістався за сатиричну книгу про політику «Б’ю на сполох» київському автору Григорію Гайовому.   У виноску на обкладинці книжки автор виклав наступні слова:

Коли якась прикрість мені допіка,

Я завше до Господа лину в думках:

Відео дня

– Скажи мені, Боже – ясний Світовид,

Навіщо Ти так забамбулив нарід

В басейнах Дунаю, Дніпра та Дінця,

Що можна дурити його без кінця?!

 

І ось що у відповідь каже Господь:

   – Провини народу на Бога не зводь.

Розумного дурять? Пусті то слова:

Кайдани на себе він сам надіва.

Гриць Гайовий.

Призерами також стали і харківчанин Володимир Субота з гуморною та сатиричною книгою «Ведмідь у басейні» та гуморист з Житомирщини Михайло Пасічник із книгою «Бджолині вибори».

У наступному році умови відбору номінантів  конкурсу зміняться. Члени журі будуть самі шукати та відбирати номінантів конкурсу, - повідомляє прес-служба Вінницької ОДА..  


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Молодець, так тримати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:11 У Вінниці майже 40 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 09:15 Сьогодні — Велика середа. Про суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці 08:55 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:24 Сьогодні вітаємо Тамару та Макара. Історія та прикмети 1 травня 22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up