Працівники тубдиспансеру за свої гроші купують пацієнтам памперси

Працівники тубдиспансеру за свої гроші купують пацієнтам памперси
Зараз у вінницькому обласному тубдиспасері лікується близько 30 діточок з області. Більшість дітей виховуються в неблагополучних сім’ях або інтернатах. Тільки одна дівчинка знаходиться постійно з матір’ю.

Найменшому Іванку тільки два рочки. В сім’ї п’ятеро дітей. Після Іванка народилось ще двоє. Остання дитинки з’явилась в світ на днях.

Іванко вже вдруге лікується в тубдиспансері. Перший раз матір забрала хлопчика коли не закінчився курс лікування, тому хвороба вдома знов почала прогресувати. Зараз Іванко вже близько півроку знаходиться в лікарні. За цей час бабуся та матір тільки кілька разів навідували малого. Медичні працівники вимушені за свої гроші купувати хлопчику памперси. До  того ж в нього не вистачає одежі та немає капчиків.

Такі випадки, як у Іванка, в цій лікарні непоодинокі. Є там також четверо братиків ромської національності, в них вдома є ще четверо діток.

Відео дня

- В нас більшість таких дітей, які виховуються  в неблагополучних родинах. Коли дітей привозять до нас, нам треба їх спочатку відгодувати, - розказує завідуюча дитячим відділенням Тетяна Гадзейчук.

Старша медсестра провела так звану екскурсію по відділенню. Все чистенько та пахне хлоркою. Проте неможливо сховати обідрані стіни.

- В наступному році влада обіцяла виділити гроші на ремонт, - немов вибачаючись говорить старша медсестра, яка помітила погляд журналістки на стіні.

У відділенні працює з дітками вихователька. Саме коли ми були в лікарні, малеча приміряли костюми до святкового новорічного концерту.

- Я буду сніжинкою, - говорить Іннуся, позуючи перед фотоапаратом.

- А як у вас з харчуванням?, - запитує журналістка у працівників.

- В порівнянні з іншими лікарнями нам гріх скаржитись, - відповідає заввіділенням.

Забезпечує держава ї ліками хворих діток. Але ж перебування в лікарні триває від 2 місяців до року. І всі інші потреби лягають на плечі працівників.

- Кожного ранку коли я прихожу на роботу, то дітки запитують мене, чи є щось смачненьке. Приходиться відривати від своїх рідних та приносити щось з собою в лікарню, - каже представник молодшого медичного персоналу Ірина.

Перед новорічними святами діткам передали солодощі від торгової марки «Солодка мрія». Разом з нами завітав у лікарню й вінничанин Василь Вовк. Він привіз також малечі памперси, фрукти та печиво. Чоловік каже, що робить це не для піару.

- Отримав зарплату та вирішив трохи порадувати діточок, - пояснює вінничанин.

В лікарні є наступні потреби:

Наматрасники резинові, стільчики та столики дитячі, канцтовари, памперси, туалетний папір (багато), іграшки (не м’які, а які можна мити), зубні пасти та щітки. Також дитячі речі та взуття.

А ще працівники дуже просять владу пустити до лікарні автобус. На початку року начебто видали рішення про маршрут, який курсуватиме до лікарні. Але потім вінничани збунтувались. То ж люди вимушені йти майже 2 кілометра лісом на роботу та з роботи.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up