​По Вінниці бігала хвора на сказ собака

​По Вінниці бігала хвора на сказ собака
Собака, хвора на сказ, мешкала на території військово-медичного клінічного центру. Разом з нею контактували ще 4 собаки. У військовому госпіталі проводять дезінфікуючі заходи безпеки.

17 квітня у вінницьку державну  ветлабораторію привезли труп собаки. Ветеринари одразу ж запідозрили, що тварина хвора на сказ. Зробили дослідження, в результаті яких підозра підтвердилась, - розказують у прес-службі міської ради.

З’ясували, що хвора собака протягом довгого часу перебувала  на території військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, який розташований за адресою:  вулиця Свердлова, 185. Персонал закладу розказав, що на їх територію забіг дикий лис та собака контактувала з ним. Також на території госпіталю, який з трьох сторін огороджений парканом, мешкає ще 4 собаки. Собак годували тільки волонтери та вони не контактували ні з персоналом лікувального закладу, ні з пацієнтами госпіталю, - говорять у адміністрації.

Начальник управління ветеринарної медицини у місті Вінниці Віктор Буравінський запевняє, що на всій небезпечній території провели дезінфекцію та профілактичну роботу з населенням.

Відео дня

За рішенням  державної надзвичайної протиепізоотичної комісії в районі Свердловського масиву та мікрорайону Поділля тимчасово заборонили проводити виставки собак, котів та інших тварин. Ветеринари наглядатимуть за тваринами в цих районах з метою  раннього виявлення тварин із підозрою на сказ.

Якщо ви побачили безпритульну тварину з подібними симптомами, негайно телефонуйте за номером: 52-09-82. Якщо ви виявили такі ознаки у своєї собаки чи кішки, тварину – зверніться до ветеринара.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    На Вишенке своры диких собак бегают. Только во дворе 18 школы, возле гаражей их проживает десяток и никому нет до этого дела, а там дети в школах, садиках. Куда смотрят власти и руководство школ. Бешенство не излечимо!!!

    Анонім reply Анонім

    это не только на Вишенке. На Замостье вообще страшно ходить часто, и не только по дворам. По всему городу таких стай хватает, и всем по.... Пока уже совсем не задолбаешь звонками. Тогда соизволят приехать, половить типа. А через месяц опять все по новой - потому что часто-густо эти своры создают сами люди в тех районах - то прикормим пару штук (жалко ведь! А потом эти же люди жалуются, что развелось их куча во дворе, хотя сами же приучили!), то на заправке/стоянке снова заведем штуки 3 (ведь прошлых отловили). А что потом эти 3 штуки в 10 превращаются, никто не думает.. А ты гуляй мимо с ребенком в надежде, что эта десятка соизволит вас спокойно оббежать зимой и что ни одна не тявкнет..
  • Anonymous

    Собака - друг человека. Она имеет право бегать по городу, сама-ли в стае-ли, и делать все что захочет. А кусачей собака бывает от жизни собачьей. А-у, любители бездомных собачек?

    А винниччане имеют право бегать по городу трусцой, как и передовые американцы.
  • Анонім

    "на всій небезпечній території провели дезінфекцію та профілактичну роботу з населенням" - ніхто в нас нічого не проводив. брехло.
  • Анонім

    И что самое интересное, если приютовцы за ними смотрели, то почему они их не привили от бешенства или прививки в т.н. приюте - фикция? Подержали собак, клипсу вставили и выбросили назад на улицу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up