Площа Шевченка у Вінниці буде з wi-fi. Відкриють 23 серпня

Площа Шевченка у Вінниці буде з wi-fi. Відкриють 23 серпня
У Вінниці будівельники закінчують реконструкцію площі Шевченка, що біля Краєзнавчого та Художнього музеї. Відкриття заплановане на переддень Незалежності, України, 23 серпня.

Про це, сьогодні в рамках обходу території міста повідомив секретар міськради Сергій Моргунов.

До відкриття оновленої площі заплановано залучити  різні творчі колективи. В тому числі, за сприяння голови фонду «Велика родина» Віри Ульянченко.

- Ще на презентації проекту пам’ятника, вона обіцяла свою допомогу в цьому плані, від своїх слів вона не відмовилась і ми тримаємо контакт в цьому плані, але деталі поки що відкривати не буду, - сказав в. о. міського голови.

Відео дня

На сьогодні, за словами директора департаменту капітального будівництва Михайла Мирончука,  будівельні роботи виконані орієнтовно на 70% і їх планують завершити уже в середині серпня. Разом з тим він говорить про проблему з казначейство, фактично реально профінансовані роботи тільки на 30%. Решту – підрядна організація – компанія «МУР», робить за рахунок власних обігових коштів.

Таким чином будівельники уже практично зробили конструкцію для художньої галереї під відкритим небом, встановили нові ліхтарі, проклали мережу для наземного декоративного підсвітлення, завершили викладати бруківку, хоча місцями її ще планують підправити, зробили конструкцію для суцільної лавки біля Художнього музею, та почали облаштовувати майбутні зелени зони.

Найближчим часом комунальники мають приступити безпосередньо до ландшафтного оформлення території.

Крім того не виключено, що хоча б косметично підправлять і зовнішній вигляд оточуючих музеїв. За словами директора компанії «Мур» Ігоря Козловського, мінімальний їх косметичний ремонт потягне мінімум на 15 тисяч гривень, більш суттєві роботи коштуватимуть не менше 50 тисяч. Також площу планують зробити зоною з безкоштовним wi-fi. А з метою недопущення паркування авто обабіч площі, планується встановлення спеціальних стовпців, які б заважали цьому. кошторисна вартість робіт – 4,4 мільйона гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Торонтуй

    Игорю Алексеевичу, кстати, мои горячие приветы. Это хороший человек.
  • Арт

    А что толку если под пылающим солнцем там будет невозможно находиться?
  • 1234

    Цікаво чи проектом, передбачені лавки та дерева для створення тіні та зручності відпочинку, людей на ній, влітку ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up