Підприємці з Соборної: “Стандарти для вивісок? Нехай бордюри виправляють”

Підприємці з Соборної: “Стандарти для вивісок? Нехай бордюри виправляють”
На думку вінницьких урбаністів тут найбільше порушень зі встановлення вивісок. Це місце прямо навпроти міської ради

У Вінниці вирішили боротися з хаотичними вивісками магазинів та вже зробили три приписи підприємцям на вулиці Соборній та Оводова (Козицького). А підприємці кажуть, що буде бойкот цих норм

 

- Цю вивіску ми влаштували півроку тому, - каже працівниця аптеки на Соборній. - І що, нам тепер її зносити? Ні, це не розумно. У Вінниці багато нагальніших проблем. Якщо нічим зайнятися, то нехай зроблять стандарт для бордюрів та вуличних стовпів.

Управляючі магазинів на Соборній попросили не вказувати їх імена, бо бояться санкцій від влади.

- Так, до мене приходив хлопчик з Муніципальної поліції, - каже управляюча у взуттєвому магазині. - Показував ці стандарти, і казав мені, що у мене щось там неправильно. А я йому - який розмір штрафу та як треба зробити правильно? А цей “мальчик” знизує плечима та каже, що не знає. Дешевше заплатити оті нещасні дві тисячі, чим віддати суму в п’ять-шість разів більшу за розробку та заміну вивіски.

Відео дня

Фармацевти в аптеці також негативно поставилися до Положення про вивіски

- Ось тут написано, що освітлення вивіски включають разом з вуличним освітленням, - каже працівниця аптеки. - Але наш заклад працює лише до 10 вечора. І навіщо нам включати її на 2-3 години, якщо вивіска далеко від проїжджої частини? Треба до кінця продумати, а потім вже штрафи давати.

Про нові стандарти

У міськраді ще влітку 2015 року прийняли Положення про встановлення вивісок у місті Вінниця, за яким виробили стандарти для розміщення назв магазинів. Але тільки 18 квітня 2016 року це почали контролювати.

За цим рішенням, вивіски мають гармонійно вписуватися в фасад будівлі, не заважати пішоходам та не відволікати водіїв авто. Також вказані умови, за яких розміщати банери з назвами магазинів заборонено: “не вище першого поверху, не допускається перекриття огорож балконів (окрім тих випадків, коли у приватній власності підприємця вся будівля)”. Якщо не змінять вивіски за нормами, то підприємцям загрожує штраф - від 850 до 1700 гривень.

Поки що не штрафуватимуть

Обстежувати вивіски вінницьких магазинів буде Муніципальна поліція. Порушникам зроблять попередження, і якщо через деякий час “обличчя” магазину не виправлять, то підприємцю випишуть штраф. За словами начальника Муніципальної поліції Василя Гайовика, одразу ж штрафів не буде. А терміни на зміну вивіски будуть визначати індивідуально в кожному випадку.

“Ревізія” назв магазинів продовжиться після травневих свят по магістральних вулицях - Коцюбинського, Соборна, Пирогова, Коріатовичів (колишня Свердлова), Келецька, Хмельницьке шосе тощо.

Вивіски треба змінювати так, як у містах Європи

Юрій Степанець (34), голова ГО “Наше Поділля”

- Складно щось говорити на цьому етапі, бо не видно ще, як це буде реалізовано. Але потреба у впорядкуванні зовнішньої реклами та вивісок дійсно існує. Один і той же стиль навряд чи вдасться зробити, бо кожне підприємство намагається “виділитися” серед інших. Вигляд назв, звичайно, має бути впорядкований та відповідати певним вимогам: не перекривати  будівель, не створювати візуальний хаос. У містах Європи, підприємці, як правило, вибирають такі таблички, які не псують фасаду і водночас дають інформацію про їх заклади та компанії.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Що цікаво, комерси такі бурі, а бояться свої фамілії сказати, то як ти бойкотувати будеш? Після слідуючого обходу комерсів ,весь бойкот піде в пук ...
  • Украинец

    Чего только стоят вывески на Коцюбинского вдоль от магазина Гроно и до жд вокзала.....Китай город....
  • Анонім

    Цікаво,а можна  перекривати половину тротуару навісом,огорожею і столиками /вул. Соборна, кафе «Тет-а-тет»/?

    Анонім reply Анонім

    столики оставит, а ограду убрать.
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up