Перші результати реконструкції проспекту Космонавтів. Вже є кольорова плитка

Перші результати реконструкції проспекту Космонавтів. Вже є кольорова плитка

У понеділок, 22 серпня, журналіст 20minut.ua пройшовся по другій черзі проспекту Космонавтів (від Порика до Келецької), щоб побачити що вже зробили будівельники за півтора місяці.

Роботи по всій протяжності другої черги проспекту Космонавтів виконують працівники багатопрофільного приватного підприємства “Сфера”, яке є генеральним підрядником реконструкції проспекту. Їм допомогають працівники з інших бригад.

Будівельники потроху вкладають плитку. Як казали працівники із “Сфери”, плитка буде “у сім кольорів”. За стилем покриття тротуарів буде таким самим, як і на пішохідних доріжках першої черги Космонавтів (від літака до Порика - авт.).

Втім, ремонтні роботи не є перепоною для людей, що живуть навколо проспекту. Містяни ходять по відсіву, піску та землі, щоб перейти проспект та вийти на протилежний бік дороги.

Відео дня

Працівники з “Шляхобуду” оновили асфальт та розширили дорогу, як і на першій черзі проспекту у минулому році. Але тут ще створять “кишені” для паркування по всій протяжності другої черги проспекту Космонавтів.

Частково заасфальтували і нову велодоріжку. Новенький асфальт вже є на декілька метрах доріжки.

Потроху роблять “каркаси” нових алейок, що будуть “відростати” в бік від основної пішохідної дороги. Тут незабаром з’являться лавочки та та дитячі майданчики.

У кінці другої черги проспекту, біля Келецької працюють робітники, які влаштовують новий фонтан. Він буде влаштований, як “сухий” фонтан - без видимої чаші для збору води (вона буде влаштована під плиткою). За проектом, фонтан нагадує Сонячну систему із фігурою людини в повний зріст у центрі, що тримає сонце.

А так виглядає фонтан за проектомНагадаємо, другу чергу проспекту Космонавтів (від Порика до Келецької) почали реконструювати цього року.У проекту передбачено оновлення тротуарної дорожки, розширення проїжджої частини, паркінг на 60 місць, велодоріжки та багато іншого. На все це витратять близько 26 мільйонів гривень, де 21,5 мільйон взяли з Державного фонду регіонального розвитку. Перший заступник мера Вінниці Ігор Корольчук пообіцяв, що оновлювати другу чергу проспекту закінчать до кінця 2016 року.

Читайте також:

На Космонавтів вкладають плитку, створюють фонтан та роблять дорогу

На Космонавтів комунальники фарбують лавки вартістю 16 тисяч, щоб заховати іржу

Робота кипить. Як проходить реконструкція другої черги Космонавтів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up