Перед утепленням фасаду будинку спочатку отримайте дозвіл. Бо можуть все знести

Перед утепленням фасаду будинку спочатку отримайте дозвіл. Бо можуть все знести
У Вінниці контролюватимуть процеси утеплення багатоповерхових будівель та встановлення вікон. Це роблять, щоб не було хаосу та руйнування будинків.

На минулому тижні виконком міської ради затвердив Порядок теплової ізоляції (опорядження) та впорядкування розміщення технічних елементів (пристроїв) на фасадах багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків у Вінниці, - розказують у прес-службі вінницької міської ради.

Згідно документу перед тим, як проводити роботи ззовні приміщень, власники мають отримати дозвіл.  

У відомстві розказують, що для отримання дозволу треба принести до Прозорого офісу такі документи:

Відео дня
  • право власності на нерухомість;
  • відомості про державну реєстрацію (для юридичних осіб) або паспорт громадянина (для фізичних осіб); фотографії будинку (розгортка фасадів в кольорі), який планується утеплювати;
  • договір на вивіз будівельного сміття;
  • пропозицію, якого кольору буде фасад після утеплення
  • паспорт опорядження фасадів з концептуальним рішенням опорядження будинку в цілому, яке погодили в  департаменті архітектури, містобудування та кадастру ВМР.

Головний архітектор міста Олександр Рекута зазначає, що робітники можуть приступати до ремонту тільки після того, коли власник отримає дозвіл.

-  Якщо необхідні документи будуть відсутні,  власнику загрожує штраф, можливий навіть примусовий демонтаж уже закріплених елементів, - уточнює Рекута.

А як та чим можна утеплювати фасади багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків дивіться тут.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Oleksandr Stoliarov

    Лол) Багатоквартирний будинок - це власність власність власників окремих приміщень у будинку. До чого тут міськрада? Управління будинком здійснюється шляхом досягнення юридичного консенсусу - 100% голосів згоди, або майже 100%ва згода без принципово інших пропозицій.
  • Анонім

    не смішіть мої тапочки, вже з того моменту як почалось перерахування необхідних документів мені стало смішно. невже вони думають що хтосб буде цим займатись? взяти хоча б договір на вивіз сміття? це ж дурня повна, шоб вивезти сміття досить позвонити по першому ж номеру з будьякого оголошенння, а тепер шо? хтось справді буде ловити дядька на газоні шоб той договір підписав, та він пошле такого клієнта одразу, нашо йому такий геморой на голову коли є повно інших клієнтів?
  • Анонім

    ВикипедиЯ:



    «Гроші не пахнуть» (лат. Pecunia non olet; лат. Aes non olet) — латинський крилатий вислів, що приписується Веспасіану. Вказує на не надто чисте джерело прибутку, яке неважливе для того, хто за цим прибутком женеться.



    Історія вислову[ред. • ред. код]

    Римський історик Светоній у своєму біографічному творі «Життя дванадцяти цезарів» описує ситуацію, коли імператор Веспасіан (69-79) обклав податками громадські туалети. Його син Тит, що, за повідомленнями античних авторів, відзначався доброчесністю, дорікнув батьку у такому «мерзенному» способі поповнення державної казни. Тоді Веспасіан взяв монету, отриману із податку, підніс до його носа і запитав, чи смердить вона. Тит відповів, що ні. «А це ж гроші із сечі», — зауважив батько[1]. Згодом вислів набув сучасного вигляду: «гроші не пахнуть».



    Значення вислову[ред. • ред. код]

    Популярність ці слова отримали після того, як римський поет Ювенал використав їх у своїй сатирі[2]. Сьогодні вони вживаються на позначення людей, що добувають гроші будь-якими способами, не завжди моральними та законними. Зокрема, часто фразу використовують у публіцистичних виданнях, засобах масової інформації[3][4][5].
  • Alexey Shytov

    ребят, а вы не охерели? люди за свои деньги себе делают тепло, а вы им - "неси бумажку".

    вывоз мусора будет явно дороже чем самому вывезти (да сколько его там)

    паспорт опорядження фасадів з концептуальним рішенням опорядження будинку в цілому, яке погодили в департаменті архітектури, містобудування та кадастру ВМР. - еще бегай согласовывай...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, троє дітей госпіталізовано photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up