Перед міськрадою вінничан безкоштовно навчили керувати квадрокоптерами (Новини компаній)

Перед міськрадою вінничан безкоштовно навчили керувати квадрокоптерами (Новини компаній)

Більше 200 вінничан прийшли у неділю до готелю «Франція», щоб дізнатись більше про безпілотники та самому побувати у ролі пілота.  

Майстер-клас із керування квадрокоптерами для вінничан провела українська компанія  «Fly Technology» – офіційний дистриб’ютор пристроїв фірми  DJI в Україні. Компанія проводить подбні заходи для новачків щороку. В україні серія таких навчальних майстер-класів проходить вже вдруге. Цього року список обласних центрів для заходів розширився до десяти і до них потрапила і Вінниця, яка поки що б’є усі рекорди по відвідуваності заходу – більше 200 вінничан прийшло повчитись керувати дронами.

- Дізнався про захід в інтернеті, зареєструвався бо  давно хотів спробувати покерувати квадрокоптером. Хочу собі купити. У нас змагання з сином, він знімає ролики на камеру GoPro, а я хочу спробувати з квадрокоптера, - каже  вынничанин Андрій Богатиренко.

Previous Next

Техніка DJI  розроблена для зйомок з повітря і стане у нагоді операторам, фотографам, журналістам та людям в подорожах. Найрозповсюдженіші  моделі квадрокоптерів - «Фантом 3» та «Фантом 4». Ціна на них варіюється від  25 до 40 тисяч гривень.  

Для початку організатори влаштували вінничанам невеличку ознайомчу презентацію. Показали, які бувають безпілотники, що вміють та на що здатні в польоті.  Як квадрокоптери не губляться, вміють оминати стіни та слідкувати за хазяїном та завжди повертатись додому. Вінничани дізнались, де не можна літати на квадрокоптерах та про 300 метрів – максимальну висоту, на яку дозволено в Україні підніматись дронам.

-  Мене цікавлять саме квадрокоптери, шукаю підходящий для зйомок. Побачив оголошення на сайті 20minut і прийшов. З такою відеозйомкою раніше не стикався, це для мене буде новий досвід, - розповідає блогер із Вінниці Дмитро Тетерін.

Previous Next

Після лекції вінничанам провели невеличкий інструктаж з керування.  Перед політом потрібно зарядити всі пристрої, перевірити дрон на ушкодження, зняти зі стабілізатора та перевірити погодні умови. Квадрокоптер не розрахований на польоти в дощ, сніг, сильному вітру. Також варто обрати майданчик подалі від людей, перевірити місцеві правила та не літати над чужою власністю.

- Спочатку було трошки хвилююче, але виявилось дуже легко. Все зроблено для того, щоб людині було зручно. З основними функціями впоралась швидко, але для вивчення  додаткових потрібно читати інструкцію та дивитись відео, тому що функцій там доволі багато і вони усі цікаві, - каже Олена Варанська.  

Previous Next

Вінничани поділились на три команди та влаштували навчальні польоти  на площі перед  Міськрадою. Як виявилось, керувати дронами, зовсім не  складно навіть дітям. Після того як усі «налітались», організатори влаштували для учасників конкурси з цінними призами.  

- Ще б декілька разів таких тренувань, і взагалі круто. Страшно не було. Все дуже інтуїтивно просто. Головне не забувати про  два червоні датчики, які показують напрямок руху.  Треба слідкувати за ними, щоб квадрокоптер не полетів у бік,  - каже Світлана Гуменюк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up