Паркан навколо Центрального парку буде. І тепер за 4,4 мільйони гривень

Паркан навколо Центрального парку буде. І тепер за 4,4 мільйони гривень
  • На сесії міської ради депутати не підтримали ініціативу вінницького «Автомайдану» — скасувати рішення про огородження Центрального парку імені Горького
  • Збільшилася вартість огорожі — з трьох до чотирьох мільйонів гривень
  • Відомо, хто буде будувати паркан навколо парку

На сесії міської ради, що була 30 вересня, 44-м питанням розглянули пропозицію «Автомайдану Вінниччини» скасувати будівництво паркану. Однак, лише 13 депутатів з майже п’ятидесяти присутніх народних обранців підтримали це. Результати поіменного голосування можна подивитися у посиланні, на аркуші з 44-м питанням.

Сесія міської ради. Фото зі сторінки фейсбуку Юлії Григи

«Встановлення огорожі є позитивним рішення для нашого міста з багатьох аспектів. Це насамперед естетична сторона Вінниці, як європейського міста. Це сприяє покращенню безпеки в парковій зоні і багато іншого. Ми сподіваємося, що парку буде приділятися увага і в подальшому, а саме реконструкція атракціонів, відновлення місць для відпочинку, ремонт асфальтного покриття», – висловила позицію депутат міської ради Людмила Ваколюк.

Відео дня

Журналісти 20minut підрахували, на що можна було б витратити цю суму для розвитку парку: 

Що можна купити за 3,1 мільйони гривень замість паркану навколо парку?

У соцмережі критикують депутатів

Активісти «Автомайдану» розкритикували рішення депутатів у фейсбуку:

«Наступного разу, коли Батьківщина буде розповідати про недостатнє фінансування шкіл і садочків, нагадайте їм про голосування за виділення грошей на паркан», — пише Таїса Гайда

«Проект рішення про скасування «паркану» провалили! Очікувано. Але сумно, що так працюють інструменти прямої демократії. Проект рішення було підготовлено за результатами місцевої ініціативи», — пише голова правління ГО “Філософія серця” Юлія Грига.

Хто споруджуватиме паркан?

Також у міській раді розповіли, що 27 вересня Департамент комунального господарства та благоустрою міськради прийняв тендерну пропозицію щодо будівництва паркану за 4,4 млн грн, яке погодилося провести підприємство «Агропродсоюз». У тендері зазначено, що паркан буде із металевих секцій та матиме декоративні елементи у вигляді герба міста. Будівництво паркану проводитиметься у 2016 – 2017 роках.

скріншот з сайту Prozzoro.org

Це ж підприємство виграло вісім тендерів з травня по серпень 2016 року, організатором яких виступав Департамент комунального господарства міськради. «Агропродсоюз» вигравав тендери на реконструкцію тротуарів, парковки на Хмельницького шосе, освітлення вулиць та ремонт трамвайних зупинок. Загалом, товариство заробить більше 8,5 мільйонів бюджетних коштів.

Нагадаємо, виділити близько двох мільйонів гривень на огорожу навколо Центрального парку вирішили на сесії міської ради, що відбулася 27 травня. Потім стало відомо, що цю суму збільшили до 3,1 мільйонів. Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан, які створили петицію. Електронне звернення набрало необхідних 350 підписів лише за добу. 17 червня представники кількох міських департаментів презентували бачення огорожі навколо Центрального парку.

Опитування

Чи треба будувати паркан навколо Центрального парку?

Читайте також:

У міськраді показали як може виглядати огорожа навколо Центрального парку

За три мільйони міськрада огородить Центральний парк. Навіщо?

За даними поліції, вандалізму в Центральному парку немає. Навіщо паркан?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Aнонiм

    Стена Яценюка, Паркан Гройсмана, продолжайте ряд....
  • Анонім

    Ідіоти. Гроші потрібно вкладати в освіту молоді, навіть якщо це зробити гральний майданчик, чи відремонтувати ще якийсь стадіон шкільний, чи купити лабораторне обладнання для школи. Тобто, «для тупих», що в міськраді, потрібно не яблука купити, а яблуні посадити.

    Lus reply Анонім

    Не знаю до чого тут стадіони, але дерева садити треба як раз в прямому змісті по всьому місту.

    Дуже хотілося б бачити в озелененні кісточкові роду слива (алича, слива, нектарин, персик, абрикоса, вишня), тим більше що вони без проблем розмножуються і кісточками (цей спосіб практично безкоштовний) і навіть дають придатні до їжі плоди, А супер-сортів для міської зеленої зони і не треба.

    Анонім reply Lus

    Вокорчували купу дерев, засохших від солі, і ями замаскували. Раніше Соборна була така зелена..
  • Jack BirdKiller

    Краще б на ці гроші спортивні майданчики в парку побудували. А то як у 19 столітті на грунті у волейбол і баскетбол граємо.
  • dmishe

    До пригались ось вам це вже не на шутку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up