Парк «Хімік» прибирали шестирічні діти і майбутні мами

Парк «Хімік» прибирали шестирічні діти і майбутні мами
Мешканці вулиць навколо «Хіміку» з мітлами та совками прийшли сьогодні, 11 травня в парк на прибирання. Вінничани знають про цей парк, як давно занедбаний. Ініціативні мешканці вирішили змінити ситуацію на краще не чекаючи, поки їм допоможе міськрада.

Вінничани активно метуть мітлами, фарбують турніки та збирають пляшки і обгортки по периметру. Фарбу купували за власні гроші.

- Я проживаю тут неподалік. Мені стала небайдужа доля парку. Він вже дуже давно в такому стані. Ми робили запити в міську раду. Нам відповіли, що лише в кінці року затвердять план розвитку і тільки з наступного року почнуться зміни в парку. Ми вирішили не чекати, і почати зміни на краще вже сьогодні, - говорить ініціатор прибирання  Ліна Кукурудза, член ГО «Основа», - Нас сьогодні небагато. Весь парк ми не зможемо прибрати, але сьогодні почнемо.

Відео дня

Previous Next

До парку прийшли як тутешні жителі, так і небайдужі активісти громадських організацій. Інформацію про перше прибирання анонсували в інтернеті. Писали афіші і на стовпах. Сьогодні прибирає близько 10 чоловік. Багато з них з дітьми.

- Завжди з дітьми гуляємо в цьому парку. Нам кинули в поштову скриньку оголошення і ми з задоволенням прийшли. Так ретельно прибирають мешканці парк напевно вперше. До цього максимум двічі на рік жителі збирали по території сміття: папірці та пляшки, - говорить місцева жителька Тетяна Олішевська, - На території парку немає жодного смітника. На прогулянці обгортки від морозива та цукерок кладемо в карман, щоб викинути вдома.

Шестирічний Стасик підмітає сміття як мама. Каже, що йому в парку подобається гуляти, але заважає сміття. Також хлопчику прикро, що турніки та гойдалки поламані і не працює фонтан.

Сестричка Стасика Настя показала квіти, які вони з мамою та братиком садили в бетонній клумбі цієї весни. На клумбі фарбою з балончика написано «Дерись за Ниву».

Парк популярне місце для мамочок з колясками. За 15 хвилин журналіст нарахував більше 10 колясок. Втім, безпечним це місце для прогулянок назвати важко. Майбутня мама Наталя Безрученко прийшла на прибирання, бо думає наперед, де гулятиме з дитиною.

Previous Next

- Живу тут нещодавно, але парк лякає. Вночі тут дуже страшно. Жоден ліхтар не працює. Навіть не видно, хто тут ошивається. Це має зробити міська рада. Зараз зелень піднялась, треба її скосити. Бо через півмісяця ще більша виросте. У мешканців ні коси ні газонокосарки немає.

Наталя вважає, що якби стояли урни, сміття б не було так багато. Також їй прикро, що в парку не садять нових дерев.

- Щороку декілька старих всихає і вони падають. Деякі навіть нормально не спилюють і біля них починає накопичуватись ще більше сміття. Таке враження, що чекають, коли парк вимре, - обурюється майбутня мама Наталя Безрученко.

Організатори запевнюють, що сьогоднішнє прибирання не останнє. В планах у активістів поступові зміни на краще. Хочуть відновити паркан, гойдалки, пофарбувати дитячий майданчик, поставити декілька урн.  

- Ще ми хочемо власними силами відремонтувати бесідку. В ній завжди багато дітей грається, а вона небезпечна. Поржавіла підлога, місцями її взагалі немає. Так само з лавочками. Сподіваємось, на наступне прибирання прийде більше людей. Скоріше за все, воно буде в суботу, - говорить активіст ГО «Основа» Артем Михайлов. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Natalia Wesołowska

    Так Гройсман же был Вашим мэром... И что? Устраивало? Парк в запущенном состоянии? А как же этот человек страной управляет?...(( Вас же всех все устраивает...Вы своих детей лучше загоните грязь выметать из парков, но не посмеете вымести воров даже из администрации своего города...
  • Ігор

    Можна сміливо сказати, що воно "не заброшено", воно просто комусь треба для будівництва житлових будинків наприклад. Згадаєте моє слово.
  • Анонім

    Да тот район вообще подзабыт. Стадион Локомотив, Бассейн СКА,  Химик (что парк что спорткомплекс) - все это, можно смело сказать заброшено.

    Дарья reply Анонім

    Я б не сказала, що стадіон Локоматив запущений, там завжди багато народу гуляє з дітьми, прибирають регулярно, встановили новий дитячий майданчик, там все супер, а от парк Хімік так, ну це ще нічого, добре, що хоч траву покосили, того року взагалі поросла трава і ліс стояв, діти коли бігали то тільки шапки було видно, можна було дитину спокойно загубити серед тих хащів. І щоб прибрати Хімік дійсно одного дня буде замало, потрібно тиждень прибирати, щоб все сміття позгрібати. Гойдалки там усі поломані, стоїть одна горка і то така, що дитину свою я б на неї не пустила, бісєдка з проламаним дном, одним словом, все занедбано. Багато дітей дійсно там гуляє і було б добре, щоб міська рада звернула увагу і виділила кошти на новий майданчик.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up