Операція «застукали». Як п’яний офіцер поліції рвався вночі на роботу

Операція «застукали». Як п’яний офіцер поліції рвався вночі на роботу
Більше двох годин під обласною поліцією розбиралися, свій проситься заїхати на територію, чи не свій. Фото з Фейсбуку

Начальник відділу дозвільної системи намагався о другій ночі заїхати на територію обласної поліції, але його не пускали. Учасниками нічного інциденту біля пропускного пункту на Хлібній стали активісти коаліції громадських організація «Ніка». Вони говорять: офіцер був п’яним, тому ніхто з колег довго не хотів його упізнавати. 

Про події перед в’їздом на територію обласної поліції розповів голова Комітету безпеки руху Володимир Черкас. За його словами, активісти «сіли на хвіст» машині з синіми номерами, коли та повернула до поліцейського контрольно-пропускного пункту.

- Ми знаємо всі номера опергруп, на яких машинах їздять. Подивилися, що на другий пост заїжджає службова машина, яка не відноситься до чергових і слідчо-оперативної групи, і підійшли ззаду подивитися, - говорить Володимир Черкас. – Останнім часом міліонери люблять кататися п’яні...

З авто вийшов чоловік, що погано тримався на ногах. Він не був за кермом. Його привезли. Пасажир вимагав у чергових, щоб ті відчинили проїзд на територію управління. Чергові не відкрили воріт. Не признали. 

Відео дня

- Може, вони б його пустили, але ми приїхали, почався скандал, й чергові зачинилися і все – режимний об’єкт, - говорить Володимир Черкас.

Учасники подій почали з’ясовувати прізвище та посаду людини, що рвалася в поліцейське управління, обурювалася втручанню активістів, але не признавалася, що в поліції працює.

- Дві години відповідальний черговий управління не міг впізнати начальника дозвільної системи. Казав: «не знаю, чи це наш співробітник, чи не наш», - говорить голова Комітету безпеки руху. – Черговий знав, хто це, інспекція по особовому складу прекрасно знала, але при нас ламали комедію. Це самий натуральний цирк був і насмішка. Я вже не кажу про те, що три години довелося чекати на відповідального чергового.

Активісти спочатку викликали патрульну поліцію. «Копи» стали розбиратися, співробітник чи цивільна людина рветься на територію управління. Цивільні - це їхня юрисдикція. А порушеннями співробітників займається або внутрішня безпека, або інспекція з особовому складу. Працівники останньої прибули на місце конфлікту. 

В кінці кінців головний герой інциденту назвався начальником відділу дозвільної системи головного управління Нацполіції області Олегом Кучером. Володимир Черкас на місці написав нього заяву - про погрози людиною із явними ознаками алкогольного сп'яніння, яка сказала, що має при собі пістолет.

- Працівники інспекції з особового складу сказали, що не мають можливості впливати на цю людину, от вранці прийде начальник і призначить службове розслідування, - розказує заявник. – Вони відмовилися везти його в наркодиспансер для перевірки на стан сп’яніння і відмовилися проводити догляд на предмет зброї.

Як сказала 20minut.ua прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник, керівництво управління дійсно призначило службове розслідування для з’ясування всіх обставин нічної події за участю їхнього співробітника. Якого рішення очікують активісти «Ніки»? 

- В нього є 27 років вислуги, тому міг би, як офіцер, не порочити свою честь і піти на пенсію, - каже Володимир Черкас.


 


Читайте також:

У затриманому поліцією водієві-порушнику впізнали суддю окружного адмінсуду
Вийшов з ресторану і по газам. Колишнього ДАІвця доганяли 30 кілометрів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Дарья

    А чого так рвався цей офіцер на територію обласної поліції так і не написали, що за важливі справи в нього були о такій порі?
  • Таранюк Юлия

    ПОЛИЦИИ НЕКОГДА. ВО ВРЕМЯ ВОЙНЫ, РАЗРУХИ, КОРРУПЦИИ НА ВСЕХ УРОВНЯХ, ПРОЦВЕТАНИЯ ПРЕСТУПНОСТИ, СИДИТ ЦЕЛЫЙ ОТДЕЛ "офицеров" И С ПРОСТИТУТОК ДАНЬ СНИМАЕТ. ЛОВЯТ ДЕВУШЕК И РЕШАЮТ С КЕМ ИМ МОЖНО СПАТЬ А С КЕМ НЕТ. НАЗВАЛИ ЭТО "БОРЬБОЙ С ТОРГОВЛЕЙ ЛЮДЬМИ" И РАССКАЗЫВАЮТ СКАЗКИ О ВЕЛИКОЙ МОРАЛИ.)))
  • Анонім

    А в чем его обвенить? Выпил после работы (может день рождения у друзей). За рулем не ехал! На оружие, думаю, разрешение имеет. В чем проблема? Владимир Черкас, так на чем Вы его застукали? Может ключи от дома в кабинете.

    Никого не защищаю, но тут раздули с мухи слона!! Или всем копам нужно закодироваться и принять венец безбрачия?))))
  • Александр В.

    Ну и что он нарушил? За рулем не сидел  поставили бы машину и пошли по домам. Так нет надо херней заняться и вообще Олег нормальный парень знаю его не один год вместе служили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up