Операція атестація. Заради якої зарплати екс-міліціонери просяться в поліцію

Операція атестація. Заради якої зарплати екс-міліціонери просяться в поліцію
В тренінговому центрі, що на Ботанічній, проводять останні співбесіди з працівниками поліції третьої категорії (це поліцейські від рядового до підполковника)

У найближчі дні пройдуть останні співбесіди з колишніми міліціонерами, які хочуть залишитися працювати в поліції. За три тижні роботи атестаційних комісій їм ставили різні питання. Також питали думку про зарплату, яка зараз є та якою вона має бути. 

Більшість поліцейських бідкалися, що отримають мало. Казали, очікують, що оплата труда правоохоронця стане більшою після атестації. Втім, траплялися й такі скромники, котрі намагалися переконати членів комісії: зарплати, яку мають зараз, їм досить.

В середньому поліцейський отримує чотири тисячі гривень. У працівника поліції з великою вислугою і офіцерським званням вища заробітна платня. Але більшої суми, ніж у декларації підполковника з річним доходом у майже 80 тисяч гривень, за минулий рік не отримав ніхто. У основної маси працівників третьої категорії, яких переатестовують зараз (це від рядового до майора), річних дохід не більший 40 тисяч гривень.

- Я отримую зараз 4,200 – сказав один дільничний. – Хотілося б мати тисяч шість…

Відео дня

- У мене було 3,200, зараз – п’ять тисяч зарплата, - розповів черговий ізолятора тимчасового тримання.

Виплати поліцейським дещо підвищили на протязі цього року. Втім, їхні зарплати нижчі, ніж у патрульних поліцейських, на яких рівняються працівники – заздрять восьмитисячній зарплаті «копів». 

Один з правоохоронців на співбесіді так і відповів на питання про заробітну плату, яка б його влаштувала:

- Хотів би, щоб була не нижчою, ніж у патрульних.

Найбільш корисливим виявилися колишні працівники ДАІ. Коли їх питали, яка зарплата їх задовольнить, щоб руки не чухалися взяти відкупні у правопорушника, вони називали більші від зарплати патрульного поліцейського суми.

- Думаю, мені б вистачило 10-12 тисяч гривень, - загнув один. – І щоб був нормований графік роботи, а не так, як зараз…

- Всім-дев’ять тисяч – така зарплата була б нормальна, - сказав інший. – З соцпакетами, страховкою…

Про деяких поліцейських, які примудрилися з малими доходами купити машини, можна прочитати тут - Операція атестація. Що кажуть на співбесідах поліцейські про свої статки. А як відповідали на питання про неправомірні доходи колишні працівники Державтоінспекції – в новині «Операція атестація. Що розповідають на співбесідах колишні ДАІшники». 

А доходи керівників Нацполіції, задекларовані ними ще у статусі міліціонерів, можна побачити в матеріалі з інфографікаю "Рахуємо чужі гроші. Скільки заробляють “поліціонери”?". 

 

Читайте також:

Операція атестація. Про що сміються і плачуть поліцейські на співбесідах 

Операція атестація. Члени комісій, що фільтрують поліцейських, сказали правду

Хто оцінює поліцейських? Список громадських активістів з атестаційних комісій

Операція атестація. Які поліцейські на співбесідах змусили ахнути комісію

Операція атестація. Що розповідають на співбесідах колишні ДАІшники  

Операція атестація. Чим не подобаються поліцейські комісіям на співбесідах

Операція атестація. Чому комісії пропускають в поліцію не тільки найкращих 

Операція атестація. В поліцейських «заліковках» стоять неправдиві оцінки 

Операція атестація. На які питання не відповідають поліцейські на співбесіді 

Операція атестація. Що кажуть на співбесідах поліцейські про свої статки 

Операція атестація. Почалися співбесіди з поліцейськими. Як все відбувається 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Користувач

    на протязі цього року - на протязі - це на "сквозняку". протягом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступник мера Гнівані знову попався на розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up