Онкохворі дітки заробляють гроші на свої мрії завдяки вінницьким волонтеркам

Онкохворі дітки заробляють гроші на свої мрії завдяки вінницьким волонтеркам
Вже місяць волонтерки плетуть «Браслети життя» з резиночок разом з онкохворими дітками. Сьогодні, 18 квітня, в черговий раз прийшли у відділення онкогематології, щоб віддати п’ятирічному Дмитрику зароблені ним гроші за браслети.

Дмитрик посміхається, коли в палату входять волонтерки. Вони віддають йому 1400 гривень - суму зібрану від продажу 13 браслетів.

 - Він плете сам, інколи я йому допомагаю, я починаю, він продовжує. Йому цікаво. В нього є ціль, хоче купити робота, - говорить мама Дмитрика Людмила Москаль, - На фоні хімії він став дуже нервовий, а коли плете – заспокоюється.

Відео дня

На створення такого проекту дівчат надихнула історія 13-річного онкохворого Влада з Києва, який заробляв собі на життя таким способом.  Кажуть, гроші приносять в середньому раз на два тижні, в залежності від того, скільки продадуть браслетів.

- Разом з небайдужими вінничанами ми можемо зробити життя хворих дітей більш повноцінним, змотивувати їх, трудотерапія дозволяє легше дитині адаптуватись до нових життєвих умов, - говорить волонтерка Катерина Радьога.

Купити браслет можна на сторінці «Браслети життя» в соцмережі. Ціну кожна людина розраховує з власних можливостей.

Фотографії вінничан з придбаними браслетами волонтерки розміщують на Фейсбуці.

Зараз працюють постійно із шістьма дітками, але відкриті для співпраці. До своїх «підопічних» волонтерки навідуються по декілька разів на тиждень. Плетуть з ними браслетки, спілкуються чи приносять книжки або фрукти. На Великдень влаштували діткам турнір з малювання. Кажуть, знайти ці декілька годин в тиждень – неважко. Головне мати бажання і не шукати виправдань.

- Такі нескладні браслети відволікають дітей. Декому з батьків довелось звільнитись з роботи щоб бути з дітьми Це і батькам допомагає, коли знаходитись 24 години з хворою дитиною і постійно думати, чим її розважити, захопити. Це кошти, на які діти мають право витрачати на все що завгодно. На совї мрії. . Хтось складає на навчання, є ті, хто розповідають, що купить морозиво на всі гроші.

«Браслетами життя» волонтерки займаються вже місяць та дякують усім організаціям які вже відгукнулись та запрошують до співпраці інших. Обрали браслети, бо це найпростіше, що дитина може зробити. Надалі розвиватимуть те, що цікаво саме дітям, але зараз «Браслети життя» стають символом небайдужості вінничан. Ми будемо розивати те, щ о цікаво дітям .але зараз браслети життя символізм небайдужих вінничан.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Добре, що знаходяться такі небайдужі люди, які не забувають про цих діток та намагаються їм допомогти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up