Огляд п’яти найпопулярніших місць для купання у Вінниці

Огляд п’яти найпопулярніших місць для купання у Вінниці
"Хімік" - найпопулярніший пляж Вінниці
Влітку, коли стовпчик термометра перевалює далеко за двадцять, тіло та душа так і просять покинути усі справи і відправитись на сонячний берег. Для цього зовсім не обов’язково брати відпустку і їхати на моря, адже за останні кілька років місцеві пляжі капітально змінились.

Пляж «Хімік»

«Хімік» - без перебільшення дуже популярне місце відпочинку серед вінничан. Він розташований біля київського мосту, зі сторони, що ближче до вулиці Київської. 


Прийшовши туди у другій половині дня, на вихідних, ви зможете побачити близько 70-100 людей, абсолютно різного віку, які купаються та засмагають. В сонячні дні ви взагалі навряд чи знайдете вільний клаптик землі поблизу берега. 
Пляж досить непогано облаштований. Тут є майже все, що необхідно для комфортного та безпечного відпочинку на воді. Багато великих «грибочків», у затінку яких можуть сховатись усі, хто забув вдома сонцезахисний крем. Тут є декілька просторих роздягалень, біо-туалетів та зручних душових, яких, нажаль, не вистачає на всіх присутніх на пляжі, тому біля них нерідко можна побачити чималу чергу.
За десять метрів від берегу розташований невеличкий волейбольний майданчик, встелений піском, через який місцям пробиваеться трава.  Сітка відсутня. Не дивлячись на це на майданчику завжди повно відвідувачів, які грають у різноманітні ігри з м'ячем.
На пляжі працює невеличкий магазин, у якому можна купити морозиво та холодні напої . На «Хіміку» є пункт із командою медиків та рятувальників, які завжди готові прийти на допомогу. 
Найсуттєвішим мінусом «Хіміку» є брудна вода, у якій легко можна наштовхнутися на водорості, очерети та багато іншого сміття. Заходити у воду треба дуже швидко, адже, як тільки ти опиняєшся у воді ноги відразу по литки провалюються у бридкий річковий мул.

Відео дня

 

Пляж «Центральний»

«Центральний» є молодшим братом «Хіміка». Розташований на протилежному березі Південного Бугу, з боку вулиці Пятничан. Цей пляж в мініатюрі віддзеркалює свого сусіда. «Центральний» має доволі розвинену пляжну інфраструктуру, не гіршу ніж на «Хіміку». 


Тут є всього п’ять «грибочків», дві душові і два туалети, що вдвічі менше ніж на сусідньому пляжі. Але для «Центрального» - це зовсім не є проблемою, адже саме на цьому пляжі у вихідний день ми зустріли найменше людей, всього лише близько 15-20 чоловік, переважно студентів та школярів. 
На «Центральному» також пункт рятувальників, але це не єдиний захід безпеки тут. Вздовж берега на човні плаває пляжний патруль, який також слідкує за порядком. Але,нажаль, патрульний човен всього один на два пляжі, тому він постійно плаває від берега «Центрального» до берега сусіднього пляжу0 .Тому вірогідність, що під час того, як вам потрібна буде допомога, човен буде саме біля потрібного пляжу - п’ядесят на п’ядесят.
Вода є так само брудною, як і на «Хіміку», але заходити в неї тут краще - тут є сходи.


Пляж «Гонти»

Пляж «Гонти» можна назвати одним із найживописніших офіційних місць для купання у Вінниці. Якщо ви романтик, то саме тут ви зможете отримати задоволення не тільки від плавання чи засмаги на сонці, але й від споглядання чудового краєвиду, який розкинувся на протилежному березі. 


Невеличкі , покриті зеленим листям дерева, серед яких де-не-де височіють чепурні будинки, порадують око всіх, хто полюбляє відпочинок на природі. Багато зелені і на самому пляжі. З обох сторін він оточений високими деревами із густою кроною, у затінку яких можна легко сховатись від жахливої спеки. 
А для тих, кому не вистачило місця під деревами, на пляжі є декілька «грибочків». Також тут є роздягальні, лавочки та біо-туалети .
На «Гонти» є добре облаштований пункт рятувальників,розташований у дальньому кутку пляжу, що,звичайно, є мінусом, адже з під такого кута важко побачити усе,що відбувається у воді. Вздовж берега курсує човен пляжного патрулю, який може підстрахувати своїх колег-рятувальників, у разі потреби. 
На пляжі Гонти зовсім не відчуваєш тисняви, адже його територія досить велика і тут з легкістю можуть розміститися усі охочі поплавати. Навіть у спекотний вихідний день ми зустріли тут всього близько 40 людей. Особливістю пляжу «Гонти» є великий дитячий ігровий майданчик, на якому можуть скоротати свій час малюки, доки батьки відпочивають. 
Великим недоліком пляжу є відсутність магазинів, щоб придбати собі щось потрібно буде повертатись аж на Київську. Вода є відносно чистою і заходити у неї зручно - берег вистелений піском.


Пляж «Спартак»
«Спартак» є, мабуть, найвідвідуванішим неофіційним місцем для купання. Він знаходиться за адресою вулиця Свердлова 123, біля спортивної школи, де можна орендувати човна або каное. Проте цей пляж зовсім не підходить тим, для кого у відпочинку головне – комфорт. Адже тут відсутня будь-яка пляжна інфраструктура. 


Немає ні грибочків, ні туалетів ні душових, але сюди все одно щодня приходять десятки людей, переважно похилого віку. Їх навіть не турбує, те, що на пляж навіть не приходять чергувати медики та рятувальники. «Спартак» приваблює відпочиваючих, перш за все, своєю чистотою. 
На березі ви не побачите жодної пляшки, обгортки чи навіть недопалка, хоча на території пляжу розташовано всього лише декілька смітничків. Доречі, про територію, вона тут чимала, тому якщо ви приїхали сюди великою компанією, у вас завжди буде багато місця для активних ігор. 
Вода на «Спартаку» також є доволі чистою, в ній зовсім немає сміття, лише подекуди зустрічаються поодинокі водорості Проте спуск у воду поганий, щоб спуститись до води вам доведться подолати невеличкий обрив.


Вишенське Озеро 

Озеро Поділля, або як його називають в народі Вишенське, є пляжем, який пережив найбільше позитивних у цьому році і має всі шанси через деякий час стати одним з улюблених місць літнього відпочинку у Вінниці.


Ще рік тому набережна озера знаходилась у аварійному стані і на ньому було заборонено купатись через арматуру і плити, що частково сповзли в воду з берега. На сьогоднішній день «Виенське» озеро все ще не є офіційним міським пляжем. 
Неподалік від пляжу знаходиться рятувальна станція. Обладнана вишкою, з якої можна побачити, усе що діється на пляжі.
Цим літом «Вишинське» озеро стало одним з головнхм осередків «тусовки» місцевої молоді. На пляжі з’явились єдині у місті лежаки, вишка рятувальників, нові турніки, роздягальні та біо-туалет. Фішкою Вишенського озера є неймовірно широкий асортимент різноманітних водних розваг, який тут не обмежується лише орендую катамарану або човна.
Наприклад, для любителів полоскотати собі нерви тут є унікальний вейкпарк. Цей заклад є єдиною у місті платформою подібного формату. Саме тут ви зможете навчитись, або попрактикуватись у екстремальному виді спорту вейкбордінгу. Він поєднує у собі такі дисципліни, як серфінг та водний слалом. 
Поблизу пляжу є дитячий майданчик, батут, аеро-хокей та багато інших розваг для дітей. На території пляжу є декілька крамничок та один кафетерій. 
У пляжу є два значущих недоліки. По-перше, тут зовсім немає грибочків, тому щоб сховатись від сонця вам доведеться або шукати собі місце під деревами, або приносити з собою парасольку. По-друге, зона, у якій розчистили дно для безпечного купання дуже маленька, і в дуже спекотний день у воді може утворитися тиснява.

Автор: Іван Кислощук

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Sasha Shvez

    Тільки  Спартак
  • Анонім

    Конечно,до пляжа в международном туристческом виде,ещё далеко,но перспективы сделать эти пляжи аля европейскими,приносящими кучу денежных купюр, просто огромны!!!На всех пляжах(кроме "Вишенского") нужно очистить территорию от травы и засыпать пляжным песком!Спортивные площадки нужно привести в вариант пляжного волейбола на песке с полной разметкой и волейбольным оборудыванием.Оборудовать пляжи лежаками и зонтами по спросу.Открыть бутики с различной едой и напитками,Подключить различные водные атракционы.

    На "вишенском" пляже,по причине большой территории, вариантов намного больше!Траву вдоль озера,со стороны Вишенки, нужно полнстью пересадить на стойкий до вытаптывания тровяной газон(по типу,который есть в Европе),перед этим выровняв и сгладив по уровню рельеф.Там где плиты отделить зелёный газон пешеходной дорожкой из дорожной плитки.Плиты нужно очистить от травы и покрыть специальным,быстровпитывающим влагу и быстровысыхающим, покрытием чтобы привести в приятный вид и для расположения отдыхающих.Также обурудовать пляжи переносными лежаками по спросу.Есть много места для расположения точек быстрого питания.Кроме того,в зелёной зоне на полянах, есть места,где можно убустроить игровые поля для мини-футбола,баскетбола,волейбола,гандбола,большого тенниса и т.д., с современным покрытием,а также тренажёрные и детские городки.Добавить различные водные атракционы.Пешеходные проходы и дорожки (в том числе и в зелёной зоне)сделать из специального  велосипедно-бегового покрытия.Отгородить на воде специальные бассейны-"лягушатники" для детей.

    Само озеро почистить и хорошо зарыбить для спортивной и любительской рыбалки,которая тоже будет приносить хороший доход!Расположить бутики по территории бутики,ресторанчики с быстрой кухней.Так что эти пляжи можно превратить в оазисную курортную зону,которая  будет удовлетворять европейские запросы клиентов и приносить хороший доход!
  • Анонім

    на Спартаке пляжа нет и никогда не было,а есть спортивная школа по гребле на байдарках и каноэ, лодки на прокат никто не даст они спортивные и для спортсменов.

    Анонім reply Анонім

    пойди и посмотри есть там пляж или нет ... и лодки там по 10 грн час...   ... 

  • Polina Osipenko

    Автор, вичитуй текст, купа помилок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up