Обіцяють оприлюднити графіки вимкнень світла

Обіцяють оприлюднити графіки вимкнень світла
У «Вінницяобленерго» кажуть, що зараз працюють над тим, аби зорієнтувати людей в часі можливих вимкнень світла. Як тільки графіки будуть готові - обіцяють, що люди про це дізнаються

Темні часи продовжуються. Ліхтарі на вулицях світять через один, вінничани періодично то там, то тут сидять без світла по кілька годин і застрягають у ліфтах.

- У зв’язку з аварійними вимкненнями світла, логічно, що кількість звернень городян, які застрягли в ліфтах, зросла. Якщо раніше в нас було близько 50-60 таких дзвінків, то тепер – в середньому 90-120, тобто можна говорити, що кількість звернень збільшилась майже вдвічі, - каже директор КП «Вінницяліфт» Анатолій Уздемір.

За його словами, дістається і самих ліфтам. Особливо нетерплячі пасажири, іноді щоб вибратися з ліфта, просто ламають двері.

Відео дня

До нових умов вимушені підлаштовуватися і на виробництвах. У минулу середу керівники близько десятка з них скликали прес-конференцію і просили озвучити графіки вимкнень та щоб відключення були більш рівномірними.

Але в результаті, частині з них довелося змінювати свій режим роботи з акцентом на нічний час.

- Велика частина підприємців з розумінням підійшли до цього, - каже начальник диспетчерської служби «Вінницяобленерго» Василь Поліщук. – Також з підприємствами по місту проведена робота. Є певна домовленість, хоча вона і не зовсім дотримується, але результат є. Суть у тому, що з 12.00 до 17.00 підприємства та установи міста почали самостійно обмежувати споживання електроенергії. Мова йде про близько 20 мегават, що складає близько 10% від загальноміського споживання…

Після того як у п’ятницю, п’ятого грудня, завершився ремонт третього блоку Запорізької АЕС, віялові відключення світла, які почалися першого грудня, не припинилися. Експерти говорять, поки Україна не вирішить питання з вугіллям, українцям доведеться згадувати, як воно жити при періодичних виключеннях електроенергії. І, схоже, така ситуація надовго. Це погана новина.

Відносно хороша, в цій ситуації, – полягає в тому, що нас спробують все ж зорієнтувати, коли саме може зникнути світло.

- Ми мусимо констатувати, що за останні дні вимкнень світла менше не стало, зате дещо покращилася ситуація в плані того, що останнім часом ми не отримували команду застосовувати спеціальні графіки, за яких вимикаються лінії не по 10, а по 110 кіловольт. Тобто, це коли споживачі вимикаються не вибірково, а масово, - каже Василь Поліщук. – Щодо графіків аварійних відключень, то вони застосовуються практично кожного дня і майже в повному обсязі. Це 160 мегават по Вінницькій області.

Зараз, за його словами, компанія працює над тим, щоб споживачі могли приблизно орієнтувалися, в які саме години можливі вимкнення світла.

- На даний час погоджується ряд графіків у районах і, я думаю, що десь на наступному тижні у вигляді яких-небудь оголошень чи повідомлень керівництво районів уже має оприлюднити конкретні години можливих відключень тих чи інших населених пунктів, - каже експерт. – Пізніше, ми подивимось, ми систематизуємо цю інформацію, можливо вона ж буде і на сайті компанії.

Обласний центр, за його словами, уже має «чорновий варіант» графіків з прив’язкою до конкретних годин та вулиць, ще у п’ятницю і вони чекають на підпис Моргунова.

Інформацію підтверджують і в департаменті енергетики, транспорту та зв’язку міськради. За попередньою інформацією, після підписання повідомлення може бути розміщене на сайті міськради та в ЗМІ.

P.S. Тим часом, аби виправити ситуацію в енергосистемі новий Кабмін намагається домовитися про імпорт електроенергії з Росії. Ідуть перемовини, навіть з Молдовою, куди ми ще донедавна самі продавали електроенергію.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Графики вверных отключений к весне опубликуют?
  • Vladimir Molotov

  • Анонім

    Александр Кухарчук reply Анонім

    Там может стоять генератор.
  • Анонім

    а до януковича доллар был еще дешевле, и что? тогда тоже матерились на него, ичто это дало? Курс все равно рос.

    Протоукр reply Анонім

    Это при кровавом Кучмизме было, его перемиг Ющ со своими голодоморами и бенедрами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up