Нарешті у вищій владі Вінниччини злагода

  • Олександр Богданов
Голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко та голова ОДА Валерій Коровій прозумілися. Як стверджує Валерій Коровій, він і Свитко мають на чергових місцевих виборах привести до влади в області демократичну і компетентну команду. Вдвох…

Сергій Свитко подібних заяв ще не виголошував. Але що помітно, обидва вищих керівники спілкуються один з одним. Не формально, не «для протоколу», не «зціпивши зуби», а так як мають спілкуватися ввічливі, чемні люди і вищі чиновники області. Мало того голова ОДА започаткував новий формат робочих нарад в яких бере постійну участь особисто голова представницького органу обласної Ради Сергій Свитко. Також значно збільшилась кількість спільних заходів керівників області з в.о. міського голови м. Вінниця Сергієм Моргуновим.


20 березня у Вінницькій облраді пройшла чергова 34 сесія. В її роботі взяв участь і голова ОДА Коровій, і голова ради Свитко. Обидва робили зауваження по суті питань, коментували різні ситуації. Одним словом – вели професійний діалог.
Більше того, вже кілька тижнів обидва керівника області виключно разом відвідують офіційні заходи, приймають міжнародні делегації, ходять на покладання квітів, культурні та громадські акції.


І ніхто ні від кого не відвертається.


Та й прес-служба Сергія Свитка змінила тон. У її текстах на сайті Вінницької ОР не стало провокаційних «мовних оборотів» про «злочинну нинішню владу», про «команду президента, яка утискає патріотів» тощо.


Усе це звісно ж, помітили й депутати обласної ради. І як люди досвідченні (чого-чого, а вміння ходити між краплинами, у них не забереш), помітили це. Не могли не помітити. І в результаті звіт Сергія Свитка за рік роботи (формальний, в дусі до-Майданівських часів) вирішили схвалити, а роботу Свтитка визнати задовільною.


Це дає змогу Сергію Свитку залишатися на посаді.


Громаді Вінниччини такі позитивні зміни дають надію на те, що припиняться штурми адмінбудівлі, припиниться розхитування ситуації на місцях і в обласній раді, що громадські активісти і громадські організації виконуватимуть свою роль – контролера влади. А не суддів, прокурорів, люстраторів, катів…


Також залишається сподіватися, що на Вінниччині ні в кого навіть не виникне й думки назвати себе «народним губернатором», у грудні це стало лишаєм на тілі Вінниччині. Зараз лікування зроблене, лишай загоюється. Чи на довго?


Відповідь на це очевидна: якщо політики і активісти зрозуміють свою відповідальність перед громадою, підуть на вибори з конкретними планам, програмами, розкажуть людям про можливість їх втілення, то на довго.


Якщо ж конкуруватимуть популізмом, «чорним піаром», показухою, чванством, егоїзмом – то ні.


І тут приклад їм може показати саме Сергій Свитко.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up