На Вінниччині пройшов третій Бізнес кемп

  • Геркалюк Коля
На Вінниччині пройшов третій Бізнес кемп
40 людей навчались бізнес компетенціям на березі Південного Бугу. FRI Business Camp 3.0 IT Edition відчинив свої двері молодим ІТ спеціалістам.

А почалося все ще в 2012 році в місті Донецьк, коли місцевий осередок молодіжної громадської організації “Фундація регіональних ініціатив” (далі ФРІ) взялися організовувати свій перший літній табір. Тематикою було обрано бізнес, звідси і назва - Бізнес кемп. Першого разу проект було проведено успішно. Наступного року, не дивлячись на нашестя лисиць та екстренну зміну місця проведення табору, проект був ще успішнішим. 2014 року також планувалось проведення табору, але військові дії на Сході України завадили цьому.

Весною 2015 року донецькі ФРІшники (які на даний момент живуть і працюють в Києві) вирішили будь-що провести Бізнес кемп і зробити це, об’єднавшись з кимось. Після недовгих роздумів вирішили домовлятись про співпрацю з відносно молодим Вінницьким осередком ФРІ. І вже з кінця травня і аж до початку серпня кипіла робота над проектом - купа зустрічей, обговорень, розмов по телефону та в Skype, переписки на Facebоok. Першим ділом обрали тему - бізнес в сфері ІТ. Все ж таки це дуже актуальна тема для великого відсотка української молоді. А далі вже пішло-поїхало - передпідготовка закипіла на повну.

І ось, 11 серпня команда організаторів приїжджає на берег Південного Бугу, неподалік від села Печера і починає готувати місце для майбутнього табору - розмітка наметового містечка, розкладання польової кухні і т.д.

Відео дня
style="text-align: justify;">

12 серпня в обід настає довгоочікувана мить - прибувають учасники. Після розкладання наметів та коротких знайомств всі стають в коло й виконують Гімн України - це означає, що табір офіційно відкрито. Того ж дня після обіду проходить перша лекція - виступає Дмитро Парпальос, юрист, арбітражний керуючий, засновник юридичної компанії. Він розповідає про юридичні міфи та легенди та для чого потрібні юристи в бізнесі. Пізніше, ввечері, проходить перша ватра - люди всідаються навколо великого вогнища і обговорюють різні актуальні питання, в даному випадку ці питання пов’язані з бізнесом та людськими цінностями. Закінчується день піснями під гітару і, хоча відбій о 23:00, багато хто затримується на довше - атмосфера просто неймовірна.


Потроху, життя на таборі входить в свою колію. Підйом, зарядка, сніданок, лекції, тренінги, обговорення, обід, вільний час, лекції тренінги, обговорення, вечеря, ватра, відбій. Графік досить насичений, а темп шалений, але ніхто не жаліється - всі учасники приїхали чомусь навчитись і саме це вони роблять: після лекцій спікерів ще довго не відпускають, питання задаються і під час прийомів їжі.

За час табору виступило ще багато чудових тренерів. Серед них:


Владлен Сисун, координатор європейського конкурсного проекту навчання та сертифікації по програмі EBC*L "European Business Competence Licence" - для HR менеджерів - для молодих спеціалістів та StartUp-проектів, який познайомив із засадами фінансованого менеджменту, принципам стратегічного планування та навчив основам складання інвестиційно-привабливого бізнес-плану.

Досвідчений product managerСергій Хливненко, який вдень розповідав як створити власний привабливий продукт а ввечері біля ватри модерував дискусію про енерго-стартапи в Україні.

Ігор Беспалов, співзасновник проекту Web Challenge та співвласник“Школи інтернет-маркетингу ЕМРО”, який пояснював, як перейти від ідеї до справи і яка роль маркетингу на цьому шляху.

Євгенія Малих, співзасновниця проекту Web Challeng  та організатор чисельних ІТ подій в Україні, яка разом із учасниками проводила огляд ІТ індустрії в Україні та світі.

Сергій Білобров, засновник харківського креативного простору Spalah та ІТ-школи S-label, який поділився своїм досвідом та розповів про свої помилки і вдачі у започаткуванні власної справи, налагодженні роботи команди та проектному менеджменті на етапах створення та запуску бізнесу.

Ігор Наконечний, засновник NanoDuck, HappyPro та Першої Львівської Школи ІТ Продаж. Він розповідав про те, як створити власну систему продаж із нуля.

Таісія Левченко, досвідчений HR, засновник та директор консалтингової компанії "ДІЯти!", яка провела тренінг по особливостям набору людей своєї команди.

Сергій Фіцак, керуючий партнер ІТ компанії Softjourn, Inc, випускник Каліфорнійського університету в Берклі, який в довершення розповідав про те, як перетворитися зі звичайного фрілансера на ефективного керівника.


Також учасники ділились власним досвідом. Зокрема Олексій Богданов розповів про роботу з відео на Youtube, а Сергій Пархоменко ділився досвідом в фрілансі.


Майже непомітно наступив день від’їзду. Навчання закінчилось, на початку дня лише коротенька презентація “Фундації регіональних ініціатив” та відповіді на запитання учасників щодо ФРІ. А потім купа фотографій на згадку, вручення сертифікатів та подяк, обмін контактами, останній на цьому таборі обід і вже під’їжджає автобус. Учасники прощаються з організаторами і від’їжджають, а ті махають їм вслід з легким смутком на душі - ще один проект позаду, ще один ФРІ табір проведено. А попереду ще купа нових ідей, що чекають поки їх втілять в життя. Попереду ще повно роботи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Круто, шкода, що я про це не знала раніше, хотіла б також потрапити в цей табір та навчитись чомусь новому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up