На вінницьких автовокзалах живе "совок"

На вінницьких автовокзалах живе "совок"
У Вінниці є три основних автовокзали, які мають свої усталенні маршрути. На перший погляд, все, що потрібно для перевезення пасажирів є: вокзальна будівля, платформи для посадки і висадки пасажирів, магазин, де можна прикупити щось в дорогу. Але до європейського рівня їм ще далеко.

Центральний автовокзал по вулиці Київській знаходиться майже в центрі міста. Двоповерхову будівлю з величезною вивіскою «автовокзал» добре видно з центрального мосту. Споруда експлуатується без реконструкцій, капітальних ремонтів та модернізацій. Відновили лише місця для сидіння в самій будівлі.  Працює одна, максимум дві каси.

Хоч стан будівлі не найкращий, зате вокзал надає багато послуг. Тут ви можете придбати квиток, купити все, починаючи з випічки і закінчуючи парфумами, завітати до кафе «Наталі», яке знаходиться на другому поверсі та навіть змінити зачіску у перукарні, яка розташовується всього за 5 метрів від кас.

Загалом стан платформ задовільняє потреби пасажирів. Вздовж них встановлені не дуже зручні лавки, але пасажири не скаржаться, мовляв, добре що хоч є де сісти. Є накриття, яке дає змогу сховатись від дощу чи сонця.

Відео дня

Західний автовокзал, що розташований по Хмельницькому шосе, це двоповерхова будівля, оточена безліччю маленьких магазинів з продовольчими товарами.

Всередині будівля в не поганому стані з маленьким вкрапленням ремонту. На вокзалі розташовані зал очікування, каси для продажу квитків, підприємства громадського харчування та роздрібної торгівлі, камери зберігання, а також службові приміщення (диспетчерська, адміністративні приміщення).

Дуже рідко у Вінниці можна побачити справний таксофон, так тут їх аж два. Ветеринарний магазин, аптека та все для побуту – схоже сама територія вже давно перетворилася на торговельний майданчик.

На платформах лавок зовсім мало. Якщо вони є, то знаходяться не під накриттям, що не дає змогу сховатись навіть від дощу.

Східний автовокзал по вулиці Ватутіна віддалений і обслуговує не так багато людей. Всередині приміщення місця катастрофічно не вистачає, а у зимовий період – тут жахливий холод, немає нормальних умов для відпочинку водіїв. Тяжилівський колорит змушує пасажирів пильнувати за своїм багажем. У приміщені є камера схову, але користуватись нею пасажири бояться.

Працює всього одна каса, але великої черги немає. Автовокзал настільки маленький, що може в собі вмістити максимум 50 чоловік.

Вінницькі автовокзали потребують капітального ремонту, адже через них проходять сотні людей. В таких старих приміщеннях велика ймовірність завдати шкоди своєму здоров`ю.

Маргарита Юрчак

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    при чем тут совок?модно походу стало все бока называть совком.бред.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up