На Парижі «постановили» зупинити забудову стадіону біля 18 школи і «затримали» прихильників його забудови

На Парижі «постановили» зупинити забудову стадіону біля 18 школи і «затримали» прихильників його забудови
У «народне затримання» обернулося сьогодні, 17 квітня, чергове віче на вінницькому Майдані. Люди, які прийшли протестувати проти приватного ЖЕО, яке за словами людей, завищує плату за свої послуги, комунального підприємства, яке бере плату за гаражі та забудови стадіону біля 18 школи.

У ході зібрання присутні прийняли резолюцію в якій йдеться про відсторонення ЖЕО від стягування комунальних платежів, повернути постраждалим 25 мільйонів гривень, які начебто були незаконно стягнуті. А ще – зупинити будівництво багатоповерхового будинку на стадіоні, діяльність комунального підприємства Архітектурно-будівельний сервіс, а також – встановити пам’ятник Шевченку на Театральній.

На мітинг, організаторами якого виступили Віктор Маліновський та Юрій Хорт, прийшли близько 100 людей. Аж раптом хтось помітив, серед людей, які прийшли послухати віче «чужих».

- Мені тільки що сказали, що он там збоку, стоять люди, які керували «тітушками» біля 18 школи, люди причетні до побиття мешканців, - сказав Юрій Хорт. – Пропоную піти і поговорити з ними.

Відео дня
> Людей довго вмовляти не довелось, і уже через кілька хвилин, вони оточили двох молодих чоловіків. В хід пішла лайка, а одному з чоловіків жінка відірвала ґудзика на сорочці.

- Ви били людей! Вам має бути соромно! Чому ви підтримуєте забудовника, - кричали люди.

-  Я нікого не бив! Та й виступаю я не за забудовника, а за те, щоб біля школи був нормальний стадіон, який там має бути побудований, - апелював у відповідь Артем Ходацький.

Зрештою Юрій Хорт оголосив про «народне затримання» і викликав міліцію, що б довела справу до кінця.

Проте троє правоохоронців, які прибули на місце, спочатку тільки розвели руками – мовляв, поки що не розуміють суті виклику.

-   Ось, у нас є  жінка, яка постраждала від дій цих людей, просимо на основі усних свідчень прости їх затримання та провести розслідування, - сказав Віктор Маліновський.

Станом на 16.00 з’ясовування стосунків ще тривало.

{photo_gallery id=4400|}

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Чистий четвер у Вінниці відзначали бурхливими подіями навколо сесії Вінницької обласної ради. Поки депутати приймали рішення й ділили 3,2 мільйони гривень залишку на рахунках обласного бюджету, що виникли на 1 січня, на вході у будівлю відбувалися події у дусі вестерн-бойовиків. Події почали розвиватися ще з початку сесії, коли численні кордони Самооборони на вході в будівлю облради влаштували фейс-контроль й пропускали лише тих, хто мав посвідчення депутата, журналіста, або працівника облдержадміністрації. Серед недопущених до облради виявився керівник козацького полку ім. Івана Богуна Володимир Воловодюк. Образившись на дії Самооборони, за словами очевидців, Воловодюк покликав на допомогу своїх козаків, а також «ультрасів» від Вадима Кудіярова з «Батьківщини Молодої». Тож за годину біля облради з’явилося до 2 десятки людей в масках. Самооборонці почали вимагати від войовничо налаштованих молодиків зняти балаклави й виникла невелика потасовка. Тоді вже довелося втручатися міліції, яка й затримали найбільш буйних. Всього, за бійку біля облради затримали 5 осіб, ще з десяток після відбору пояснень у міськвідділі міліції були відпущені.
  • Anonymous

    Таким как ты которые грабят Винницы осталось не долго
  • Anonymous

    Рыжий Булгаков, ты как всегда "честный" журналист. Я лично там был и видел, что порвали рубашку неизвестному пацану, который там стоял, а Лашина в тот момент там вообще не было! Писака хе*...
  • Anonymous

    Рыжий Булгаков, ты как всегда "честный" журналист. Я лично там был и видел, что порвали рубашку неизвестному пацану, который там стоял, а Лашина в тот момент там вообще не было! Писака херов...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up