На Парижі мітинг проти ув'язнення Хорта. Хотіли рвати портрети Порошенко і Гройсмана, але передумали

На Парижі мітинг проти ув'язнення Хорта. Хотіли рвати портрети Порошенко і Гройсмана, але передумали
Виступає адвокат Валерій Палій
На Площі Героїв Небесної Сотні 21 грудня зібралося близько 200 людей. Усі вони вийшли в підтримку Юрія Павленко, який називає себе Хортом, і якого, у свою чергу, називають політв'язнем. Юрій зараз знаходиться у СІЗО, куди його запроторили на 60 діб. Йому інкримінують хуліганку та напад на міліціонерів під час штурму Облради 6 грудня.

Мітинг розпочався близько 12.00 і тривав десь годину 
Адвокат Юрія, Валерій Палій, якому, щоправда, цього разу не дали захищати у суді інтереси Хорта, сказав на зібрані, що спершу планував порвати тут привселюдно портрети Гройсмана і Порошенко. Але потім передумав. Мовляв, навіщо збурювати народ. Але, як повідомляє кореспондент "20хвилин", він пригрозив, що обов'язково зробить це - якщо Юрія не відпустять.
Нагадаємо, що саме те, що Хорт під час штурму Облради порвав портрет Порошенка, за припущенням багатьох ЗМІ, стало причиною його затримання. Хоча в міліції це заперечують.
Люди, що прийшли на зібрання, різного віку. Вони тримають плакати на кшталт: "Всіх не пересаджають". Та величезне полотно з написом: "Хорт не винен", яке вже кілька днів назад проносили Соборною.
Закінчилося зібрання тим, що присутні разом заспівали пісню "Реве та стогне Дніпр широкий"

Читайте також:
Хорт, у свою чергу, каже що в СІЗО з ним все гаразд і він тримається.

Перед людьми, що прийшли на Париж, виступила мати Хорта. Вона сказала, що її син не сепаратист

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • MARGO РИША

    "Совершенно, очевидно, что данный арест винницкого активиста — это именно политические репрессии со стороны режима Порошенко в отношении одного из оппонентов! Ведь очевидно, что такая мера является в данной ситуации неоправданно жестокой. Вполне достаточно было ограничиться взятием с Хорта всего лишь подписки о невыезде. Впрочем, и того было бы уже много, ведь вряд ли этот активист собирался куда-то сбегать...    Ситуация с арестом винницкого активиста мне представляется для нынешней власти не менее позорной, чем тот арест пенсионерки за ленточку Януковича.....  "   http://uainfo.org/blognews/print:page,1,457032-rezhim-poroshenko-nachal-politicheskie-repressii-poshli-pervye-aresty.html

  • Дарья

    Шкода маму цього Хорта.

    Анонім reply Дарья

    Яблуко від Яблуні далеко не падає. Яка мати - такий син!
  • Левадный Олегъ

  • 8

    Тхір винен у тому, що допомагав на місцевому рівні приводити Вальцмана,Гройсмана і Ко до верховної влади,за це йому реально світить революційний трибунал -страта без суду і слідства,так що хай радіє,що його поки захищає буржуазна влада
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили 13 з 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up