На муніципальне житло на Чехова уже можна подавати заявки. Ціна м. кв. – 6650, термін будівництва 18 місяців

На муніципальне житло на Чехова уже можна подавати заявки. Ціна м. кв. – 6650, термін будівництва 18 місяців
Найближчим часом у Вінниці розпочнуть будувати наступний уже четвертий об’єкт програми муніципального житла. Мова йде про три окремо стоячих десятиповерхових будинки на 207 квартир.

Вони розташуються по вулиці Чехова, в районі військової частини, біля повороту на провулок К. Маркса.

Ціна метру квадратного житла складає 6650 гривень і за словами директора департаменту економіки та інвестицій міськради, це приблизно на 23% менше ніж передбачено проектною вартістю.

Відео дня

- Проектна вартість складала 8639 гривень за метр квадратний, – каже вона, але ми знайшли можливість її знизити. Таким чином муніципальне житло залишається одним з найдешевших в місті на первинному ринку, де вартість складає від семи до дев’яти тисяч гривень.  

За словами Галини Якубович, новий об’єкт будуватиметься комплексами. Перші два будинки, на 140 квартир, зададуть через 18 місяців. А потім розпочнуть третій – 67-квартирний будинок.

 Всього в трьох будинках планується 90 однокімнатних, 98 – двокімнатних та 19 трикімнатних квартир. При цьому площа однокімнатних становитиме від 39 до 48 метрів квадратних, тобто коштуватимуть такі квартири від 260 до 319 тисяч гривень. Двокімнатні квартири, площею від 61 до 70 метрів квадратних обійдуться від 405 до 465 тисяч. А трикімнатні – орієнтовно в 518 тисяч (приблизна площа 78 м кв).

В усіх будинках передбачається утеплення фасаду, в квартирах – установка лічильників на воду та газ, а також котлів автономного опалення. Крім того передбачається благоустрій при будинкової території.

Цього року, крім працівників бюджетної та комунальної сфери, молоді до 35 та ветеранів, придбати житло за програмою ПМЖ зможуть також і вимушені переселенці зі сходу країни, а також учасники АТО та їх родини.

Замовником будівництва виступає департамент капітального будівництва міськради, підрядник – Вінницьке інженерно-будівельне управління. Кредитування – банк «Аркада». Кредити уповноваженим банком надаються строком до 30 років, з відсотковою ставкою, яка відповідає рішенню правління банку на день укладання кредитного договору. Прийом заявок на участь в проекті уже розпочато і як кажуть в міськраді невдовзі пройде жеребкування, на якому визначать учасників програми, а після чого і розпочнуть забудову.

Нагадаємо. Програма муніципального житла у Вінниці стартувала у 2009 році з будинку по Келецькій. Потім у місті було збудовано ще два муніципальних будинки на Старому місті(по вулицях Смирнова та Щорса).

За довідками та консультаціями щодо участі у Програмі необхідно звертатись до департаменту економіки і інвестицій міської ради. Контактний телефон: (0432) 59-51-43

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • тю

    ((((((((((ще цього не вистачало(((((((( і так горизонт забудували, то ще й на військову частину око поклали((((((((((
  • Торонтуй

    Район левандосовский, но цены смешные.

    Торонтуй Лох! reply Торонтуй

    когда то и гпз был левандосовским,  а сейчас Тяжилов вполне приличный район - тем более там не далеко до траспорта и грош рядом+школы и Садики

    Торонтуй reply Торонтуй Лох!

    Да лана.

    кузьма reply Торонтуй

    ти то звідки знаєш? Ти ж в канаді.

    Торонтуй reply кузьма

    А чо там знать. Вон "АвтоМото" Васи Столяра. Рядом отстроенный дом - бывшая казарма взорванная. По улочке пройти к аэродрому - был стенд стрелковый когда-то. Я на нем не одну тыщу патронов спалил.

    кузьма reply Торонтуй

    тарантас, то ти дійсно в канаді? Ніякого авто мото нема уже давно. Да

    Торонтуй reply кузьма

    А что там сейчас? Магазинчик знаменитый был.

    Νέμεσις) reply кузьма

    О, таки он все знает, как Мойша на Привозе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up