На Едельштейна вінницькі комунальники клали асфальт прямо в калюжі

На Едельштейна вінницькі комунальники клали асфальт прямо в калюжі
У мережу потрапило відео, де вінницький "Спецтрой" та "Шляхбуд" кладуть асфальт прямо в калюжу.

Журналіст "20 хвилин" зв'язався з автором відео Олександром Іванюком. Він розповів, асфальт клали на вулиці Едельштейна біля хімчистки "Сніжинка".

Олександр повідомив, що спочатку там велись ремонтні роботи "Спецстрою", а потім приїхав "Шляхбуд" і почав асфальтувати ділянку. Асфальт клали прямо в калюжі.

- Після того, як я це побачив, почав телефонувати на "Цілодобову варту", там мене з'єднали з якимось посадовцем. Я йому почав розповідати ситуацію, він спочатку взагалі не зрозумів, а потім сказав, що їм нікуди дівати асфальт, і тому, вони вирішили кинути його в воду, - каже Олександр. -  Я пояснив, що це наші гроші, гроші платників податків, посадовець розповів, що це гроші приватного підприємства, яке замовило роботи. А якщо і приватного, то що можна їх от так от викидати?

Відео дня

Чоловік каже, що за цей час до комунальників підходили близько двадцяти людей, пояснювали та обурювалися але реакції нуль.

- Серед шляхбудівців були лише рядові працівники, які просто  виконували наказ.  А серед "Спецстроя" був керівник чи бригадир Іван Васильович.

У Вінниці це вже не перший випадок. У 2013 році комунальники клали асфальт прямо в калюжі та втоптували його ногами. У міськраді тоді заявили, що використовують холодний асфальт канадських компаній. Представник компанії відповів, що матеріал який клали у Вінниці немає нічого з їхнім холодним асфальтом.

Тим часом, ситуацію з укладанням асфальту по Едельштейна, прояснив директор департаменту міського господарства Василь Броварник. За його словами міська рада не приймала в даному випадку жодних рішень та розпоряджень, на такий крок підприємство- субпідрядник пішло з власної ініціативи, за що тепер відповідатиме. 

- Взагалі справа в тому, що компанія Набережний квартал, яка будує групу будинків по вулиці Київській звернулась до компанії Спецстрой з тим, аби та зайнялась прокладанням дюкерного переходу ( водопроводу) через Південний Буг. В свою чергу Спецстрой, звернувся до  Шляхового управління, аби ті, по закінченні відповідних робіт зайнялися асфальтуванням розритої в ході будівництва дюкеру ділянки та її благоустроєм, - розповідає Василь Броварник. -Тим часом Шляхове управління, крім того, займалось асфальтуванням  по вулиці Льва Толстого на замовлення міськради, коли погодні умови почали погіршуватися - вони отриамли вказівку припинити роботи. Проте оскільки асфальт уже був готовий, аби він не пропадав, майстри чомусь вирішили покласти ним нижній шар по вулиці Едельштейна. 

За словами Василя Броварника, місто не збирається миритися з такою "самодіяльністю" і з понеділка обидві компанії, які допустили таку помилку мають її виправити під контролем міськради. 

Заступник директора компанії Спецстрой Микола Босацький, обіцяє все зробити належним чином. Крім того, аби на майбутнє упередити повторення таких ситуацій, майстри, які приймали це рішення отримають виговор. 

- Хоча, по великому рахунку, не можу сказати, що це була занадто серйозна помилка, адже якби  вони не зробили те, що зробили, щебінь  змило б у річку, а ми отримали б значно більшу траншею, відтак обсяг робіт би теж  збільшився,- каже він.- Крім того, вони мали усі шанси встигнути з відповідними роботами до початку дощу. Але, на жаль, цьому завадили припаковані тут авто, які обмежили доступ до ділянки... Якби там не було, ми уже в понеділок, першого вересня, вийдемо на місце і усі роботи будуть виконані належним чином. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • вова беломор

    То вони переймають досвід московії. У них там навіть зимою асфальт кладуть
  • 1234

    Візьміть кервників Спецстрою та Шляхбуду та покладіть їх пикою в калюжу ! Може тоді хоч якясь користь буде ! В країні йде війна, гинуть наша брати і сестри захищаючи нас від фашистських загарбників РФ, а ці кляті пройдисвіти закопують в асфальт буджетні кошти ! На нари керівників цих підприємств !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up