На честь легендарного генерала міліції відкрили меморіальну дошку

На честь легендарного генерала міліції відкрили меморіальну дошку
Легендарний генерал міліції Віктор Тяжлов за свого життя відкрив музей «Мій край Поділля». Після смерті генерала у музеї встановили пам'ятну дошку на його честь.

Родину генерала міліції Віктора Тяжлова запросили на відкриття меморіальної пам'ятної дошки у вінницькому музеї «Мій рідний край Поділля». Також у церемонії відкриття прийняли участь друзі та колеги з міліції. Директор музею Валентин Остафійчук відкрив церемонію. Він нагадав про заслуги генерала міліції.

Генерал-лейтенант міліції Віктор Тяжлов ініціював створення музею «Мій рідний край Поділля» у 1995 році. Музей нараховує десять залів, в яких знаходяться історичні експозиції з історії Поділля та історії міліції у XIX-XX століттях. Також у музеї увіковічують пам’ять правоохоронців, які загинули в ім’я справедливості та захисту закону.

Нещодавно в музейному холі вшановували пам’ять організатора музею генерал-лейтенанта Віктора Тяжлова. Він покинув цей світ 24 липня. Трудова діяльність Тяжлова розпочалася у 1954 році на Донбасі. Там він працював на Макіївські шахті спочатку прохідником гірничого майстра. Після підвищення до начальника внутрішньо шахтного транспорту та відділу капремонту, Віктор зайняв посаду другого секретаря Макіївської комуністичної партії.

Відео дня

З Макіївки тримав перевід до Вінниці, де протягом 11 років був начальником вінницької міліції. Його життєвим девізом було «Турбота про людину і її долю повинна бути основною метою у роботі». Саме такому принципу він намагався дотримуватися протягом всього життя.

Віктора Тяжлова було нагороджено орденом «Знак пошани» та трьома десятками медалей та шістьма десятками нагрудних знаків за заслуги перед державою. Також генерал носив звання «Заслуженого юриста України» та «Заслуженого працівника МВС СРСР».

Ще генерал очолив благодійний фонд «Вітчизна і ветерани». Фонд опікується ветеранами війни та ветеранами міліції, вдовами та сім’ями загиблих правоохоронців.

За своє життя Віктор Тяжлов створив матеріально-технічну базу, до якої відносяться дитсадок «Теремок» та дитячий табір відпочинку. Спортивна база до цих пір служить міліціонерам  та нагадує про генерала.Сьогоднішній начальник вінницької міліції Ігор Моренець подякував дружині та родині Віктора Семеновича за підтримку та розуміння чоловіка під час життя.Член спілки художників України Яків Куленко створив барельєф на честь генерала. А Борис Гнатик допоміг виготовити пам’ятну дошку, - повідомляє сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції.

 




 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up