На активістку вінницького Правого Сектору напали зі словами "За Россию ответишь!"

На активістку вінницького Правого Сектору напали зі словами "За Россию ответишь!"
Двадцятидворічну вінничанку Віту Заверуху тероризують ВКонтакті. За те, що вона ніби-то приймала участь у подіях в Одесі другого травня і ледь не власноруч підпалила Будинок Профспілок. А вчора, п’ятого травня, на юну активістку вчинили напад четверо молодиків зі словами: “За Россию ответишь!”.

- Погрожують всій моїй сім’ї - мамі навіть довелося покинути будинок, бо й за нею слідкували. Після нападу в мене залишились синці, били і по нирках, - каже юна вінничанка, яка ще до недавнього часу красувалась на аватарці ВКонтакті зі специфічним “зігом”.

“Фото приманювало сепаратистів”
Цькувати юну активістку вінницького Правого Сектору почали ще задовго до трагічних подій у Одесі. Особливе обурення проросійських активістів викликало фото дівчини на її сторінці ВК, де вона “зігує” правою рукою під кутом 45 градусів. І це на досить неоднозначному фоні: за спиною Віти видно червоний прапор з чорним римським орлом, який тримає у лапах український тризуб. Можливо, це нагадало проросійськи налаштованим користувачам ВК про інший прапор: чорного орла із повернутою вправо головою, зі свастикою в дубовому віночку вважали своїм вищим знаком нацисти гітлерівської Німмечини.
На запитання про те, що означає таке провокаційне фото на аватарці ВК, Віта відповідає так:
-  Знайшла це на пабліку Антимайдану. Вирішила поставити, щоб люди знали, якщо я пропаду, то хто може бути винен. Це фото ще більше приманювало до себе сепаратистів.
Проте приманювали проросійських користувачів і інші фото дівчини: з автоматом, у камуфляжній формі, з піднесеною до георгіївської стрічки запальничкою... У коментарях під кожним з них Віту називають нацисткою, обурюються та погрожують.

Відео дня


600 погроз за ніч
Після трагічних подій у Одесі другого травня на сторінці у Віти з’являється повідомлення від FOT: “... колорадська наволоч почала потужну інфоатаку проти вінницької активістки Віти Заверухи”. Учасники групи “Верные люди Украины за единую Русь!”, наприклад, ідентифікували Віту як “ще одну вбивцю в Одесі” і обіцяли щонайшвидше притягнути її до відповідальності за Одесу та Росію.
Сама ж дівчина у розмові з журналістом “20 хвилин” каже, що з самого ранку на її сторінку ВК надійшло більше 600 далеко не жартівливих погроз:
- Другого травня, коли все це почалося в Одесі, ми лише о першій ночі зібралися виїжджати, так як до цього ми були в Вінниці, - каже дівчина. Ми туди поїхали в підтримку Одеситам, бо не могли на це дивитися. Прибули уже третього травня зранку.
Мене ще в поїзді закидали повідомленнями. Тобто, це була якась організована підстава. Зараз вони вже погрожують всій моїй сім'ї. Мамі навіть прийшлося з'їхати з дому, так як за нею слідкували та були нічні диверсії.


Вчора, п’ятого травня, четверо невідомих вчинили на мене напад зі словами "За Росію отвєтіш!". Я дивом втікла. Залишилося кілька синців та проблеми з нирками.
Мене підтримують всі патріоти України з різних міст, є багато пропозицій переїхати в інше місто, щоб переховуватися. Але я цього не буду робити.
І хоча це не я спалила тих людей, та вважаю, що це було правильно…
У Правому секторі все знають, і … нічого не знають
На своїй сторінці ВК місцем роботи дівчина вказує Народний Трибунал. А от Юрій Хорт, хоча і не заперечує, що знає активістку, проте просить не “приписувати” її до них:
- Віта Заверуха? Вона як в пісні, “была актисою, и даже за кулисами”, - каже Хорт. - Кілька разів приходила до нас, та вона не “наша”.
То чия ж? Як відповідає сама Віта - Правого Сектору, з групи швидкого реагування.
Сергій Чумак, очільник вінницького ПС, теж знає Віту. Проте відповідь не зовсім зрозуміла - і їхня, і не їхня:
- Я знаю все про неприємну ситуацію, яка трапилася з цією дівчиною, - каже пан Чумак. - Вона активістка Правого Сектору. Але не член політичної партії “Правий Сектор”. Чому ці активісти поїхали в Одесу третього травня? Не знаю, це, певно, їхнє рішення і їхня ініціатива. Ми їм такого наказу не давали. Вони просто активісти. Принаймні, поки що.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (148)
  • Anonymous

    Когда стали известны, те девицы, кто снаряжал коктели Молотова в Одессе, эти мр.зи сразу поудаляли странички в контакте. Что сыграло жим-жим. Чуют конец одним местом?!
  • Anonymous

    Совет бандерлогам: - Кто посеет ветер, получит в харю. 1945 год вернется и уж тогда то каждому воздастся по делам его.
  • Anonymous

    Вита Завирюха - жертва русофобской истерии. Кровь сожженных, проклятием ляжет на нее и ее детей. Ненавидящие русских нацисты-бандеровцы и впавшая в антирусскую шизофрению укроинтеллигенция окончательно превратили Украину в националистическое антирусское государство, в котором русские Юго-востока и малороссы жить не только НЕ ЗАХОТЯТ, но и НЕ СМОГУТ.
  • Anonymous

    Войска Коломойского бандита,убивают в Мариуполе прохожих на улицах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up