На „Урожаї” собака покусала вінничанку. Люди кажуть: таке не вперше

На „Урожаї” собака покусала вінничанку. Люди кажуть: таке не вперше
Вінничанка Марина йшла з робити через ринок „Урожай”, і там на неї напала собака й вкусила. Дівчині розповіли, що вона не перша, кого кусає цей пес, проте ніхто на це не реагує. Марина прийшла в редакцію «20 хвилин», щоб вирішити проблему. Журналіст з дівчиною звернулися в різні міські структури та міліцію, де залишити заяву вдалось... з другої спроби.

- Я йшла з роботи від своєї клієнтки, вийшла з офісу і пішла в напрямку ринку „Урожай”. Там лежав великий пес, який кинувся, вкусив мене та порвав джинси, - каже Марина. – Я розповіла це своїй клієнтці. Вона сказала, що її теж кусала ця собака та повідомила, що за псом наглядає охорона ринку.  

Собака вкусила Марину до крові, порвала джинси. Зараз у неї синець та сліди від прокусу. Дівчина каже, що не шукає винних, а хоче щоб пес більше нікому не нашкодив.

Відео дня
blockquote>

Журналіст "20 хвилин" пройшовся разом з Мариною на ринок та подивився, де та як живуть тамтешні собаки. Біля однієї з палаток продавці влаштували псам невеличке сідало, постелили куртки. Поряд з цим знаходиться павільйон з продуктами.

Підходимо до сідала, починаємо фотографувати. Продавці, які торгують фарбою, одразу взялись захищати псів.

- Їдьте в Дебальцеве і там фотографуйте, а тут не потрібно. Йдіть в госпіталь знімайте там хлопців без рук і ніг, - кричали жінки. - В Україні людей вбивають, а ви переживаєте, що хтось когось вкусив. Нічого ви не зробите, нікого не кусала вона.

В цей момент виходить велика собака, вже в наморднику.

- Ця мене вкусила, - каже Марина, показуючи на пса.

Жінки починають запевняли журналіста, що собака спокійна. В це момент пес починає гарчати та хаотично бігти, то один бік, то в інший.Повертаємось в редакцію та телефонуємо на Цілодобову варту. Оператор бере звернення та каже,  що про ситуацію повідомлять в притулок для собак. Коли дізнаються, що пес з намордником, радять писати заяву в міліцію.

- Якщо собака в наморднику, значить в неї є власник, бо ж на безпритульну собаку ніхто його не надіне, до того ж Урожай - це приватна територія. Зверніться краще до дільничних інспекторів, - відповіла дівчина-оператор. – Якщо собака дуже агресивна і кидається, то міліціонери також можуть застосувати зброю .

Після цих слів йдемо в відділок міліції на Пирогова. Заходимо в чергову частину, підходимо до дівчини-сержанта, запитуємо, де можна написати заяву.

- Яку заяву? - питає міліціонерка.

- Мене покусала собака, і я хочу написати заяву, щоб міліціонери вжили відповідні дії, - каже Марина.

- Собака... покусала..., - дивується дівчина-сержант. – Ну, зверніться до дільничних.

Йдемо до дільничних. Їхній відділ за черговою частиною. Там нас “зустрічає” чоловік в погонами сержанта на плечах.

- Що хотіли? - запитує.
Марина пояснює, що та як з нею трапилося.

- А на кого заяву писати збираєтесь, на собаку? - сміється сержант.

Пояснюємо, що хочемо вплинути на ситуацію. Мовляв, зробіть щось, аби та собака більше нікого не покусала.

- Це до нього, - відмахується сержант і показує на лейтенанта, який сидить за віконечком.

- Ні, до тебе, ти ж по собакам, - відповідає лейтенант і теж сміється.

- Я так і знала, що ніхто нічого робити не буде, - каже Марина, і ми виходимо з міліції. - Прикро буде, якщо ця собака ще комусь шкоди принесе.

Коли журналіст повернувся у відділок міліції та запитав у лейтенанта посаду та прізвище, то відбувся ось який діалог:
- Як Вас звати, -  запитую.

- Сірьожа, що далі?

- Яка у Вас посада?

- ???

- Яка у посада?

- Черговий дільничний. Що далі?

- Ваше прізвище, будь ласка.

- Паламарчук. Що далі?..

Про невдалу спробу знайти допомогу в дільничних, журналіст розповів по телефону працівниці прес-служби міської міліції. Вона порадила повернутись – заяву приймуть.

- Заява піде керівнику дільничних інспекторів, і він триматиме цю справу на своєму контролі, - сказали у прес-службі.

Заходимо в чергову частину, підходимо до чергових міліціонерів і зустрічаємося з тими ж питаннями: яка заява? про яких собак? на кого?
- Чекайте! - неприязно відповідає черговий міліціонер. 

Марині неприємно, що доводиться пояснювати все знову. І тут чергової кімнати виходить дільничний Паламарчук.

- Ну, раз ви вже такі журналісти, то ось - показує він службове посвідчення. - Ви не вмієте слухати. Я ж не договорив.

Розумієте, ви ж не знаєте власника, а як ми буде встановлювати його? Це ж практично не можливо. До того ж, ми не займаємось благоустроєм, хоча можемо притягнути до відповідальності, якщо хтось його порушує.

Запитуємо ще раз, куди нам звертатися.

- Ви підете на судово-медичну експертизу? - питає дільничний про огляд травмованої собачими зубами ноги, як про якісь дуже страшну процедуру.  
Дівчина вагається, проте погоджується.

- Я не можу дати вам направлення на цю експертизу. Це може тільки слідчий, а вони зараз усі на виїздах, чекайте, - ставить дільничний Марину в безвихідну ситуацію.  

- А без експертизи можна? - питає вона.
- Хочете без експертизи, тоді ходімо прийму заяву, - звучить у відповідь.

Йдемо знову в його кабінет, пишемо заяву, даємо пояснення. Дівчина показує рану. Журналіст демонструє фото пса.

- Так, здоровий, - погоджується міліціонер.

В решті правоохоронець склав адміністративний протокол. Ми так зрозуміли, що можуть притягнути до відповідальності адміністрацію ринку, бо на його території живе небезпечний пес. Марина ще раз, вже для протоколу, повторила, що хоче щоб собаку тримали на прив’язі, або, якщо вона агресивна, то забрали до притулку. Дільничний взяв у Марини номер телефону. Журналісти також стежитимуть за ситуацією та повідомлять читачів, якщо будуть прийняті якісь дії.

Нагадаємо, що днем раніше невідомий постріляв собак біля дитячої обласної лікарні. 

 

 






 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (88)
  • Анонім

    вкотре піднімаю болючу тему бродячих собак, які цілими зграями патрулюють вулиці міста .Це просто жах - вони кидаються на людей, на дітей, і нікому нема до цього діла!​ Одна з таких зграй облюбувала тролейбусну зупинку "Санаторна" на вулиці Свердлова. Я неодноразово була свідком того, як вони переслідували перехожих, намагаючись вкусити. Поки не візьмеш в руку палку, перейти місце їх "відпочинку" буває дуже важко.  Вчора моя донька пішла гуляти з собакою ( в нас карліковий пекінес), то ця зграя кинулась і на глазах в доньки  розтерзала  маленьку, не більше трьох кілограмів, нашу собачку. Донька кричала, відбивалася ногами, але що вона одна могла зробити з агресивними собаками? Невже нічого не можна зробити з цим жахом нашого міста? Я знаю, люди зверталися не раз щодо цієї біді на зупинці Санаторна, і єдина відповідь влади була така: "Ці собаки привиті і стерелізовані" АЛЕ ВОНИ АГРЕСИВНІ!!!! Вони НЕБЕЗПЕЧНІ! Хтось почує нарешті людей?
  • Анонім

    ну вот и открылась правда что было на райотделе ... шо ж вы журналист то так говорите????  нук расскажите что мадам отказалась от смэ,  про то как она втыкала  после вопроса "а на кого заява ? на бездомную собаку ? как ее привекать хотите ? " " что ж вы это не написали ????  и другие подробности ?

  • Sergey Bond

    все , кого она "кусала" - анонимы))))))))))))))))))

    Островський Олександр reply Sergey Bond

    як глянути на коментарі, так тут кожного другого кусала ця собака)
  • Савостьянова Елена

    Ну да, в наморднике. И умудрилась же укусить. Впервые слышу, чтоб собака в наморднике покусать смогла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up