Мобілізація в Україні незаконна!

  • Олександр Шавлюк
Мобілізація в Україні незаконна!
Кожен, кого призивають в лави армії, має захищати свої права в суді.
Якщо дивитися закон про мобілізацію та закон про оборону, то вони визнають можливим мобілізацію виключно в ситуації війни або її підготовки.

На сьогодні, в Україні діє режим, відповідно до закону про боротьбу з тероризмом, що називають АТО. Цей закон не передбачає ніякої обов'язкової мобілізації. Тобто, можна готуватися до мобілізації, але для її здійснення немає підстав.

Звертаємось до Указу Президента України про часткову мобілізацію й бачимо там на першому місці боротьбу з тероризмом — для цього мобілізація не може проводитися, як ми вже казали. Але там вже є згадка про закон про оборону та загрозу наступу з боку РФ.

Але тоді, для цього треба вводити воєнний стан. Закон про правовий режим воєнного стану чітко вимагає від Президента введення воєнного стану у разі навіть загрози нападу. Але його не введено через політичні міркування. Однак правовим наслідком політичних міркувань є незаконність проведення обов'язкової мобілізації.

Правозахисник, експерт в 
галузі цивільного права 
Олександр Вікторович Шавлюк 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Право на свободу думки і слова, світогляду і віросповідання забезпечується можливістю вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб (п. 2 ст. 34 Конституції України). Стаття 9 Європейської конвенції гарантує свободу думки, совісті і віро­сповідання.

    А мені Вас жаль. Злі Ви всі.
  • Black

    Эксперт это понял через год после начала мобилизации, рукалицо. Я надеюсь не все эксперты в нашей стране такие тугодумы.
  • Місцевий

    Олександр Вікторович Шавлюк, в інтернеті десь читав що він спеціаліст по дипломам і сертифіуатам, володіє тільки російською мовою. Можна зробити висновок що  фундаментальної юридичної освіти у нього немає. Швидше за все  бувший мент, і самозванець.

    Анонім reply Місцевий

    особисто знаю Шавлюка, і можу всяким місцевим сказати, що українською мовою він володіє. і ніякий він не мент, і освіту юридичну має

    Anonymous reply Місцевий

    Ну а с Вами, "шановный", давно все понятно. Вы делаете вывод о наличии фундаментального юридического образования только по владению языками как средства общения, т.е. мовой. И интересно что Вы читали (и читали ли) до того как появился интернет.

    Місцевий reply Anonymous

    Сынок пишу тебе в порядке исключения на понятном для тебя "могучем". В своё времия мне пришлось перечитать всего Ленина и частично (с закрытых библиотек Сталина). Твоё остроумие, мало чем отличается от ослоумия.

    Anonymous reply Місцевий

    Так ты ещё и партократ...
  • Левадный Олегъ

    Специально для тупых экспертов в газузях, в стране существует такая бестолковая книжка, как конституция. Согласно ей мобилизация законна при таких невдачках. как (в частности) военная агрессия, которой (ахоспаде, когда ж вы читать научитесь?!) является аннексия территории. Дальше объяснять или мозгов таки хватит догадаться к чему веду, эхперд?

    А вот использовании армии в полицейской операции - да, незаконно.

     

    Anonymous reply Левадный Олегъ

    Для экспертов острых. Сам же назвал Конституцию с маленькой буквы бестолковой книжкой (хотя здесь можно поспорить), да и для украинцев она - что для обезьяны газета.

    Левадный Олегъ reply Anonymous

    Тупой эксперт пытается апеллировать к законам. которые по его тупому мнению работают. Я просто объяснил олигофрену, что для этого их хотя бы знать нужно.

    ЗЫ: да, конституция в Украине с маленькой буквы пишется, как самое бестолковое применение туалетной бумаги.

    Місцевий reply Левадный Олегъ

    Олег, це такі доХтУри як ти в українському Криму сидячи, пишуть  про любу Конституцію  з маленької букви.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up