Мешканці «Куби» проти того, щоб по їх вулиці з ночі до ранку їздили вантажівки

Мешканці «Куби» проти того, щоб по їх вулиці з ночі до ранку їздили вантажівки

На вулиці Конєва, вчора 26 серпня біля одного з будинків зібралося близько 30 обурених мешканців мікрорайону «Куба». Вони будуть ставити бетонні блоки, палити шини, тільки щоб між їх домами не їздили вантажівки з хлібом.

 

За словами місцевих в їх мікрорайоні «Підлісне» («Куба») знаходиться фірма, яка здає в оренду іншим свою територію під великі вантажівки, які завозять хліб із Хмельницького. Далі його розвантажують в «газелі», щоб розвезти  по магазинах Вінниці. Але маршрут автомобілів буде пролягати через провулок Дерев'янка (в минулому Жукова) і далі по Конєва аж до вулиці Максимовича. Відбувається це все о пів на першу ночі до восьмої години ранку.

Відео дня

провулок Дерев'янка

-В нас виходить цілу ніч буде ця траса, - каже місцева мешканка Марина. -  Це ж житлова зона, а не промислова! Тим паче нещодавно тут поклали новий асфальт. Виходить, що ми зібрали гроші для того, щоб вантажівки нам його пошкодили.

В кінці провулку Дерев'янко — глухий кут. Там стоїть дитячий майданчик, а далі йде ліс. Марина розповідає, що в в їх районі  22 дитини до 15 років.

— В нас тут діти бігають, - говорить вона. -  Ширина дороги п'ять метрів. Тротуару немає. Виходить, що це і наша пішохіда зона також. Вона ж для такого транспорту  не призначена.

Дитячий майданчик поблизу підприємстваЛюди, які живуть поряд з базою скаржаться, що коли починає заїжджати вантажівка, неможуть спати — цілу ніч світять фарами, робочі лаяться, шумлять. Кажуть, раніше

був виїзд на вулицю Максимовича, а тепер роблять його через провулок.

— Фірма- орендодавець поставила там ворота і не хоче, щоб ці машини з хлібом кожний раз їздили через їхній двір, бо там начебто їх адміністративний корпус, - говорить жителька «Куби» Інна Кривоніс. - Тому зробили  ворота з іншої сторони, які виходять на провулок Дерев'янко. На папері це значиться як аварійний вихід.

Ворота розвізників хліба, які їздять через територію фірми-орендодавцяНові ворота за бетоном, які виходять на провулок Дерев'янка
тут, напевно,залишили місце для ворітЛюди розповідають, що на території фірми давно йде  будівництво от про «таємничі» ворота дізналися випадково — в усній розмові з робочими, які там працювали. Місцеві мешканці захвилювалися. Написали листа в Департамент енергетики, транспорту та зв’язку. Прийшла відповід від міської ради, що вони не мають права заборонити їздити вантажівкам з хлібом.

Тепер жителі мікрорайону збирають підписи і будуть писати лист-попередження і переходити до радикальних дій:

— «Будємо палити колеса, заливати бетоном їхній виїзд, нам усе одно чи аварійний він і чи є в підприємства дозвіл,  - каже один з місцевих. - Тут живуть наші діти!»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Винничанин

    Советую возмущеным - ехать на отдаленный дачный массив и жить там в тишине и спокойствии) Красота! Люди!!! Вы в городе живете!!! Даже в селах машины, тракторы, комбайны - ночью бывает ездят!!! А это город!!! Хотите порядка - правильно - требуйте!!! Через каждые 50 метров положите лежачих полицейских - и с движением проблема будет решена!!! Шум от водителей? Покажите свою настойчивость и заинтересованность - вызывайте дружно (не один кто-то, а 3-5 хат) полицию после 22:00: мол маты, шум (при этом желательно записывать на телефонный диктофон хотя-бы этот шум). И будут они через некоторое время на шпиньках ходить. Это уже цирк какой-то!!!! Мне не нравится что через мой проулок строительная техника ездит (микрорайончик строится) - так что, перекрывать??? Ей-богу, как малые дети... Скажите прямо предпринимателю - лежачие полицейские через каждые 50 м, а властям - цепляйте знак соблюдения тишины при въезде в проулок..

    Anonymous reply Винничанин

    Умница. И от лежачих полицейских по которым в 6 утра будут прыгать "Козели" а ночью грузрвики побольше прибудет на улицу тишина и спокойствие)))))))) Да и домики от вибрации сделаются крепче.
  • Next

    Складається враження що заступник директора міського  департаменту транспорту енергетики і зв'язку Віталій Поричук, сьогодні народився на світ, і апсолютно випадково займає свою посаду, підписуючи тупі і безграмотні відповіді, які можуть спричинити масові безпорядки. Ото тому ми так і живемо дякуючи таким бездарним горе-керівникам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up