«Ляля Ратушна», «М. Пирогов» стануть комунальними, а Бугом курсуватиме річний трамвайчик

«Ляля Ратушна», «М. Пирогов» стануть комунальними, а Бугом курсуватиме річний трамвайчик
Сьогодні, 27 лютого, Вінницька міська рада ініціювала процедуру передачі майна пристані «Вінниця» з державної в комунальну власність.

Це означає, що комунальними стануть адмінприміщення внизу по Козицького (біля староміського мосту), площею 891 м кВ, склад на 31,5 м кВ та плавзасіб пристані. Тобто мова, в тому числі, йде і про приблизно 40-річні рогулянкові катери «Ляля Ратушна», «М. Пирогов» . 

Відповідні плани міста стали можливі після того як суд наприкінці минулого року визнав ці об’єкти державними.
- Справа в тому, що такі колишні річкові порти, в процесі приватизації-реорганізації певні товариства стали приватними і оформили за собою право власності на державне майно, - каже директор департаменту комунального майна Ігор Шутак. – Такі операції викликали інтерес у прокуратур різних рівнів, які почали оспорювати певні процеси. В листопаді суд визнав це майно державною власністю. Річковий порт знаходиться в центрі міста, і нам як міськраді, не байдуже в якому стані ця територія і як вона розвивається, адже у місті є певні стратегічні цілі, які повинні втілюватися в життя.

Відповідно до рішення міськради, міська рада дає згоду на прийом цього усього в комунальну власність, обіцяє його утримувати належним чином, не змінювати цільове призначення отриманих об’єктів та не продавати їх. Правда не все так просто. Спочатку погодження на відповідну «операцію» має дати Кабмін. Скільки часу це може зайняти у місті поки що прогнозувати не беруться, посилаюсь на ситуацію країні. Для порівняння зазначимо - схоже питання власності з приміщеннями державного заводу «Кристал» вирішилося за кілька місяців. 

Тим часом, паралельно, місто розробляє довготермінову та перспективну концепцію розвитку річки Південний Буг. За словами секретаря міськради Сергія Моргунова, вона має бути готова в другому півріччі. Правда, як зізнаються в департаменті архітектури та містобудування, на даний час є тільки загальне бачення цієї концепції. 
- Найближчим часом ми збиратимемось і більш предметно обговорюватимемо цю ідею, - каже головний архітектор міста Олександр Рекута. – Загалом концепція включатиме в себе розвиток набережної, острову Фестивальний та самої річки, як головної водної артерії міста, в тому числі мова йде і про розвиток тут судноплавства. 
Під останнім, мають на увазі в тому числі  і так званий «річковий трамвай» (водний пасажирський транспорт, який працює в екскурсійному чи в режимі громадського транспорту). 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Місцевий

    Раніше катери ходили як до Сабарова, так і до Стрижавки  і Михайлівки (лагеря), але то було років 40 тому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up