Лікарі дитячої обласної страйкували. Хочуть, щоб їх почули

Лікарі дитячої обласної страйкували. Хочуть, щоб їх почули
Сьогодні, 17 листопада, у вінницькій дитячій обласній лікарні до 11 ранку дітей старше року в поліклініці не приймали. Таким чином лікарі вирішили боротись за право спокійно працювати. З тих пір, як навесні закінчився контракт колишнього головного лікаря, атмосферу в закладі лікарі не можуть описати інакше, ніж напруженою. Представники Департаменту охорони здоров’я в діях лікарів вбачили порушення трьох кримінальних статей.

- Протягом останніх півроку заклад потребує спокійної роботи. В травні згідно закону закінчився термін дії контракту попереднього головного лікаря. З тими судами, що здійснюють неправомірні рішення, вона намагається відновитись на роботі. При цьому, колектив не сприймає тієї роботи, яка була в попередні роки. Це був тиск на персонал, корупція, вимивання грошей з закладу, розтрата. Зараз порушено три кримінальних справи проти Антонець, - говорить головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Паненко.

За словами головного лікаря, останньою краплею став тиск колишнім головлікарем на лікарів, які співпрацюють з правоохоронними органами через порушені кримінальні справи.  

Відео дня

-  В нас не залишилось іншого вибору, як звернутись до влади. У п’ятницю,  14 листопада ми надіслали звернення до облдержадміністрації, до обласної ради і до департаменту охорони здоров’я, з офіційними підписами яких більше  600. Вимога - забезпечити належну роботу вінницької обласної дитячої лікарні, шляхом затвердження Паненка В.В. на позачерговій сесії обласної ради, з підтримкою всіх тих змін, які відбуваються під моїм керівництвом в лікарні, -  говорить Василь Паненко, -  Колектив хоче спокійно працювати, йому подобається ця робота, де в нас все прозоро, зрозуміло, ми розуміємо, куди які гроші виділяємо, як витрачаємо.

Також лікарі зазначили в листі, що якщо вимоги лікарів не почують, з ранку 17 листопада буде акція протесту.  Прийом дітей у консультативній поліклініці буде обмежений.

- Сьогодні приїхав директор  департаменту охорони здоров’я, який намагався відговорити нас від акції. Але це рішення колективу і ми хочемо, щоб влада нас почула. Діти до року приймались в приймальному відділенні, де їх приймали наші фахівці, - говорить Василь Паненко, -  Старші діти,  на жаль, відчули цю акцію, велика кількість батьків на початку дев’ятої вже були в мене в кабінеті. А сьогодні в залі ми з ними поговорили, вони нас зрозуміли, стійко терпіли, вичікували.

У Департаменті ж таку «вихідку» розцінили як порушення трьох статей кримінального кодексу.

- Ми відібрали скарги у батьків дітей, яким не надали допомогу, і розцінюємо такий страйк як порушення трьох статей Кримінального Кодексу: 136 «Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані», 137 «невиконання або неналежне виконання службових обов'язків та 140 Ненадання допомоги хворому медичним працівником», - сказала директор Департаменту охорони здоров'я  Тетяна Бабій.  

Тим часом в розділ нашого сайту "Новини від читачів" сьогодні анонім запостив текст, в якому відображена позиція іншої сторони конфлікту.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    В больнице работает много людей с фамилией Антонец, для защиты которых нужно создать республику(АНР) и ввести войска, это в духе времени, и будет красота, прям как на востоке)
  • Анонім

    Угрожают уголовкой? Жить по-новому!

    Чё, уж там.

    Андрій Вигонюк reply Анонім

    є таке

    Анонім reply Андрій Вигонюк

    Новые "талантливые семьи". Человек с мегафоном - это сила.

    Человек с ружьём вдвойне. Дикий Запад.

    Анонім reply Андрій Вигонюк

    Выгонюк, не закончив ещё медвуз сразу в начмеды? Или на должность главврача?
  • Анонім

    Судячи по фото страйкувало 2-3відсотки колективу лікарні. Це дійсно та кількість людей яка підтримує паненка. І в основному це медсестри та санітарки яким задурила голову зав.поліклінікою кондратюк,яка в свій час дуже чудово лизала зад попередньому керівнику.

    Андрій Вигонюк reply Анонім

    та ні,це була форма 3-годинного невиходу на роботу, дозволеного законом,аби влада пішла на діалог,чого раніше не було зроблено, тому цих 50 людей з 600-це частина тих,хто проводив навчання в цей час
  • Анонім

    Люди в лікарні залякані паненком.тиск іде кожен день.кожен тиждень збирає силком колектив і розказує який він білий і пухнастий і яка антонець погана. Ганьба. Це методи нікчкмного слабака.хоче щось довести хай іде в суд а не поливає брудом попередників. До речі його потрібно люструвати тому що він був першим заступником дирктора департаменту охорони здоров'я при владі януковича.

    Андрій Вигонюк reply Анонім

    залякав ще більше,ніж Антонець...саме так

    Анонім reply Андрій Вигонюк

    Де той тиск ?  В чому?   Що  каже правду на кожному кроци про  злочини Антонець ? Про жахливу  жадибнисть Антонець ? ПРо недбалисть до людей, ставлення як до бидла?  ПАНЕНКО ПРАВДУ КАЖЕ !!!

    Anonymous reply Анонім

    В порівнянні з Антонець,Паненко дійсно виходить білий і пухнастий!Рівняють х.. з пальцем!Ну працював він в департаменті і що?Виконував свою роботу,як всі нормальні люди,а не гріб лопатою,бо ще золотого унітаза до повного щастя не вистачає...

    Анонім reply Анонім

    бред.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up