Краса чи комфорт? Оновлений дім на Соборній обріс кондиціонерами

Краса чи комфорт? Оновлений дім на Соборній обріс кондиціонерами
  • За один-два тижні закінчать малюнок на фасаді будинку на Соборній
  • Старший по будинку звертає увагу на "прозорість" балконів
  • Кондиціонери і чолов’яга в трусах. Мешканці будинку обирають комфорт

З вівторка, 19 липня, художники-муралісти Олександр Марченко та Володимир Ходак почали працювати над фасадом будинку, що знаходиться на Соборній, 22. Кольоровий дім отримає ще “ліпнину”, яку зроблять фарбами. Але зараз виникли певні затримки, про що “20хвилин” розповів куратор резидеції “VIN-ART-CITY” Олександр Никитюк.

- Через негоду трохи затримуємося, - каже він. - Мурал можливо буде готовий за тиждень чи два. Його проект досі ще допрацьовується: розглядаємо можливість створення додаткових елементів орнаменту.

Як зараз виглядає “дім-веселка”?

Відео дня

Художники-муралісти зараз накладають основу навколо вікон та балконів. Це буде незвичний орнамент, який створює ілюзію ліпнини.

Майстри зараз дороблюють перший колір, на який далі накладатимуть інші фарби. Але найбільше приковує увагу те, що з початку створення муралу фасад будинку обріс ще більшою кількістю кондиціонерів та тарілок. Хоча будинок розташований на цетральній вулиці міста.

- Ми не маємо права забороняти людям встановлювати супутникові тарілки чи кондиціонери, - каже Олександр Никитюк. - Але через ці елементи псується мурал. Наприклад, в одному місці “тарілка” залізла на орнамент, який тепер не закінчиш.

Без комплексів

За проектом дім на Соборній отримав “прозорі” балкони. Як журналісту розповів старший по будинку Олег Літовчук, не всі мешканці задоволені тим, що в них балкони-”картинка”:

- Хотілося б щоб трохи змінили балкони. Бо вони “прозорі”: для картинки це гарно, але в господарстві їх не використаєш, - каже чоловік.

Деякі мешканці поставили на своїх балконах столи, стільці, рослини. І виявляється не всі жителі зрозуміли, що на прозорому балконі в білизні не походиш.


- Цей чоловік живе в Німеччині та приїжджає у Вінницю влітку, - каже Никитюк. - Раніше в нього був пластиковий, засклений балкон, в якому можна було ходити в трусах не соромлячись. Мабуть він забув, що в нього новий балкон, по якому в спідньому не походиш. А так він задоволений проектом та оновленим фасадом будинку.

Відливи на балконах будуть

Мешканці будинку повідомили у редакцію "20хвилин", що на балконах накопичується вода після дощів. Старший по будинку на Соборній, 22 Олег Літовчук це підтвердив. Та він також розповів, що зараз це питання вирішує міська влада.

- Дійсно, вода на балконах накопичується, - каже чоловік. - Балкони поки що не дороблені: немає цементної стяжки полу та не вкладена плитка. Але як мені розповіли у міській раді, зараз проект допрацьовується і незабаром почнуть роботу.

Директор Департаменту міського господарства Григорій ПурдикГолова Департаменту міського господарства Григорій Пурдик розказав, що роботи по балконам вже почалися.

- Робітники вкладуть плитку, зроблять відливи, щоб все було гарно, - каже начальник департаменту. - Але козирків за проектом над балконами не буде.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    хтось на фасаді до ремонту бачить менше кондиціонерів ніж зараз, після фарбування????? для чого на рівному місці піднімати не існуючі проблеми???
  • Holliday Doc

    Звісно, дехто хотів би з свого балкону зробити пластикове понуре гівно. Бо це зручно, але те що це виглядає убого - до лампочки. Ну, а на рахунок кондиціонерів і тарілок... а є архітектурні правила оздоблення фасадів в м.Вінниця? Якщо немає - то люди кладуть так як їм зручно, вірніше навіть не люди, а компанії, що встановлюють кондюки. Хоча, теоретично їх можна ліпити на даху. А були б правила - мали б штрафувати. Краса міста і порядок тільки так і досягається: правилами і штрафами за їхнє порушення.
  • Oleksandr Stoliarov

    Лол, журналіст придумав коментар від Нікітюка)



    І до речі, будинок - це приватна власність. Антени, кондиціонери, утеплення - ці питання вирішує власник по бажанню, а не ***євша міськрада вказує

    Анонім reply Oleksandr Stoliarov

    Колгоспники вирішили собі почіпляти аби, як кондиціонери і тарілки, хоча могли б їх поставити на балконах. Антени вивести на дах...подивіться який архаїчний самобьуд у дворі цього будинку, це просто пік селюківства. Дєрєвєнщіні усе одно вона, як їздила по полю на корчові, так і в місто приїхало газони повиїжджало, на тротуарах паркується, бо дядя Стьопа з Бару за пляшку самогону допоміг з посвідченням водія. По вєлодоріжкам ходить і живе, як у коглоспі кичиться хто більше повипєндрється. Живий приклад центр міста і даний будинок

    Валерий Чудновский reply Oleksandr Stoliarov

    Коментар не був вигаданий. Дійсно спілкувався вчора з Олександром Никитюком.
  • Alexsandr Nikituk

    Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ ви в мене з цьго приводу інтрв`ю не брали, чому Ви мене згадуєте в своїй публікації? Якщо цікаво про мистецтво - розповім, про інші галузі питання не до мене, я не маю компетенції на коментарі з приводу технічних або юридичних питань, тим більше "звертати увагу" про прийняття рішеннь або їх не прийняття. Може ви мене з кимось плутаєте?



    Олександр Никитюк.

    Валерий Чудновский reply Alexsandr Nikituk

    Дякую за зауваження, пане Олександре
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up