Костянтина Могилка не змогли провести в останню путь врятовані льотчики з Ан-30

Костянтина Могилка не змогли провести в останню путь врятовані льотчики з Ан-30
У четвер, 26 червня, у Вінниці попрощалися з відважним земляком Героєм України льотчиком першого класу Костянтином Могилком. Небо над містом плакало доти, доки труну не опустили у могилу.

Церемонія прощання розпочалася у вестибюлі Будинку офіцерів, де встановили труну з тілом льотчика, удостоєного звання Героя України. Тисячі людей  протягом двох годин з квітами у руках підходили до закритої труни. У згорілому літаку залишилися тільки фрагменти тіла льотчика. Знайомі і незнайомі люди зупинялися біля батьків льотчика – Любові Петрівни та Віктора Петровича, дружини Віталіни, рідних, висловлювали їм свої співчуття, дякували за те, що виховали справжнього патріота України. Нагадаємо, підбитий бойовиками літак падав на місто. Костянтин Могилко міг вистрибнути з парашутом. Але він вчинив по-іншому: відвів машину, охоплену полум’ям, від міста. Часу на те, щоб рятуватися у нього вже не залишалося.

Previous Next

Співчуття батькам, сім’ї  і рідним висловили в.о. міського голови  Сергій Моргунов, перший заступник міського голови Володимир Кістіон, заступники голови ОДА  Людмила Щербаківська та Роман Аксельрод, командувач Повітряними силами України  Юрій Байдак.  З різних міст України приїхали попрощатися з Костянтином десять його однокурсників  - у 1999 році Могилко закінчив Харківський університет Повітряних сил України.

Відео дня

- Костя став одним з найкращих льотчиків України, - розповів журналісту RIA  його однокурсник пан Дмитро з Кривого Рога. – Серед нас, його близьких друзів, він досяг найбільшого. Він і під час навчання виділявся. Авіація для нього була життям. Це не високі слова, це істина. Не віриться, що більше не почую дзвінкого  голосу Кості, його жартів, його підбадьорливих слів.  Костя був людиною, яка підтримувала кожного, хто потребував допомоги. Таким запам’ятаємо його на все життя.

- Мені дуже боляче говорити про Костю у минулому часі, - каже його вчителька математики Галина Олійниченко. -  Добре знала його ще й тому, що мій син навчався з Костею в одному класі. Знаю  його батьків. Це прекрасні люди. І сина виховали таким, як самі. Він літав ще на землі. Був дуже енергійним і активним. Брав участь у всіх шкільних заходах. Виділявся серед інших. Не дивно, що йому доручили у такому ще молодому віці командувати ескадрильєю.

Previous Next

Панахиду за загиблим провели у храмі села Пирогово. Звідти труну на руках несли до кладовища. Попереду колони йшли підлеглі Могилка з його ескадрильї. Вони встеляли шлях квітами. Коли на кладовищі пролунали прощальні залпи військового салюту, було помітно, як  від звуку пострілів здригнулася мати Героя. Як болить материнське серце за вбитим сином!

Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, батькам, рідним і близьким Костянтина Могилка. Гордимося його подвигом. Назавжди збережемо пам'ять про нього у своїх серцях. Нехай земля буде пухом відважному льотчику, добрій, щирій, чесній людині.

А ось троє членів екіпажу, яким вдалося врятуватися з палаючого літака, не змогли попрощатися з командиром.

- Двоє з них уже в строю, - розповів журналісту RIA командир 15-ї бригади транспортної авіації Повітряних сил України полковник Дмитро Філатов. – Але їм лікарі не рекомендують згадувати ті страшні події, надто великий стрес завдано льотчикам. Тим більше, що двоє з них ще зовсім молоді – у 2012 році закінчили університет Повітряних сил. Лікарі рекомендували їм відпустку і ми надали їм таку можливість. Ще один врятований член екіпажу продовжує лікування в умовах стаціонару, тому, зрозуміло, також не зміг приїхати попрощатися зі своїм командиром.

Читайте також:
Останній політ Костянтин Могилко здійснив над рідною Вінницею

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Вы все равно не поймете.
  • Anonymous

    Зачем комментировать и сыпать аргументами, ничего в этом не понимая. Человек-пустышка, которому до погибшего героя никогда не дорости!!!
  • Anonymous

    Обоснуй.
  • Anonymous

    Из поста в пост повторяется ложь. 1. Мог выпрыгнуть с парашютом которого не было у него. 2. Отводил самолет чтобы спасти жителей - вершина цинизма и лицемерия.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up