Корінь лоховства нації

  • Masha Kuranova
Я постійно пишу про те, що українці б ні за що не злізли б з п"ядесталу лоховства. Але критикувати, нічого не пропонуючи, означає записатись у категорію ображених лохів. Тому я не втомлюсь повторювати, що вихід потрібно шукати в системі освіти і в розвитку і популяризації науки.

Я постійно пишу про те, що українці б ні за що не злізли б з п"ядесталу лоховства.

Але критикувати, нічого не пропонуючи, означає записатись у категорію ображених лохів.
Тому я не втомлюсь повторювати, що вихід потрібно шукати в системі освіти і в розвитку і популяризації науки.

Ну, або, звісно же, зробити соціальну революцію, заволодіти технократам засобами виробництва, модернізувати їх, і паралельно через всі ЗМІ просувати ідеї безгрошового суспільства, пояснення причин виникнення держави і товарно-грошових відносин, пояснювати, що таке дефіцит, еволюція, і як взагалі вийшло так, що людство, маючи свідомість, організувало все гірше, ніж мавпи.

На це піде, при повній гегемонії у ЗМІ, місяці 3.

Але крім цього є деякі психологічні "якорі", які утримують індивідуальнийрозвиток свідомості.
І найважливіший - це відчуття "я включеності". Інакшою мовою, причетності до чого великого.

"Хочу відчути себе частинкою величного"
"Хочу доторкнутись до історії"
І інші цікаві фрази, які, часто, виражають цю людську потребу.

Потреба у релігії, у вірі, потреба бути частинкою "народу" чи "нації", великої культури, чи спадкоємців великих пращурів - потужні політичні міфи, які штовхають людей віддавати свої життя за абсолютно абстрактні і брехливі поняття.

А виникає воно часто, за рахунок пригнічення внутрішньої свободи і особистої ініціативи особистості.

Вся наша соціалізація, навчання і трудова діяльність - це шлях крізь жорна системи, єдина філософія котрої - виправдання існуючої несправедливості.

Саме тому, відчуваючи особисту нікчемність, людина прагне бути, нехай маленькою частинкою, але великого.
Нереалізованість, фінансова скутість, відсутність можливостей займатись улюбленою справою, жорсткі умови праці, відсутність подорожей, змоги відвідувати театр, часу читати книжки - все це є в житті більшості з нас, це і стримує розвиток нашої свободи (свободи ДЛЯ, а не як розповідають нам олігархічні філософи, що свобода це ВІД).

І в той момент, коли якась група чи суспільний інститут дає вам змогу відчути це, у вас виникає почуття боргу.
Борг перед "батьківщиною", борг перед однодумцями, перед богом, перед окремою людиною. І цей міфічний борг стає надійним зашморгом на шиї вольної думки.

І в прагненні віддати цей борг - може пройти все життя.

Чим вужче ваш світогляд - тим простіше вами керувати.
Чим більше ви зайняті - тим менше у вас часу думати.
Чим більший градус консерватизму і традиціоналізму у вашій життєвій філософії - тим вищі гарантії, що цей брехливий світ буде жити вічно, бо починається він - з нашої голови.

Тому, мені навіть моторошно зараз перераховувати, у яку кількість міфів, зараз окунається українська молода людина, яка прагне навчитсь мислити критично...

Так звана "нова генерація українців", як і такі речі як "ватнік" - це не набір стійких філософських чи політичних правил і принципів, це образ мислення.

Тому і первинна наша мета - змінити цей образ мислення, інакші ж всі "реформи" - фікція і виправдання рабства.

https://vk.com/ridnovir

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Іван Сірко

    Все СМИ (средства массовой идиотизации) в руках разных фин.-банд. кланов т.е. олигархов, есть только 1й канал, который должен стать общедоступным, на котором любой гражданин может "заказать" себе время для выступления, необходимо не ждать милости "сверху", а "снизу" добиваться создания Общественного (Громадського) ТВ и радио (в т.ч . принятие соотв. Закона).

    Кто владеет информацией, тот владеет миром. (Ротшильд).
  • 8

    Скоро Дениса Котова щемитимуть його друзяки-націоналісти за те,що він поширює комуністичний світогляд.А може,Кіт просто хоче всіх обманути своєю псевдолівою фразою? Мир народам -війна класам!
  • Анонім

    Опять зрада?!
  • Анонім

    ТАК , ТІЛЬКИ ЕВРЕІ МОЖУТЬ КЕРУВАТИ КРАІНОЮ,ТОМУ ЩО ВОНИ ДУЖЕ РОЗУМНІ І ІМ БІЛЬШЕ ПОТРІБНО, А МИ МУСИМО ЗАХИСТИТИ КРАІНУ,ЗБЕРЕГТИ ДЛЯ НИХ БІЗНЕС І ЗНОВУ ІХ ОБРАТИ ТОМУ ЩО ВОНИ ВЖЕ ОБРАНІ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up