Колишній начальник ДАІ області збив на смерть 11-річну дівчинку (ФОТО)

Колишній начальник ДАІ області збив на смерть 11-річну дівчинку (ФОТО)

Петро Порощук, колишній начальник ДАІ області, скоїв наїзд на 11-річну Тетянку Сітарську. Трагедія сталася у Жмеринці на вулиці Київській біля будинку, де дитина проживала разом з батьками. Водій разом з батьком доставили потерпілу в лікарню. Приблизно через півгодини дитина померла

- Факт наїзду автомобілем на дитину був задокументований слідчо-оперативною групою поліції, - повідомила журналісту «20 хвилин» керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник.- Розслідування проводить слідче управління обласної поліції. З пояснення водія, дитина вибігла на проїжджу частину з-за припаркованого автомобіля. За яких обставин вона потрапила під автомобіль, та що стало причиною наїзду, буде з’ясовано у процесі розслідування. Водій пояснив, що привіз її в лікарню. Нині водій знаходиться в лікарні. У нього відібрано зразки крові на наявність вмісту алкоголю в організмі. В поліцію приходили активісти з вимогою об’єктивно розслідувати факт загибелі дитини. На їхнє прохання, лабораторні дослідження будуть проводитися у понеділок у присутності представників громадськості.

Кримінальне провадження відкрито за ст.286 ч.2 Кримінального Кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого). Таке порушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Слідчі опитують очевидців трагедії, звертаються з проханням відгукнутися інших свідків, надати інформацію, яка допоможе в розслідуванні справи. Телефонувати за номерами (0432) 59-37-16 59-33-22 або 102.

Про трагедію з дитиною «20 хвилин» повідомила тітка загиблої дівчинки пані Ірина.

Відео дня

- За кермом сидів колишній начальник ДАІ Петро Порощук, - розповідає пані Ірина. – Їхав на великій швидкості. Від удару дитина летіла у повітрі метрів зо тридцять. Це бачили свідки. Він обганяв маршрутку, Тому очевидців є багато. Це і водій маршрутки, і деякі пасажири, які сиділи спереду, та й люди, які в цей час йшли по вулиці, бачили, як все відбувалося. У машині навіть "передок" пошкоджено.

За словами співрозмовниці, у реанімації, куди доставили дівчинку, у неї два рази зупинялося серце. Обидва рази лікарі запускали його роботу. На третій раз зробити це не вдалося. Дитина померла приблизно через півгодини після наїзду. Судово-медичну експертизу проводили в місті Бар.

- Сьогодні, у неділю, тіло дівчинки привезли додому, - продовжує пані Ірина. – Батьки вбиті горем. Не знають, до кого й куди їм звертатися. Хвилюються, що їхню єдину дитину можуть зробити винною. Для цього у Порощука є можливості. Колишній начальник ДАІ має багато друзів, у цьому можна не сумніватися. Та й його син працює у Жмеринці суддею. Вони знають, як викрутитися. Суддя приходив до батьків, висловлював співчуття, просив вибачення. Що їм з того вибачення, коли вже нема в живих нашої маленької, тендітної, розумної Тетянки. Як же ми всі її любили!  

Ховатимуть Тетянку Сітарську у понеділок у Жмеринці.

Довідка

Петра Порощука призначили начальником УДАІ УМВС у Вінницькій області  28 січня 2004 року. Представляли його журналістам на прес-конференції 12 лютого. До того він працював начальником Жмеринського райвідділу міліції. У міліції він з 1976 року. Починав працювати в Жмеринці із посади міліціонера, був дільничним інспектором, старшим дільничним інспектором міліції, начальником служби дільничних інспекторів, заступником начальника райвідділу, начальником міліції громадської безпеки, начальником Жмеринського РВ УМВС. Петро Порощук має вищу освіту. В 1990 році закінчив Київську вищу школу МВС України, за фахом правознавець. На прес-конференції Петро Порощук запевнив, що специфіку роботи ДАІ знає прекрасно. Нині він на пенсії.

http://vn.20minut.ua/Podii/v-oblasniy-dai-noviy-nachalnik-10991.html


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Анонім

    Закрити гада, тільки за те, що його вже відмазують. 20 хвилин, не спускайте цей випадок з виду
  • Анонім

    дети перебегают дорогу как коты...я сама как иногда вспомню как пару раз под машину чуть не попала...спасибо реакции водителей.....
  • Дарья

    Дуже шкода дівчинку, нехай земля їй буде пухом.
  • Ірина Березовська

    Звідки у начапьника даї джип мерседес, Знайдіть у Польщі наприклад хоч одного колишнього поліцеського полковніка власника 5річного джипа мерседес
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up