Картину на стіні бібліотеки Тімірязева обласні депутати назвали мазнею та наказали замалювати

Картину на стіні бібліотеки Тімірязева обласні депутати назвали мазнею та наказали замалювати
В рамках арт-проекту «VIN-ART-CITY» художник Олександр Марченко малює на стіні бібліотеки по вулиці Соборній 75 картину під назвою «Зернина світу». Але скоріше за все вінничани не побачать витвору мистецтва. Оскільки обласні депутати 5 серпня заблокували завершення малюнку на стіні та ще й до того пригрозили відповідальністю директору бібліотеки.

Таке рішення прийняли на засіданні комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації. Згідно рішення, директорка Тімірязівки Наталія Морозова має надати пояснення щодо нанесеного на фасад малюнка.

За словами голови комісії Миколи Форманюка, рішення підтримала більшість членів. Хоча сам Форманюк і був проти.

А ось як прокоментував це питання Роман Аксельрод, який був учасником засідання.

Відео дня

-  Ми отримали звернення щодо надання дозволу, щоб намалювати картину на фасаді бібліотеки, але на момент надання дозволу картина вже була закінчена, навіщо тоді дозвіл, - пояснив Аксельрод першу причину, чому він підписав рішення.

Другою причиною, за словами Аксельрода, є неналежне місце розташування картини.

- От якби її намалювали десь на стіні в Тяжилові, чи на стіні дитячого садка, - запропонував такий варіант депутат журналістам «Вінниця.інфо».


 

Журналістка 20 хвилин намагалась зв’язатись з директоркою бібліотеки Тімірязева. Але, на жаль, по телефону відповіли, що Морозова у відпустці.

Нагадаємо, що планувалось показати вінничанам картину “Зернина світу”, на якій зображена дівчинка з книги Екзюпері “Маленький принц”  на День міста. Саме “Зернина світу” зайняла перше місце в конкурсі мурал-арту «VIN-ART-CITY». В рамках проекту планують намалювати п’ять картин на вінницьких стінах.

До речі, на стіні по вулиці Соборній 91 теж малюють картину. Зображення двох велетенських лелек автор Тарас Довгалюк назвав «Добробут»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Мила Лагута

    Ситуація нагадує  Хрущова і художників-авангардистів у 60-ті роки XX ст. Сьогоднішні депутати Вінницької облради продемонстрували свою убогість.
  • Анонім

    Видно сайту не хватает грамотных журналистов, если даже в названии ошибки.
  • Анонім

    В арке Соборная, 43 забелили отлично выполненный портрет Цоя - с точки зрения работников ЖЭКа - это "мазня". Для плохо образованных людей, всё, что не вкладывается в их понимание - плохо.
  • Анонім

    Как же вы задолбали. Вы вроде и власть, но недолугая. НУ нарисаловали, и что? Всполошились все резко, документики писать. А раньше мозгов у Вас не было узнать что такое будут рисовать? Или глаз не было когда рисовали? А когда нарисовали тогда да!!! ОСУДИМ! НЕДОПУСТИМ! СОТРЕМ! Как это без нас нарисовали и знатоков масса. Все знают как что где и когда рисовать.

    Я не против порядка и против того что б город превращался в джунгли из уродливых графити, но этот рисунок явно хорош.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up