“Хорта” не випустили на Різдво, а дали ще 60 діб

“Хорта” не випустили на Різдво, а дали ще 60 діб
Сьогодні, з 10.30 чергове судове засідання по “справі Хорта” майже цілий день розглядало клопотання про зміну запобіжного заходу Юрію Павленко, подане його адвокатом.

Адвокат Юрія “Хорта” Павленка Валерій Палій вкотре подав до вінницького міського суду клопотання про зміну запобіжного заходу його підопічному. 10 січня спливає термін утримання під вартою Юрія Хорта. Засідання вела суддя Ірина Курбатова.

— З 29 січня 2015 року у провадженні судді Курбатової перебуває ганебне кримінальне провадження за надуманою підозрою політичного ув'язненого Павленка Юрія Євгенійовича, — каже у зверненні адвокат Палій.— Юрій визнаний одним з перших політв'язнів режиму Порошенка в Україні, так само, як і Надія Савченко в Росії. Порошенко переслідує його за вживання слів "жиди", які не заборонені законом. Це гарантує Конституція, як дотримання свободи слова та переконань. Йому мстяться за розірваний папірець із зображенням президента, який показали на весь світ.

Сам Юрій Хорт запропонував віддати свій портрет Петру Порошенку.

Відео дня

- Якщо він образився, то я можу передати своїм рідним, щоб вони роздрукували мій портрет, - каже Павленко. - І нехай віддадуть Президенту, хай рве скільки побажає. Може тоді ми будемо квити.

Адвокат Хорта запропонував судді компромісне рішення:

- Якщо Юрія Павленка не можуть випустити на свободу, що є порушенням прав людини, тому ми згодні на пом’якшення форми покарання, - заявляє Валерій Палій. - Тримання під вартою на особисте зобов'язання, взяття на поруки чи у найскладнішому випадку — домашній арешт з визначенням часу для роботи.

“Вступилися” за Юрія Павленка одразу три народні депутати, серед яких є і одіозний Ігор Мосійчук. Також взяти на поруки Хорта був готовий командир батальйону "ОУН" Микола Коханівський.

- Я вам даю слово, - каже командир Коханівський. - Юрій Хорт, мій побратим, ні одного судового засідання не пропустить.

Прокурор після заяви адвоката Палія, Хорта та командира батальйона “ОУН” виступив зі своєю заявою. Але зміст її був дуже простий:

- Пом’якшуючих обставин не вбачаємо, - каже він. - Ризики не зменшилися. Тому вважаємо, що не можна змінювати покарання та звільняти Юрія Павленка з-під варти.

Натовп збурився після цих слів прокурора, та почав вимагати більшої аргументації.

Після того, як люди в залі суду заспокоїлись, суддя відправилась в нарадчу кімнату, аргументуючи тим, що їй “заважали та не дали задати питання захисту”.

Суддя Ірина Курбатова винесла вже таке звичне для Хорта за тринадцять місяців ув'язнення рішення: у клопотанні про зміну запобіжного заходу відмовити. Юрій Павленко залишається під вартою ще на 60 діб, починаючи з 11 січня.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up