Хліба та видовищ! У Вінниці пройшов фестиваль-пікник «Громадська кухня»

Хліба та видовищ! У Вінниці пройшов фестиваль-пікник «Громадська кухня»

Сьогодні, 27 серпня, на території садиби літературно—меморіального музею Коцюбинського проходив фестиваль-пікнік «Громадська кухня». Під час події містяни дивилися фотовиставки, змогли приміряти на себе лицарські обладунки та попоїсти козацькі страви.

З вітальним словом виступив шоумен та головний Дід Мороз Вінниці — Олександр Шемет.

— Сховайте пиво дорогі друзі, тут поліція! — з гумором привітав всіх гостей свята Олександр. — Вітаємо вас у “Громадській кухні”, де можна багато чого подивитися та смачно попоїсти.

Після його слів почали співати традиційні українські пісні жінки з вокального ансамблю «Берегиня». Їм підспівували та трохи підтанцьовували.

Відео дня

Реконструктори з поважним стажем

На краю галявини музею стоять молодики в незвичних костюмах з щитами, обладунками. Було таке враження, що ці люди з Середніх віків, які стрибнуть на своїх коней та поїдуть до принцес «на гульки». Біля їхнього шатра є багато мечів та інші атрибути епохи лицарства.

— Ми займаємося реконструкцією історичних подій з Середньовіччя, відвторюємо битви. Я ось займаюся цим хобі близько 12 років, — каже Владислав «Людвіг» Шапронь.

— Мені зараз тридцять, і я з п'ятнадцяти років цим займаюся! — доповнює Владислава його товарищ.

Previous Next

Чоловіки розповіли, що в середньому “лицарські обладунки” важать 30 кілограм.

— У хрестоносців вони більш легкі, а ось обладунки, які виготовляли в епоху вогнепальної зброї важезні, — каже Владислав.

Молодики обіцяють, що навчать кожну людину впоратися з мечем, якщо ця людина дійсно буде займатися цією справою. Як кажуть реконструктори: дівчата також зможуть себе спробувати

Звертатися до товариства Едельхофф. Знатний двір можна за телефоном:

(063)-109-68-06

Бенг, Дженга, Монополія. Грати в настільні ігри — це модно

Трохи подалі від реконструкторів були представники громадської організації «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив». Молоді люди пропонували гостям зіграти в різні настільні ігри.

— Зараз наша громадська організація реалізує проект “Творимо мир разом”, що реалізується в рамках пілотного проекту «Внутрішньо переміщені особи в трьох містах України: плани, перспективи, можливості для примирення». — каже голова ГО “Креатив” Оксана Бондар. — Одне з відгалуженнь цієї програми — це «Грай для порозуміння», що спрямовано на інтеграцію внутрішньо—переміщених молодих осіб та місцевої молоді у Вінниці.

Previous Next

Так, щотижня будуть ігрові дні, де молоді люди з окупованих областей та інших регіонів України разом зможуть цікаво проводити час. Зокрема, вчитимуться розуміти один одного та обов’язково отримають багато цікавих знайомств.

Клуб настільних ігор з Креативом: зареєструватися або задати питання можна за телефонами — 068-932-11-94 (Марина Забаштанська).

Сукні та танці з епохи 18—19 сторіччя

Багато людей звертало увагу на незвично вдягнутих людей: хлопці та дівчини у білих сукнях, у вишуканих фраках ходили поміж людей та посміхалися гостям. Під час розмови виявилося, що це актори театру танцю “Айседора”.

— До нас приходять люди, які цікавляться історією та танцем, — каже Людмила Поворознюк. — Наша головне завдання — це заглибитися в історію Поділля, зокрема Потоцьких. Ще ми вивчаємо костюми та танці Європи 18—19 сторіччя.

Сукні, які зараз на акторах театру танцю, створені власними руками, розповідає Людмила.

— Оскільки швейні машинки з’явилися ближче до середини 19 сторіччя, то ми їх не використовуємо у створенні нарядів, — каже Людмила Поворознюк — Ті, костюми, що ви бачите — це початок 19 сторіччя стиль «ампір», а на мені наряд у стилі «рококо».

Previous Next

У театрі танців займаються тричі на тиждень. І кожне заняття три години. Разом з хореографами танцівники вивчають класичну хореографію, контемп, ставлять театральні постановки.

Детальну інформацію можна отримати за телефоном: (093)734-26-62

Патрульні пригощали гостей десертами

Поліція на святі не тільки охороняла громадський порядок, але й взяла участь у фестивалі «Громадська кухня».

— Поліція завжди з народом, — каже інспектор патрульної поліції, лейтенант Олена Вотякова. — Поліція має бути завжди з громадою. І не тільки на робочому місці, але й в такій сімейній обстановці, де можна знайомитись і спілкуватися. І також дати покуштувати щось смачненьке.

На святковий стіл поліцейські принесли десерти — тістечка та величезний торт із написом «Моя нова поліція. Вінниця». Його, як розповіла пані Олена, приготувала разом зі своєю мамою.

— Це справді важкий процес, — розповідає Вотякова. — Торт створений з кількома смаками, і важливо було, щоб шари торту не змішалися між собою. А потім це все заморозити.

Чим ще пригощали?

На багатті готували м’ясо, закарпатський суп «Бограч» та суп чумаків «Куліш», яким пригощали усіх безкоштовно. Ще були вареники, які вчора зліпили вихованці реабілітаційного центру «Гармонія» разом з представниками молодої української діаспори.

Previous Next

Ввечорі на містян чекає презентація фільмів з ВІННИЦІАнського фестивалю. Свято в садибі літературного музею Коцюбинського тривало до восьмої години вечора.

Previous Next

У фестивалі прийняли участь майже тридцять різноманітних громадських організації та кілька благодійних фондів. Організаторами є благодійний фонд «Подільська громада», громадська організація «Гармонія» та вінницька команда КВН. Фестиваль проводиться за підтримки Вінницької міської ради.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вотякова Алёнка

    А тортик у поліцейських був смачний)))

    Вотякова Алёнка reply Вотякова Алёнка

    Шкода тільки не всі встигли покуштувати))
  • Дячинская Катруся

    закарпатський суп не "Могрич", а богрич!!!))

    Анонім reply Дячинская Катруся

    видно стаття написана за "богрич" ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up